Yourhosting

Yourhosting is in ruim 15 jaar uitgegroeid tot één van de marktleiders van Nederland. Webhosting start vanaf €5,90 per maand en een .NL domeinregistratie kost €12,80 per jaar.

Yourhosting Recensie

Vanaf
€5,90

Score
3.9

Overzicht Voor/Tegen

 • SSL gratis inbegrepen
 • 100 dagen tevredenheidsgarantie
 • 15+ jaar ervaring
 • €10 setupkosten (pakket XS en S)
 • Korting slechts 1 maand
 • Géén telefonische klantenservice
 • Premium support kost €8 extra

1.Algemeen

Yourhosting is met ruim 160 duizend klanten en 1,1 miljoen domeinregistraties één van de grootste webhosting en domein aanbieders van Nederland. Het bedrijf is ruim 15 jaar actief, gevestigd in Zwolle en heeft meer dan 100 medewerkers. Sinds begin 2018 is Yourhosting onderdeel van TWS, onder meer de eigenaar van Versio, Savvii en Vip Internet. In deze recensie bespreken we het productaanbod van Yourhosting en nemen we een kijkje achter de schermen.

2. Hosting Pakketten

Om te beginnen helpen we je bij het maken van een keuze uit de vijf pakketten, deze beginnen bij het XS pakket van €5,90 per maand en lopen op tot het XL pakket van €19,50 per maand. Voor elk pakket geldt dat er 1 maand sprake is van een kortingstarief, in het geval van het XS pakket betekent dit €2 voor de eerste maand in plaats van €5,90 en zo krijg je €3,90 korting. Bij de twee kleinste pakketten, XS en S wordt er echter wel €10 setupkosten in rekening gebracht, deze betaal je dus enkel het eerste jaar.

Meest opvallende van Yourhosting pakketten:

 • 100 dagen niet goed, geld terug garantie
 • €10 setupkosten bij twee kleinste pakketten
 • SSL gratis inbegrepen

De verschillen tussen de verschillende hosting pakketten zitten met name in het formaat. Hoe groter het pakket, hoe meer schijfruimte, dataverkeer en ook meer mailboxen, FTP gebruikers en databases.De pakketten beschikken grotendeels over dezelfde functionaliteiten en ook qua snelheid wordt géén verschil gemaakt. Ook software zoals WordPress en Joomla is bij elk pakket standaard ‘voor geïnstalleerd’ en snel beschikbaar. Let er hier wel op dat Yourhosting géén gebruik maakt van een installatie script zoals Installatron en het aantal beschikbare softwarepakketten om te installeren een stuk lager is dan veelal gezien bij andere bedrijven. De meest gebruikte CMS’en zoals WordPress, Joomla, Drupal en Prestashop zijn gewoon beschikbaar.

XS

 • 1 website
 • 5 GB schijfruimte
 • 5 GB dataverkeer
€5,90 per maand (1e jaar) Daarna €5,90 per maand
Bestellen

S

 • 1 website
 • 10 GB schijfruimte
 • 15 GB dataverkeer
€7,95 per maand (1e jaar) Daarna €7,95 per maand
Bestellen

M

 • Onbeperkt websites
 • 30 GB schijfruimte
 • Onbeperkt dataverkeer
€11,80 per maand (1e jaar) Daarna €11,80 per maand
Bestellen

L

 • Onbeperkt websites
 • 45 GB schijfruimte
 • Onbeperkt dataverkeer
€14,35 per maand (1e jaar) Daarna €14,35 per maand
Bestellen

Wie kiest voor een Hosting XS pakket van €5,90 per maand (€2 eerste maand) komt inclusief setupkosten (€10) en domeinnaam (€1 eerste jaar, daarna €12,80) uit op €77,90 per jaar exclusief BTW of €94,26 inclusief BTW voor het eerste jaar. Na het eerste jaar is de jaarprijs €83,60 exclusief BTW of €101,16 inclusief BTW.

