Yourhosting

Yourhosting is in ruim 15 jaar uitgegroeid tot één van de marktleiders van Nederland. Webhosting start vanaf €5,90 per maand en een .NL domeinregistratie kost €12,80 per jaar.

Yourhosting Review & Ervaringen

Vanaf
€5,90

Score
5.3

Overzicht Voor/Tegen

 • SSL gratis inbegrepen
 • 100 dagen tevredenheidsgarantie
 • 15+ jaar ervaring
 • €10 setupkosten (pakket XS en S)
 • Korting slechts 1 maand
 • Géén telefonische klantenservice
 • Premium support kost €8 extra

1.Algemeen

Yourhosting is met ruim 160 duizend klanten en 1,1 miljoen domeinregistraties één van de grootste webhosting en domein aanbieders van Nederland. Het bedrijf is ruim 15 jaar actief, gevestigd in Zwolle en heeft meer dan 100 medewerkers. Sinds begin 2018 is Yourhosting onderdeel van TWS, onder meer de eigenaar van Versio, Savvii en Vip Internet. In deze recensie bespreken we het productaanbod van Yourhosting en nemen we een kijkje achter de schermen.

2. Hosting Pakketten

Om te beginnen helpen we je bij het maken van een keuze uit de vijf pakketten, deze beginnen bij het XS pakket van €5,90 per maand en lopen op tot het XL pakket van €19,50 per maand. Voor elk pakket geldt dat er 1 maand sprake is van een kortingstarief, in het geval van het XS pakket betekent dit €2 voor de eerste maand in plaats van €5,90 en zo krijg je €3,90 korting. Bij de twee kleinste pakketten, XS en S wordt er echter wel €10 setupkosten in rekening gebracht, deze betaal je dus enkel het eerste jaar.

Meest opvallende van Yourhosting pakketten:

 • 100 dagen niet goed, geld terug garantie
 • €10 setupkosten bij twee kleinste pakketten
 • SSL gratis inbegrepen

De verschillen tussen de verschillende hosting pakketten zitten met name in het formaat. Hoe groter het pakket, hoe meer schijfruimte, dataverkeer en ook meer mailboxen, FTP gebruikers en databases.De pakketten beschikken grotendeels over dezelfde functionaliteiten en ook qua snelheid wordt géén verschil gemaakt. Ook software zoals WordPress en Joomla is bij elk pakket standaard ‘voor geïnstalleerd’ en snel beschikbaar. Let er hier wel op dat Yourhosting géén gebruik maakt van een installatie script zoals Installatron en het aantal beschikbare softwarepakketten om te installeren een stuk lager is dan veelal gezien bij andere bedrijven. De meest gebruikte CMS’en zoals WordPress, Joomla, Drupal en Prestashop zijn gewoon beschikbaar.

XS

 • 1 website
 • 5 GB schijfruimte
 • 5 GB dataverkeer
€5,90 per maand (1e jaar) Daarna €5,90 per maand
Bestellen

S

 • 1 website
 • 10 GB schijfruimte
 • 15 GB dataverkeer
€7,95 per maand (1e jaar) Daarna €7,95 per maand
Bestellen

M

 • Onbeperkt websites
 • 30 GB schijfruimte
 • Onbeperkt dataverkeer
€11,80 per maand (1e jaar) Daarna €11,80 per maand
Bestellen

L

 • Onbeperkt websites
 • 45 GB schijfruimte
 • Onbeperkt dataverkeer
€14,35 per maand (1e jaar) Daarna €14,35 per maand
Bestellen

Wie kiest voor een Hosting XS pakket van €5,90 per maand (€2 eerste maand) komt inclusief setupkosten (€10) en domeinnaam (€1 eerste jaar, daarna €12,80) uit op €77,90 per jaar exclusief BTW of €94,26 inclusief BTW voor het eerste jaar. Na het eerste jaar is de jaarprijs €83,60 exclusief BTW of €101,16 inclusief BTW.

3. Bestel proces bij Yourhosting

Tijdens het bestellen is het zaak even goed op te letten. Zo lijkt het alsof je nog SSL als extra optie moet aanvinken, dit is echter al standaard inbegrepen bij je pakket, je hoeft dit dus niet te kiezen.

Ook valt ons op dat in het akkoord met de Algemene Voorwaarden tevens opdracht tot verlengen zit verwerkt (…en geef Yourhosting opdracht om de diensten in deze bestelling na afloop van de initiële contractperiode met dezelfde duur te verlengen totdat ik opzeg.). Het is dus onmogelijk een bestelling te plaatsen zonder vooraf akkoord te gaan met een verlenging. Dit heeft Yourhosting ongetwijfeld zo geformuleerd omdat zij onder de Wet van Dam particuliere klanten te mogelijkheid moeten geven per maand op te zeggen (ICTrecht.nl).

