Webshop Software

Wil je een eigen webshop beginnen zonder technische kennis? Dan kun je kiezen voor één van deze beste webshop software pakketten die het zware werk voor je uit handen nemen. Dit zijn zogenaamde SaaS oplossingen waarbij je het technische aspect uit handen geeft. Na het kiezen en aanmelden kun je een template selecteren voor de website en binnen 1 uur online zijn er verkopen.

Bekijk hieronder de 5 beste webshop builders, lees de reviews en probeer ze gratis.

Top 5 Beste Webshop Software 2021

1
Shopify logo Goede koppelingen met Instagram Shopping en Facebook Shops
14 dagen gratis, ook erg geschikt voor dropshipping
 • Opslag Onbeperkt
 • Data Onbeperkt
 • Prijs €24,50
Bezoek website Verreweg het populairste platform wereldwjd Lees recensie
2
JouwWeb logo Nederlands en ideaal voor beginnende webwinkeliers
3 maanden gratis
 • Opslag Onbeperkt
 • Data Onbeperkt
 • Prijs €16,00
Bezoek website Meest eenvoudig in opzet Lees recensie
3
Lightspeed logo Beste omni-channel oplossing (koppel je kassa aan je webshop voorraad)
Gratis te proberen
 • Opslag 250 Producten
 • Data Onbeperkt
 • Prijs €49,00
4
ccv shop Nederlands bedrijf en ideaal voor als u al een winkel/horeca heeft
Gratis te proberen
 • Opslag 250 Producten
 • Data Onbeperkt
 • Prijs €24,95
5
squarespace Meest moderne platform, zeker even (gratis) een kijkje nemen
Eerste jaar 25% korting
 • Opslag Onbeperkt
 • Data Onbeperkt
 • Prijs €17,00

Tarieven: De tarieven in bovenstaande lijst zijn tarieven voor pakketten op basis van 1 jaar exclusief BTW. Gegevens worden regelmatig gecontroleerd.

Transparantie & Disclaimer: Wij vergelijken webhosting bedrijven en stellen gebruikers in staat ervaringen te delen. Wanneer u een dienst kiest via onze website ontvangen wij soms een commissie. Meer informatie hoe wij werken.

Webshop maken software – meer informatie

webshop maken software

 

Een webshop maken is tegenwoordig betrekkelijk eenvoudig. De webshop maken software partijen die dit aanbieden zijn internationaal erg groot en hebben dus voldoende middelen gehad om erg goede webshop software te ontwikkelen. Hierdoor zijn het uitstekende keuzes als je een webshop wil maken. Ook grote bedrijven gebruiken software van onder andere Shopify.

Voordelen webshopbuilders:

 • Heel eenvoudig in gebruik
 • Ver doorontwikkeld en geoptimaliseerd voor Google
 • Veel plugins van derden beschikbaar
 • Hosting en domein inbegrepen

Nadelen webshopbuilders:

✘   Weinig flexibel,
✘   Vaak extra kosten voor (externe) payment providers
✘   Vaak extra kosten voor gebruik templates

webshop maken software shopifyShopify

Ruim 1 miljoen klanten runnen bijna 1,6 miljoen webshops via Shopify. Daarmee is het absoluut de grootste en bekendste webshop builder. Naast de software waarmee je een webshop kunt maken, biedt het bedrijf kassasystemen voor in de winkel.
Shopify review | Bekijk

webshop maken software lightspeedLightspeed

Lightspeed is in Nederland op de markt gekomen na een overname van SEOshop. Lightspeed is een webshopbuilder die je zeker moet overwegen als je een omnichannel platform zoekt waarmee je zowel je winkel als webwinkel kunt runnen.
Lightspeed review | Bekijk

JouwWeb logoJouwWeb

Jouwweb richt zich voornamelijk op Nederland en België en doet dat niet onverdienstelijk. Het is een erg populaire webshopbuilder onder mensen die nog niet zoveel ervaring hebben met het maken en runnen van een webwinkel. Zeker als uw business voornamelijk offline loopt, en de webshop een ondersteunend karakter heeft, dan is JouwWeb erg geschikt.
JouwWeb review | Bekijk

webshop maken software ccvshopCCVshop

CCV is net als Jouwweb een bedrijf dat van origine Nederlands is. CCV is ook wel bekend van de pinautomaten en kassasystemen. CCV biedt net als Lightspeed een totaaloplossing voor winkeliers.

