Wordpress Hosting

WordPress is het meest gebruikte platform voor websites ter wereld. Het marktaandeel groeit elk jaar en inmiddels wordt WordPress gebruikt op 37% van de 10 miljoen grootste websites ter wereld. Bekende gebruikers zijn: BBC, Sony, Microsoft en Facebook. Bekijk onze Top 5:

Beste WordPress Hosting van 2021

1
SiteGround logo Beste Prijs/kwaliteit verhouding
WP auto Updates / WP cache / WP staging
 • Opslag 10 GB
 • Data Onbeperkt
 • Prijs €5,99
2
Kinsta logo Snelst Getest
Managed Hosting volledig geoptimaliseerd voor WordPress
 • Opslag 10 GB
 • Data Fair-use
 • Prijs €21,00
3
Cloud86 logo
Managed WordPress incl Caching / Staging
 • Opslag 10 GB
 • Data Onbeperkt
 • Prijs €15,95
Bezoek website Gratis verhuisservice Lees recensie
4
Raidboxes logo Klimaatpositief
1 CPU / 2 GB RAM
 • Opslag 5 GB
 • Data Fair-use
 • Prijs €15,00
5
WPengine-logo
Managed WordPress Hosting / CDN / WP staging
 • Opslag 10 GB
 • Data 50 GB
 • Prijs €23,00

Tarieven: De tarieven in deze top 10 zijn tarieven voor webhosting pakketten op basis van 1 jaar exclusief BTW. Gegevens worden regelmatig gecontroleerd.

Transparantie & Disclaimer: Wij vergelijken webhosting bedrijven en stellen gebruikers in staat ervaringen te delen. Wanneer u een dienst kiest via onze website ontvangen wij soms een commissie. Meer informatie hoe wij werken.

Recente beoordelingen

Patrick De Wit op mijn.host recensie
Nov 24, 2020
Snelle webhosting en goede support voor nette prijzen. Domeinnamen zijn ook goed geprijsd. Lees verder >
Nov 24, 2020
Een wat lange wachttijd (7 dagen te lang!) zorgt voor 3 sterren ipv 4, maar toen er eenmaal gereageerd werd, werd het probleem adequaat en... Lees verder >
Danny op Yourhosting
Nov 24, 2020
Sluit mij aan bij Steven en Erwin. Klant sinds 2011, waarvan de eerste 7 jaar perfect ging is daarna de service is heel erg slecht... Lees verder >
Jan op Xel
Nov 24, 2020
Mijn zoon is, op een moment dat hij psychisch ernstig ziek was, een overeenkomst voor een jaar aangegaan. XEL heeft daarom op mijn verzoek, zonder... Lees verder >

Waarom zijn deze WordPress hosting pakketten duurder?

In vergelijking tot de standaard shared hosting (top 10 op homepage) zijn bovenstaande pakketten een stuk(je) duurder. Dat komt omdat de beste wordpress hosting pakketten meer server ruimte, meer optimalisatie en betere support bieden. We kiezen ervoor echt goede bedrijven in dit overzicht te plaatsen, zoek je meer een budget oplossing dan kun je ook bij alle bedrijven in de Top 10 je WordPress website hosten.

1. SiteGround (Beste Prijs/kwaliteit verhouding)

Wereldwijd staat SiteGround bekend als een van de beste WordPress hosting tegen erg redelijke tarieven. Het is géén budget webhoster maar met €5,99 per maand voor het eerste jaar is het ook niet duur. Speciaal voor WordPress gebruikers bieden ze gratis installatie, gratis verhuizing en ook automatische updates. Verder heeft het bedrijf enkele functies om meer uit je website te halen zoals de Supercacher (Vanaf GrowBig). Vanaf het GoGeek abonnement beschik je ook over Staging.

Zoals je ziet krijg erg veel specifieke WordPress functionaliteiten bij SiteGround, het bedrijf is trouwens één van de drie webhosting bedrijven die door WordPress.org wordt aanbevolen. SiteGround heeft een mooie balans van Managed Hosting met uitgebreide specificaties en goede resultaten tegen een eerlijk tarief.

SiteGround WordPress functionaliteiten:

 • WP installatie
 • WP verhuizing
 • WP Auto updates
 • WP SuperCacher

Vanaf €5,99 per maand (1e jaar) daarna €12,99 per maand voor het StartUp plan.

