Xel

Xel Hosting Review & Ervaringen

Vanaf
€15,00

Score
8.4

Overzicht Voor/Tegen

 • WordPress support van experts
 • Gratis verhuisservice
 • Pas vanaf €30 WP staging
 • Wisselende klantervaringen

1. Algemeen

Xel Media is een hosting bedrijf uit Utrecht dat zich richt op WordPress Hosting. Xel Media is sinds 1999 actief en bedient naar eigen zeggen ruim 7.000 klanten. Xel biedt ook standaard shared hosting, echter het bedrijf richt zich meer op hosting van WordPress websites, het goedkoopste WordPress hosting pakket kost €15 per maand.

Xel Media maakt in de hosting pakketten onderscheid op de drukte die de website aan moet kunnen in aantallen bezoekers die tegelijk de pagina opvragen. Vanaf pakket Start kan een WordPress website dan ‘tientallen bezoekers’ tegelijk goed verwerken.

 • Varnish Caching
 • 5 GB opslag / Dataverkeer: Fair-use
 • Vanaf ‘Compleet’ pakket: Staging/ Auto. Updates

2. Hosting Pakketten

De shared hosting pakketten van Xel Media zijn voorzien van prima opslag en dataverkeer. Voor €4,45 per maand krijg je bij deze hoster het goedkoopste hosting pakket dat beschikt over een database. Hier kun je prima Joomla en WordPress op installeren, echter voor WordPress heeft het bedrijf ook nog specifieke WP pakketten. Hieronder de drie specifieke WordPress pakketten.

Start

 • 5 GB schijfruimte
 • WordPress Boost 1
 • Verhuisservice & SSL
€15,00 per maand (1e jaar) Daarna €15,00 per maand
Bestellen

Compleet

 • 15 GB schijfruimte
 • WordPress Boost 2
 • Verhuisservice & SSL
 • Automatische Updates
 • WordPress Staging
€30,00 per maand (1e jaar) Daarna €30,00 per maand
Bestellen

Groei

 • 50 GB schijfruimte
 • WordPress Boost 3
 • Verhuisservice & SSL
 • Automatische Updates
 • WordPress Staging
€45,00 per maand (1e jaar) Daarna €45,00 per maand
Bestellen

3. Welk pakket moet je kiezen?

Bij Xel Media kun je kiezen uit drie WordPress hosting abonnementen: Start, Compleet en Groei. Wat betreft schijfruimte en dataverkeer zit je bij alle drie de pakketten wel goed. Het belangrijkste verschil zijn dat zowel Automatische Updates en WordPress staging niet bij het Start pakket zijn inbegrepen en wel bij Compleet en Groei. Ook de onderdelen ‘Reservering’ en ‘Xel WordPress Boost’ krijgen bij elk duurder pakket een hoger niveau, de precieze specificaties hiervan ontbreken.

Zelf zeggen ze WordPress op steroïden te bieden, oftewel snelle WordPress hosting. Verderop maken ze dit nog meer concreet door hun pakketten twee tot vier keer zo snel te noemen als ‘standaard’ hosting. Als we verder lezen in de beschrijving zien we dat Xel Media gebruik maakt van Varnish caching, dit is fijn maar niet uniek. Nog een manier om de website te versnellen is de Xel WordPress Boost, het wordt bij het bestuderen van de website helaas niet duidelijk geworden wat dit precies inhoudt.

4. Ondersteuning

Xel Media richt zich op hosting met hoge prestaties en daar hoort ook goede technische ondersteuning bij. Het is dan ook goed om te zien dat er naast online support en mail ook een lokaal telefoonnummer beschikbaar is voor vragen (030 – 214 82 81). De klantervaringen over deze klantenservice zijn wisselvallig. Zo wijst Xel zelf op de reviews in Google, deze zijn bijna uitsluitende positief. Kijken we nog naar andere websites dan zien we een 3,5/5 (30 reviews) op Webhosters.nl  en een 2,9/5 op Trustpilot (2 reviews). Kortom niet heel slecht maar ook niet alleen maar positief.