Als je dus een fysieke winkel hebt An je wil hier graag een webshop aan toevoegen, dan heb je met CCVshop een hele goede alles-in-één oplossing.
Bekijk

website maken squarespaceSquarespace

Squarespace biedt naast een normale websitemaker (waarover we het hierboven al even kort hadden) ook een webshopmaker aan. Kenmerkend voor de webshopmaker is dat deze erg visueel werkt. Ook in de webshop templates die je kunt gebruiken wordt erg veel gebruik gemaakt van beeldmateriaal. De webshops zijn wat ons betreft dan ook met name geschikt voor producten waarbij een een bepaalde emotie moet overbrengen. Dus wat minder geschikt voor – laten we eens wat noemen – rattenkorrels.
Bekijk

webshop maken software big commerceBigcommerce

Een grote Amerikaanse speler die steeds bekender wordt in Europa is Bigcommerce. In 2009 klein begonnen, en inmiddels een beursgenoteerde onderneming. Op dit moment hebben we Bigcommerce nog onvoldoende getest en bekeken, maar in de toekomst zullen we dat zeker doen.
Bekijk


Webshop maken software (self hosted)

Wie meer flexibiliteit en/of uitgebreidere functionaliteiten zoekt, kan gebruik maken van zogenaamde self hosted webshop software. Woocommerce is hierin een grote en bekende speler die eenvoudig in gebruik is.

Voordelen self hosted webshop software:

 • Veel opties,
 • Flexibel,
 • Alles in eigen beheer

Nadelen self hosted webshop software

✘    Meer werk,
✘    Veel aparte onderdelen moet je zelf samen laten werken (voorraad, payment, verzenden & retouren etc.)

webshop maken software woocommerceWoocommerce / WordPress.com

Woocommerce is gebaseerd op het immens populaire WordPress CMS. Hierdoor profiteer je met Woocommerce van alle mogelijkheden die WordPress al biedt. Dat wil zeggen dat je voor bijna alles wat je wil wel een plugin kunt uitkiezen.

Daarnaast zijn er voor Woocommerce honderden thema’s te vinden zodat het design van je webwinkel nooit een probleem is. Een absoluut voordeel van Woocommerce is dat je veel vrijheid houdt en je niet vast zit aan een partij die min of meer bepaalt welke paymentprovider je moet kiezen.
Woocommerce hosting vergelijken

webshop maken software magentoMagento

Magento is een systeem waar veel grotere webwinkels op zijn gebouwd. Het staat bekend als complex en programmeerkennis is nodig. Onlangs werd Magento overgenomen door Adobe en het lijkt erop alsof ze de complexiteit van Magento eruit gaan halen en het meer Drag & Drop maken.
Magento hosting vergelijken


Dus… Met welke webshop software kun je het beste een webshop maken?

Webshop software is complexer dan website software. Dat betekent dat zelf een webwinkel bouwen veel meer kennis en geduld vraagt. Een partij als Shopify heeft vele facetten (Webshopmaker, SEO en marketing) al erg geoptimaliseerd, waardoor je veel tijd kunt overhouden voor het verbeteren van andere dingen. Het antwoord op de vraag met welke software je moet werken is niet zomaar te geven maar gelukkig ook niet heel moeilijk te beantwoorden. Hier kunt u op letten:

 • U kunt bij nagenoeg alle software aanbieders eenvoudig gebruik maken van een gratis proefperiode. We raden aan om hier zeker gebruik van te maken. Probeer hierbij al echt een deel van de webshop volledig in te richten. Denk daarbij aan de layout, aan de teksten die je wilt toevoegen maar ook aan de betaling. Kun je koppelingen en/of apps vinden van andere diensten die je reeds gebruik? Neem echt de tijd in de proefperiode om goed met de software te werken. Alle e-commerce platforms hebben hun eigen logica en het duurt altijd even om hier goed bekend mee te raken. Op die manier kun je er gewoon een aantal proberen. Kijk goed naar de voorbeeldsites en templates of thema’s die de aanbieders van software geven. U krijgt dan een erg goede indruk van het maximaal haalbare. Let ook op uw eigen plannen en of deze aansluiten met het pakket dat u zoekt:
  • Hoeveel producten en pagina’s wil ik in de webshop?
  • Zijn er diensten (betaling of mail etc.) waar de webshop mee moet samenwerken?
  • Is de webshop primair? Of is de content belangrijker en wilt u slechts enkele producten kunnen aanbieden?
  • Als je je eerst nog verder wil verdiepen dan kunt u deze 4 stappen doorlopen.

Conclusie

In de webshop wereld wordt een hoop geld verdiend waardoor er ook veel geld geïnvesteerd is door de webshopbuilders. Er zijn zeer veel functionaliteiten standaard inbegrepen (ook bij goedkope aanbieders) en de nodige koppelingen met andere diensten worden ook telkens makkelijker. De komende jaren zal webshop software alleen nog maar beter en beter worden en zal het alternatief om zelf een webshop te ontwikkelen en programmeren enkel nog voor echt grote spelers interessant kunnen zijn.

De software in de top 5 is allemaal erg geschikt om een mooie webshop mee te maken. Het is géén schande om op zijn Hollands voor de goedkoopste aanbieder te kiezen. Het is echter wel vaak zo, dat hoe duurder de service, hoe meer functionaliteiten er worden aangeboden.