2. Kinsta (Snelste WordPress Hosting)

Kinsta richt zich volledig op Managed WordPress Hosting. Dat resulteert in een erg snel platform (op basis van Google Cloud) met stabiele, veilige hosting. De hosting kan dus enkel gebruikt worden voor een WordPress website, je kunt er géén Joomla of Magento hosten. Kinsta beheert de caching op de server zodat je als gebruiker nooit een WordPress caching plugin hoeft te installeren en configureren. We raden je zeker aan om voor Kinsta te kiezen als de prestaties van je website erg belangrijk zijn. Hoewel Kinsta dus erg goed is (en snelste getest) zal het misschien niet altijd 2x zo goed zijn als bijvoorbeeld SiteGround, het is wel ongeveer 2x zo duur.

Kinsta WordPress features:

 • Snelst Geteste Hosting (2020)
 • Inclusief: SSL / SSH / CDN
 • Gratis Hack herstel

Vanaf $25 per maand (ongeveer €21) op basis van een jaarcontract.

3. Cloud86 (Nederlandse Managed/Shared hosting)

Het Nederlandse Cloud86 biedt vanaf €15,95 per maand het Managed WP Start pakket aan speciaal geschikt voor WordPress websites. Er zijn ook standaard shared hosting pakketten waarop je prima WordPress kunt installeren maar wie op zoek is naar de beste prestaties kiest voor Managed. Standaard biedt Cloud86 automatische updates van je systeem, zowel de core als ook plugins. Malware wordt gedetecteerd maar ook gratis verwijdert. Ook kun je ook gebruik maken van WP staging bij Cloud86.

Cloud86 functies:

 • WordPress core en plugin updates
 • Gratis Verhuizing
 • 1-klik WP staging
 • LiteSpeed Ccaching

Wij raden Cloud86 aan en er is weinig op aan te merken, SiteGround en Kinsta hebben zich langer bewezen en staan voorlopig nog hoger. Kies het Start pakket van €15,95  per maand. Er is een 30 dagen niet goed geld terug garantie.

4. RAIDBOXES

Deze Duitse WordPress experts bieden snelle veilige webhosting aan enkel geschikt voor een WordPress website. Afhankelijk van het gekozen pakket is het deels Managed of volledig Managed waarbij zowel core als plugins en template worden ge-update. Dingen als SSH, WP-Cli en Git zijn inbegrepen voor de veeleisende gebruiker.

RAIDBOXES specificaties:

 • Vanaf €15 p/m.
 • 1 CPU en 2 GB RAM
 • NGINX caching
 • Testomgeving
 • Automatische updates
 • Fix bij Hack

Vanaf €15 een Start pakket, vanaf €30 is je website Fully Managed.

5. WP Engine (Wereldwijde marktleider in Managed WordPress Hosting)

WP Engine is de grootste Managed WordPress hosting aanbieder ter wereld. Ze werken enkel met WordPress websites en hebben hun infrastructuur hier dan ook voor geoptimaliseerd. Er wordt standaard gebruik gemaakt van een wereldwijd CDN, er is een auto migratie plugin aanwezig en ze bieden page performance aan. Van sommige functies ontbreken er nog wat details om het goed te vergelijken maar wie interesse heeft kan de dienst 60 dagen vrijblijvend uitproberen om te ervaren hoe goed het is.

WP Engine specificaties:

 • Wereldwijd CDN
 • Gratis migratie
 • Page performance

Vanaf $35 per maand voor het Startup plan (2 maanden gratis bij betaling per jaar)

Wat is belangrijk bij WordPress hosting?

Het kiezen van de beste WordPress webhosting voor je website is een belangrijke stap, het bepaalt een groot deel van de uiteindelijke prestaties van de website. We raden aan om extra aandacht te geven aan de volgende drie punten: Hosting Specificaties, Veiligheid en Snelheid & Stabiliteit.

Hosting Specificaties

Om te beginnen zijn de juiste specificaties van belang. Een grote website heeft genoeg schijfruimte nodig, een druk bezochte website moet beschikken over voldoende dataverkeer en ook een actuele PHP versie en database zijn van belang. Dit zijn de basis vereisten om een selectie op te maken.

Veiligheid

Aangezien WordPress het populairste CMS ter wereld is betekent dit ook dat het erg geliefd is onder hackers. Let er daarom goed op dat een webhoster duidelijk aangeeft dat zij de website goed beschermen tegen hacken en malware maar kijk ook in hoeverre zij zelf de website weer herstellen mocht het toch mis gaan. Indien zij hun handen hier vanaf trekken ben je zelf verantwoordelijk en kunnen de kosten snel oplopen.