4. (Technische) Beheeromgeving

De beheeromgeving wordt door Yourhosting de Technische Beheeromgeving en/of de Hostingmanager genoemd. Dit is een enigszins verouderd dashboard, vanuit deze Hostingmanager van Yourhosting heb je toegang tot de CMS installatie, email beheer, Backup, FTP, DNS en meer. Yourhosting waarschuwt hier echter voor en stimuleert klanten te upgraden. PHP 7.1 en PHP 7.2 zijn beschikbaar.

 

5. WordPress installeren bij Yourhosting

Om WordPress te installeren moet het mySQL wachtwoord worden aangepast, iets wat we bij andere hosting bedrijven niet hoeven te doen. Verder wordt je snel doorgestuurd naar de WordPress omgeving via http://domeinnaam.nl/wp-admin/setup-config.php om daar de installatie af te ronden.

De installatie van WordPress vereist iets meer handelingen dan meestal nodig is, dit komt met name doordat de koppeling met de database gemaakt moet worden. Het is niet moeilijk maar dit zorgt er net voor dat je als gebruiker geen 1-klik installatie ervaart. Zie deze handleiding om een beeld te krijgen van de benodigde handelingen.

6. Klantenservice

Wie ondersteuning nodig heeft kan Yourhosting op verschillende manieren bereiken. Zo kun je via een supportformulier of social media contact opnemen. De klantenservice wordt in onderstaande reviews vrij matig beoordeeld, op andere plekken zien we een positiever beeld zoals bijvoorbeeld via Webhosters.nl. Het is niet meer mogelijk Yourhosting te bellen, zij geven aan via mail vragen te beantwoorden en als het nodig is kunnen zij jou bellen. Ook de livechat functie lijkt meestal niet actief, er is nu een chatrobot.

Voor betere snellere klantenservice dien je ‘premium support’ bij te bestellen voor €8 per maand. Hiervoor krijg je sneller antwoord op je vragen en wordt je geholpen door een Senior medewerker.

Tevens onder de klantenservice valt de 100 dagen niet-goed-geld-terug garantie. In de nadere uitleg staan echter wel een paar belangrijke voorwaarden. Deze garantie geldt enkel voor hosting en mail. Producten zoals VPS, cloud en ook en domeinregistratie zijn uitgesloten. Tevens worden setupkosten niet terugbetaald. Op zich logische voorwaarden maar goed om vooraf van op de hoogte te zijn.

7. Alternatieven voor Yourhosting

Klanten die ontevreden zijn en een alternatief zoeken voor Yourhosting wijzen we graag op SiteGround en Cloud86. Hierbij is SiteGround een premium aanbieder van managed hosting die net iets duurder is dan Yourhosting terwijl Cloud86 juist een goedkoper alternatief biedt.

Yourhosting of SiteGround

SiteGround biedt volledige Managed Hosting pakketten aan waarbij je website van updates, beveiliging en optimalisatie wordt voorzien en je er géén omkijken meer naar hebt. Hiervoor betaal je dan ook een stukje meer maar met een instaptarief van €5,99 per maand (€12,99 verlengtarief) is SiteGround nog steeds betaalbaar. Het voordeel van Yourhosting is dat dit bedrijf Nederlandstalig is, echter om de klantenservice te spreken moet je wel een premium support abonnement (€8 per maand) afnemen. SiteGround staat er om bekend snelle en goede support te leveren.

SiteGround details en pakketten bekijken

Yourhosting of Cloud86

Vindt je Yourhosting wat te duur dan kun je terecht bij Cloud86. Cloud86 biedt zeer uitgebreide webhosting pakketten aan vanaf €1,95 per maand. De specificaties zijn vergelijkbaar met Yourhosting maar de tarieven zijn ruim 2x zo laag. Ook is er een gratis telefoonnummer wat je op kantoortijden direct kunt bellen.

Cloud86 details en pakketten bekijken

8. Conclusie

Yourhosting is een bekende naam in de wereld van webhosting, het bedrijf bestaat al meer dan 15 jaar en biedt redelijk volwaardige hosting pakketten. Toch vallen met name de nadelen steeds meer op.