3. Bestel proces bij Yourhosting

Tijdens het bestellen is het zaak even goed op te letten. Zo lijkt het alsof je nog SSL als extra optie moet aanvinken, dit is echter al standaard inbegrepen bij je pakket, je hoeft dit dus niet te kiezen.

Ook valt ons op dat in het akkoord met de Algemene Voorwaarden tevens opdracht tot verlengen zit verwerkt (…en geef Yourhosting opdracht om de diensten in deze bestelling na afloop van de initiële contractperiode met dezelfde duur te verlengen totdat ik opzeg.). Het is dus onmogelijk een bestelling te plaatsen zonder vooraf akkoord te gaan met een verlenging. Dit heeft Yourhosting ongetwijfeld zo geformuleerd omdat zij onder de Wet van Dam particuliere klanten te mogelijkheid moeten geven per maand op te zeggen (ICTrecht.nl).

4. (Technische) Beheeromgeving

De beheeromgeving wordt door Yourhosting de Technische Beheeromgeving en/of de Hostingmanager genoemd. Dit is een enigszins verouderd dashboard, vanuit deze Hostingmanager van Yourhosting heb je toegang tot de CMS installatie, email beheer, Backup, FTP, DNS en meer. Yourhosting waarschuwt hier echter voor en stimuleert klanten te upgraden. PHP 7.1 en PHP 7.2 zijn beschikbaar.

 

5. WordPress installeren bij Yourhosting

Om WordPress te installeren moet het mySQL wachtwoord worden aangepast, iets wat we bij andere hosting bedrijven niet hoeven te doen. Verder wordt je snel doorgestuurd naar de WordPress omgeving via http://domeinnaam.nl/wp-admin/setup-config.php om daar de installatie af te ronden.

De installatie van WordPress vereist iets meer handelingen dan meestal nodig is, dit komt met name doordat de koppeling met de database gemaakt moet worden. Het is niet moeilijk maar dit zorgt er net voor dat je als gebruiker geen 1-klik installatie ervaart. Zie deze handleiding om een beeld te krijgen van de benodigde handelingen.

6. Klantenservice

Wie ondersteuning nodig heeft kan Yourhosting op verschillende manieren bereiken. Zo kun je via een supportformulier of social media contact opnemen. De klantenservice wordt in onderstaande reviews vrij matig beoordeeld, op andere plekken zien we een positiever beeld zoals bijvoorbeeld via Webhosters.nl. Het is niet meer mogelijk Yourhosting te bellen, zij geven aan via mail vragen te beantwoorden en als het nodig is kunnen zij jou bellen. Ook de livechat functie lijkt meestal niet actief, er is nu een chatrobot.

Voor betere snellere klantenservice dien je ‘premium support’ bij te bestellen voor €8 per maand. Hiervoor krijg je sneller antwoord op je vragen en wordt je geholpen door een Senior medewerker.

Tevens onder de klantenservice valt de 100 dagen niet-goed-geld-terug garantie. In de nadere uitleg staan echter wel een paar belangrijke voorwaarden. Deze garantie geldt enkel voor hosting en mail. Producten zoals VPS, cloud en ook en domeinregistratie zijn uitgesloten. Tevens worden setupkosten niet terugbetaald. Op zich logische voorwaarden maar goed om vooraf van op de hoogte te zijn.

7. Alternatieven voor Yourhosting

Klanten die ontevreden zijn en een alternatief zoeken voor Yourhosting wijzen we graag op SiteGround en Cloud86. Hierbij is SiteGround een premium aanbieder van managed hosting die net iets duurder is dan Yourhosting terwijl Cloud86 juist een goedkoper alternatief biedt.

Yourhosting of SiteGround

SiteGround biedt volledige Managed Hosting pakketten aan waarbij je website van updates, beveiliging en optimalisatie wordt voorzien en je er géén omkijken meer naar hebt. Hiervoor betaal je dan ook een stukje meer maar met een instaptarief van €5,99 per maand (€12,99 verlengtarief) is SiteGround nog steeds betaalbaar. Het voordeel van Yourhosting is dat dit bedrijf Nederlandstalig is, echter om de klantenservice te spreken moet je wel een premium support abonnement (€8 per maand) afnemen. SiteGround staat er om bekend snelle en goede support te leveren.