Snelheid & Stabiliteit

Een website kan op een snelle hosting staan maar op de maximale snelheid te behouden is ook goede caching belangrijk. De hosting bedrijven op deze pagina hebben hier rekening mee gehouden en bieden vaak caching specifiek voor WordPress aan.

Hulp nodig bij het maken van een Keuze

Het kiezen van de beste hosting is natuurlijk lastig, echter met de 5 bedrijven op deze pagina maak je niet snel een verkeerde keuze. Het zal wel opvallen dat deze pakketten allemaal duurder zijn dan veel standaard shared hosting pakketten. Dat komt omdat we hier in dit overzicht echte goede specialistische bedrijven hebben geplaatst die meer bieden dan standaard hosting. Zij nemen een groot deel van het beheer en de verantwoordelijkheid over en hier betaal je ook voor.

Tips

Tip 1

Vaak kun je gebruik maken van een proefperiode bij de bovenstaande pakketten, zo kun je een volledige website installeren en zelf ervaren hoe de back-end van het bedrijf eruit ziet en zelfs de snelheid testen.

Tip 2

Wanneer het bedrijf een livechat aanbiedt is het handig om vooraf al enkele vragen te stellen. Niet alleen krijg je zo antwoorden en een beter beeld maar je test hiermee gelijk het niveau van de klantenservice.

Overstappen van Webhosting

Wanneer je momenteel al webhosting hebt en erover denkt om over te stappen naar een andere aanbieder dan is het handig goed te letten op de verhuismogelijkheden. Steeds vaker zien we dat een verhuizing volledig gratis is inbegrepen in het pakket. Dit gaat dan met een verhuis plugin waarmee je zelf in enkele stappen de website kunt verhuizen. Mocht je er niet uitkomen of indien er een fout optreedt zal de nieuwe webhoster je handmatig ondersteunen.

Voor- & Nadelen van WordPress

Ook het populairste CMS op internet kent enkele nadelen. Hier enkele in onze ogen belangrijke voor- en nadelen van het gebruiken van WordPress als CMS.

Voordelen:
– Het is gemakkelijk om te leren kennen.
– De simpele taken zijn makkelijker dan in elke andere CMS.
– Met een overvloed aan Templates ziet elke website er snel goed uit.

Nadelen:
– Er dient betrekkelijk vaak te worden ge-update.
– De open-source plugins lopen niet altijd bij met de nieuwe versies.
– De basis is vrij simpel, er zijn (veel) plugins nodig om een meer geavanceerde website te maken.

Leer de basis van WordPress gebruik in diverse trainingen.

Minimale server vereisten:

Let op, deze systeemeisen zijn gericht op de huidige versie en zijn een aanbeveling vanuit WordPress.org zelf, het is mogelijk met minder te werken. Mocht je nog met een oudere versie  willen werken (niet aan te raden i.v.m. beveiligingsupdates) dan gelden lagere eisen.

 • PHP 7.2 of hoger
 • MySQL 5.6 of hoger
 • HTTPS ondersteuning

Indien een hosting aanbieder niet duidelijk aangeeft dat ze bovenstaande vereisten ondersteunen zou een email met de vraag daarna moeten volstaan. Mocht de hosting hier niet goed op ingaan dan hebben ze duidelijk te weinig ervaring en kun je beter verder zoeken. Uiteraard zijn de bedrijven aangegeven op HostingVergelijken.eu uitermate geschikt bevonden.

Managed WordPress

Hoewel WordPress op de meeste gewone hosting pakketten prima kan draaien zijn er diverse bedrijven die Managed hosting aanbieden. In het algemeen is dit met name geschikt voor de meer veeleisende gebruiker. Managed hosting is namelijk duurder maar daar krijg je wel wat voor terug. Zo neemt de host het updaten van je CMS over en zorgt deze voor snellere laadtijden en een betere beveiliging. Het belangrijkste nadeel is de prijs, ook ben je beperkt tot WordPress en kun je niet je website omgooien naar Joomla op dit webhosting pakket.

Installatie

Over de loop van tijd heb ik WordPress op verschillende servers geïnstalleerd. Echter sinds enkele jaren is er eigenlijk altijd een installatie script aanwezig waarmee elk CMS met enkele klikken geïnstalleerd kan worden. De software die hiervoor gebruikt wordt is bijna altijd Installatron, Softaculous of Fantastico. Ook bij de pakketten op deze pagina is er altijd sprake van een automatische installatie. Ben je toch nog in de situatie dat je een handmatige installatie moet uitvoeren dan kun je deze handleiding gebruiken ter ondersteuning.

Wij raden aan altijd te kiezen voor een automatische installatie.

Meer nuttige WordPress artikelen: