Website Hosting

Aangezien deze website erop is gericht website hosting te vergelijken gaan we op deze pagina dieper in op de vormen van hosting die er zoal zijn. Hoewel we zouden kunnen beginnen met het onderscheid tussen gratis en betaalde webhosting slaan we dit onderdeel even over. Over het algemeen bespreken we hier professionele website hosting en daar gaan we dan ook verder op in.

De meest voorkomende vormen van hosting zijn: Shared hosting, Dedicated hosting, VPS hosting, Reseller hosting en de tegenwoordig populaire vorm Cloud hosting. Elke variant zal kort worden besproken. Dit zal het nodige inzicht geven bij het vergelijken van hosting bedrijven.

1. Shared Website Hosting

Shared hosting is de meest voorkomende vorm van het hosten van websites. De naam shared zegt het al, deze vorm van hosting is gedeeld. De verschillende klanten delen samen één hosting server. Iedere klant huurt via een hosting bedrijf een stukje van deze server en plaatst daar zijn eigen website op. Afhankelijk van hoe het hosting bedrijf dit inricht kan het zijn dat shared hosting meer storingen geeft en de websites die hierop worden gehost trager zijn. Echter indien het degelijk is ingericht hoeft van dit alles géén sprake te zijn, vanwege het delen van server ruimte is deze vorm van website hosting het goedkoopst.

Bekijk ook de Top 10 op onze homepagina voor meer shared hosting aanbod.

2. Dedicated Website Hosting

Bij dedicated hosting huurt u als klant daadwerkelijk een fysieke server. U kunt deze server zelf gebruiken en inrichten zoals u wilt, echter er zijn vaak wel datalimieten waaraan gehouden moet worden.

Lees verder op de Dedicated Hosting pagina.

3. Virtual Private Server Hosting

Bij VPS hosting lijkt het alsof u een eigen server huurt. Echter één fysieke server kan dienst doen voor meerdere virtuele servers. Dit is een soort tussenvorm waarbij je een stukje goedkoper toch de voordelen van een eigen server ruimte kunt genieten. Echter de nadelen van een medeklant die opeens veel dataverkeer trekt zijn in dit geval net als bij shared website hosting ook aanwezig.

Lees meer over de VPS Hosting voor- en nadelen.

4. Reseller Hosting

Het principe van reseller hosting is het groot inkopen (huren) van serverruimte en deze dan doorverkopen aan klanten. Op deze manier kun je gemakkelijk en goedkoop zelf hosting diensten aanbieden onder je eigen bedrijfsnaam. Voor veel webdesign bedrijven en IT bedrijven in het algemeen is dit een ondersteunende dienst die zij extra aan hun klanten kunnen aanbieden. Wil je echter zelf een volledig hosting bedrijf beginnen dan zijn de marges op deze manier vaak te klein. Dan doe je er beter aan zelf hoger in de ladder te gaan zitten en een eigen server te huren.

5. Cloud Hosting

Tot slot cloud hosting. Sinds 2010 is cloud hosting in opkomst hoewel er eigenlijk daarvoor al jaren vanuit de cloud gewerkt werd. Bij cloud diensten is het idee dat de software geheel aan de serverkant wordt gedraaid en de gebruiker enkel hoeft in te loggen. Voorbeelden van cloud producten zijn Gmail en Google Docs.

Lees meer over de verschillende vormen van Cloud Hosting.

Verder verwijzen we je ook nog graag naar specifieke pagina’s over gratis hosting en hosted exchange. Mocht je andere vormen van hosting tegenkomen en hierover vragen hebben kun je altijd contact met ons opnemen en gebruiken wij dit misschien wel als aanleiding voor een nieuw artikel of blogpost!