SiteGround details en pakketten bekijken

Yourhosting of Cloud86

Vindt je Yourhosting wat te duur dan kun je terecht bij Cloud86. Cloud86 biedt zeer uitgebreide webhosting pakketten aan vanaf €1,95 per maand. De specificaties zijn vergelijkbaar met Yourhosting maar de tarieven zijn ruim 2x zo laag. Ook is er een gratis telefoonnummer wat je op kantoortijden direct kunt bellen.

Cloud86 details en pakketten bekijken

8. Conclusie

Yourhosting is een bekende naam in de wereld van webhosting, het bedrijf bestaat al meer dan 15 jaar en biedt redelijk volwaardige hosting pakketten. Toch vallen met name de nadelen steeds meer op.

Nadelen van Yourhosting:

 • De prijzen zijn echter boven gemiddeld met name ook nog eens door de setupkosten van €10 bij de pakketten XS en S. Hierdoor ga je het eerste jaar voor het goedkoopste pakket meer dan €70 exclusief BTW betalen en het tweede jaar (zonder kortingen en setupkosten) zelfs meer dan €80 exclusief BTW.
 • Niet alle klanten zijn even tevreden over de klantenservice. Het is jammer om te zien dat een hosting bedrijf met premium tarieven niet standaard premium support levert. Voor snelle reactie op je vragen moet je namelijk €8 per maand extra betalen. De chatrobot Yar levert ook veel kritiek op.
 • Verder gebruikt Yourhosting een eigen beheer omgeving die gedateerd oogt. Daarnaast is de automatische installatie van onder meer WordPress niet zo soepel als we gewend zijn.

Voordelen van Yourhosting:

 • SSL is standaard inbegrepen.
 • Het kleinste pakket is met 5 GB schijfruimte en 5 GB dataverkeer voldoende voor veel hobby websites.
 • Yourhosting werd in 2018 als snelste getest (Webhosters.nl), in 2020 behaalde het bedrijf positie 7 van de 10.

Samenvattend zijn de pakketten van Yourhosting niet goedkoop en krijg je ook niet de optimale support die je zou verwachten bij dergelijke tarieven. Het is jammer om te zien dat klanten de afgelopen jaren minder tevreden lijken te zijn, met name de klantenservice en de chatrobot die voor frustratie zorgen.

Recente beoordelingen

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Yourhosting
Average rating:  
 49 reviews
by Hans on Yourhosting

Een wat lange wachttijd (7 dagen te lang!) zorgt voor 3 sterren ipv 4, maar toen er eenmaal gereageerd werd, werd het probleem adequaat en soepel opgelost.
Veel medewerkers zijn deskunding, vriendelijke en behulpzaam, Ernst-Jan en Tom zijn 2 goede voorbeelden. Anderen zorgen er voor dat er nog een ster van de beoordeling afgaat.
Heb trouwens niet het gevoel dat het ergens anders veel beter is.

by Danny on Yourhosting

Sluit mij aan bij Steven en Erwin.

Klant sinds 2011, waarvan de eerste 7 jaar perfect ging is daarna de service is heel erg slecht geworden. Heb (helaas) veel van mijn klanten ook al de jaren naar Yourhosting verwezen.

Nu telefonisch niet meer bereikbaar alleen via chat. Ook vragen of ze aub telefonisch contact willen opnemen na het geven van mijn nummer wordt gewoon weg niet beantwoord. Want het terug plaatsen van een backup voor een klant is foutief door Yourhosting toegepast (en door hun toegegeven). Wat kan gebeuren maar die fout wordt vervolgens niet meer op tijd door hun hersteld, zoek het maar uit, je hebt pech er is geen goede backup meer. Waardoor een webshop van een klant weken niet bereikbaar was. Wil je wel goede service betaal je de hoofdprijs.