Nadelen van Yourhosting:

 • De prijzen zijn echter boven gemiddeld met name ook nog eens door de setupkosten van €10 bij de pakketten XS en S. Hierdoor ga je het eerste jaar voor het goedkoopste pakket meer dan €70 exclusief BTW betalen en het tweede jaar (zonder kortingen en setupkosten) zelfs meer dan €80 exclusief BTW.
 • Niet alle klanten zijn even tevreden over de klantenservice. Het is jammer om te zien dat een hosting bedrijf met premium tarieven niet standaard premium support levert. Voor snelle reactie op je vragen moet je namelijk €8 per maand extra betalen. De chatrobot Yar levert ook veel kritiek op.
 • Verder gebruikt Yourhosting een eigen beheer omgeving die gedateerd oogt. Daarnaast is de automatische installatie van onder meer WordPress niet zo soepel als we gewend zijn.

Voordelen van Yourhosting:

 • SSL is standaard inbegrepen.
 • Het kleinste pakket is met 5 GB schijfruimte en 5 GB dataverkeer voldoende voor veel hobby websites.
 • Yourhosting werd in 2018 als snelste getest (Webhosters.nl), in 2020 behaalde het bedrijf positie 7 van de 10.

Samenvattend zijn de pakketten van Yourhosting niet goedkoop en krijg je ook niet de optimale support die je zou verwachten bij dergelijke tarieven. Het is jammer om te zien dat klanten de afgelopen jaren minder tevreden lijken te zijn, met name de klantenservice en de chatrobot die voor frustratie zorgen.

Recente beoordelingen

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Yourhosting
Average rating:  
 66 reviews
by Milo on Yourhosting

Door een fout van mijn kant was mijn site offline; dit is supersnel hersteld; top!

by Peter Slingerland on Yourhosting

YH reageert altijd adequaat op vragen en helpen met het zoeken naar een oplossing voor problemen, ook al valt het niet binnen hun gebied.

by cora westerink on Yourhosting

In 2006 werd ik klant bij YourHosting. Dat is nu 15 jaar geleden. Het is een professioneel, klantvriendelijk bedrijf met scherpe prijzen. Daarnaast zijn de medewerkers "up to date" in de nieuwste ontwikkelingen en ze zijn transparant in de communicatie. [...] Het is voor mijn onbetaalbaar dat ze alle tijd nemen om je te helpen als je zelf ergens niet uitkomt, ze doen dat telefonisch, via chat, etc. Bovendien biedt YourHosting cursussen aan om doorlopend op de hoogte te blijven van nieuwe mogelijkheden op het www. Kortom, Ik zou opnieuw voor YourHosting kiezen als ik nu in deze "pandemie tijd" een webhosting zou zoeken.

by Linda on Yourhosting

Ik had wat problemen met het omzetten van website. Het duurde even voordat ik het juiste antwoord had, maar toen ik eenmaal wist waar ik terecht kon, was het snel geregeld. Wat ik wel een minpuntje vind is dat je lange tijd geen telefonisch contact kon krijgen. Gelukkig heeft Yourhosting dit weer hersteld.

by Marten on Yourhosting

Wij maken gebruik van Premium Support en altijd ben ik snel geholpen met vragen of als ik ergens niet uit kwam. Snelle en efficiënte ondersteuning, ben ik erg blij mee! Daarnaast is het beheer van de websites goed uit te voeren vanwege de overzichtelijkheid.

by Christ on Yourhosting

Ben zeer tevreden over Yourhosting. Ik heb een paar keer problemen gehad in alle jaren, en ben steeds professioneel geholpen door vakkundige medewerk(st)ers. Ook de live chat heeft bij mij altijd gewerkt. Er zijn misschien wel goedkopere providers, dat weet ik niet, maar zeker geen betere ! Yourhosting; ga zo door !

by Henk Mulder on Yourhosting

Probleem op mijn VPS waardoor geen van de websites meer werkte (dbase error). Support gebeld en die reageerden snel en goed. Zeer tevreden.

by Thijs on Yourhosting

Laatste keer Telefonisch top geholpen door een medewerker. Nam ruim de tijd terwijl dit niet bij de werkzaamheden hoorde. Daarnaast zijn de webmasters snel met reageren en ook redelijk snel met het oplossen van de problemen.

by Ernst-Jan on Yourhosting

Goede ervaring met deze provider, vooral de webmasterservice. Ze bellen je als het nodig is en zijn duidelijk en helder in wat er wel en niet mogelijk is.

by Alex on Yourhosting

We zijn met ons bedrijf al lang klant bij yourhosting. Support is altijd bereikbaar en reageert altijd binnen een dag (Premium support). Het kan zijn dat het lastig is om het probleem wat we hebben uit te leggen. Maar uiteindelijk zijn we altijd geholpen. Ik ben er blij mee en zal voorlopig klant blijven :).

Page 1 of 7:
«
 
 
1
2
3
 
»