Xel Media heeft een mooi aanbod aan hosting pakketten, ze richten zich duidelijk op WordPress en willen deze zo snel en goed mogelijk hosten. We zien graag meer gebruikerservaringen tegemoet om ook die kant van het bedrijf in beeld te krijgen.

Gratis verhuisservice

Recente beoordelingen

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Xel Media
Average rating:  
 5 reviews
by Jan on Xel Media

Mijn zoon is, op een moment dat hij psychisch ernstig ziek was, een overeenkomst voor een jaar aangegaan.
XEL heeft daarom op mijn verzoek, zonder problemen, het pakket met terugwerkende kracht opgezegd en de factuur volledig gecrediteerd! Fijn dat er nog er bedrijven zijn met het hart op de goede plaats!

by Andrea on Xel Media

We hadden meerdere sites gehost bij Xel, en we zijn altijd goed geholpen als er iets was. Afgelopen paar maanden was er helaas vaak last van trage servers, maar dit is nu gelukkig weer hersteld, en alles werkt weer snel. (gelukkig maar, want verhuizen geeft ook geen zekerheid, dus blij dat alles weer snel en goed is)

by Richard on Xel Media

Wat een amateurs bij XEL weken aan een stuk storingen en 2 websites van ons een volledige werkdag eruit gelegen. Laatste keer ook een hele dag eruit en wij maar blijven bellen en alleen maar te horen krijgen we zijn er mee bezig. Nota bene met een backup die door hun systeem gemaakt was hadden ze teruggezet en de website miste plotseling delen van de functies en bevatten vreemde tekens. Ze presteerde ook nog te zeggen dat de fout bij ons lag, ongelooflijk om dat te horen te krijgen als klant, dat JIJ het probleem bent en niet hun. We hebben zelf maar een bestaande backup genomen die we zelf gemaakt hadden en deze naar een ECHTE wordpress webhoster gestuurd met de vraag om deze bij hun te plaatsen, en na slechts een kwartier!! draaiden alles zoals het moest werken. We hebben daarna direct de 2 websites opgezegd en zitten nu bij WebRuimteHosting, complimenten aan Hjalmar. Wat je ook vraagt wat betreft wordpress hosting, binnen vaak enkele minuten een reactie en of oplossing.
7-11-2019 We kregen deze week een aanmaning om de laatste 3 maanden van het wordpress hostingpakket alsnog te voldoen terwijl we door hun toedoen genoodzaakt waren om een betrouwbare wordpress hosting firma te vinden. We hebben daarop een mail gestuurd waarbij we aangaven dat wij een veel hoger bedrag kwijt zijn aan de besteden tijd om de webshop weer juist aan de praat te krijgen en daadwerkelijk 2 dagen niets kunnen verkopen door bovenstaande problemen. Gisterenmiddag werden we gebeld door een van de werknemers van XEL dat ze de mail ontvangen hadden en dat ze het voorstel hadden om het openstaande bedrag te laten vervallen in ruil dat we deze review zouden verwijderen. Het is bij de beesten af dat een firma zo met bedrijven omgaat en alleen maar aan zichzelf denken. Wij gaan het openstaande bedrag betalen maar wij vermoeden zelf dat dit niet opweegt tegen de schade die deze review van ons teweeg zal brengen. We besteden deze tijd die in feite alleen maar negatief is om andere bedrijven en/of instellingen te behoeden voor deze firma.

by Koenraadt on Xel Media

Goed hostingbedrijf. Direct hulp als je een probleem hebt. Sympathiek, behulpxasm en met kennis van zaken.

Top service!

by C. Dijkstra on Xel Media

Prima hostingsbedrijf! Snel bereikbaar, geen keuzemenu's , direct iemand aan de lijn. Men neemt de tijd en legt alles duidelijk uit. ik heb 2 keer een half uur met ze gepraat, omdat ik nieuw ben met overzetten van Wordpress van Lokaal naar Live. Geen probleem, ik mocht net zo vaak bellen als ik wou. Alles werkt goed, updaten, bakcuppen, terugzetten,. Kortom ik ben tevreden.