Servers worden vaak gehackt, FTP verbinding gaat continue verloren, hostingsnelheid is matig, upgrade naar nieuwe PHP versie heeft toch zeker 2 jaar geduurd, mail servers traag etc...

Ga zelf zsm overstappen na afloop van contract.

Helaas is 0 sterren geven niet mogelijk...

by koen on Yourhosting

Na 7 jaar klant te zijn geweest is de prijsverhoging van 48 naar 101 euro me iets te gek.
Bij contact kan ik wel iets korting krijgen maar voor mij is het te laat

by lucas hillen on Yourhosting

Om met dit bedrijf te "mogen" bellen mag je eerst 8€ p/m betalen voor de zogenaamde "premium support". De service is een lachertje net als hun Cpanel uit 2001. Nooit meer

by Steven on Yourhosting

Ik ben er ook helemaal klaar mee. Al meer dan 10 jaar trouwe klant maar nu ben ik er klaar mee. Na de hack nu ook nog zomaar gemigreerd naar een ander platform. En de mail op mijn mobiel werkt niet meer en ik krijg het niet voor elkaar. Service Desk? Welke service desk? Hebben ze die dan?

by erwin bouma on Yourhosting

Ben klant bij Yourhosting vanaf 2010. De serviceverlening is de afgelopen jaren in rap tempo achteruit gegaan. Telefonisch niet meer bereikbaar, antwoorden op email zijn of standaard en laten lang op zich wacht. Nadat Yourhosting gehackt werd begin 2020 mocht ik de email problemen zelf oplossen. Kort daarop werd mijn site gehackt. Geen idee of daar een verband tussen zit, maar wel opvallend. Ook die problemen mag je zelf oplossen of je moet hele dure ondersteuning aanvragen. Als klap op de vuurpijl hanteert Yourhosting een betaaltermijn van 15 dagen en als je en dag te laat bent, dan kost je dat nog eens 15 euro extra. Jammer, als je al zo lang trouwe klant bent, verwacht je wat meer ondersteuning. Zeker gezien het feit dat Yourhosting ook niet de goedkoopste is. De prijs-kwaliteits verhouding is dan ook matig. Voor mij genoeg redenen om over te stappen naar een andere provider.

by Tom on Yourhosting

365 bij Yourhosting afgenomen. Ze hebben mij goed op weg geholpen en alles werkt nu.

by Johan on Yourhosting

Gevraagd welk pakket ik het beste kon bestellen omdat ik hosting naar yourhosting wilde verhuizen.. Vervolgens is ongevraagd het pakket toegevoegd en de dns van het domein (dat wel bij yourhosting geregistreerd was) aangepast. Gevolg: Website met shop uit de lucht. Als dit niet alles was, de enige vraag die ik kreeg was mijn klantnummer. Met andere woorden, ik had iedereen zijn klantnummer op kunnen geven en de support medewerker had de site uit de lucht gehaald. Geen identificatie, geen wachtwoord, helemaal niets. Enkel via de support chat zonder te zijn ingelogd.

by Robert on Yourhosting

tot voor kort liep de service van yourhosting probleemloos. Na de hack van 2 weken geleden is de klantenservice op geen enkele manier meer te bereiken. Je kunt yourhosting niet bellen. Whatsapp wordt niet beantwoord en ook de chatfunctie werkt al dagen niet. Erg jammer dit

by Marjolein on Yourhosting

Contact en uitwisseling info met Your Hosting verliep vlot. Chat via Whatsapp vind ik ook praktisch. Support is gelimiteerd gratis, maar dat lijkt me logisch, als je thuis een vakman laat komen voor een reparatie is dat ook niet gratis. Er staan voldoende support teksten op hun website als je een probleem ondervindt, je kunt dus zelf een heel eind komen. Your Hosting is wel wat duurder dan andere website hosters waarmee ik werk. Dat geldt ook voor aanschaffen domeinnaam of SSL via Your Hosting.

Page 1 of 5:
«
 
 
1
2
3
4
5
 
»