Vimexx

Budget hoster Vimexx is actief sinds 2015 en snel uitgegroeid tot één van de middelgrote webhosting bedrijven in Nederland.

Vimexx Review & Ervaringen

Vanaf
€2,45

Score
7.4

Overzicht Voor/Tegen

 • Goedkope domeinregistraties
 • Onbeperkt dataverkeer
 • Gratis SSL
 • Maximale snelheid pas vanaf pakket 'Maximaal' (€9,49)
 • Géén telefonische klantenservice
 • Géén DDos beveiliging in pakket Medium, pas vanaf Plus

1. Algemeen

Vimexx is een nieuw webhosting bedrijf dat met een strakke website en extreem scherpe prijzen sinds 2015 een vliegende start in hosting land probeert te maken. We kijken in deze recensie verder naar hun aanbod en ontvangen graag de ervaringen van de eerste gebruikers van deze dienst.

Vimexx is onderdeel van de stichting Digi NL, een in Amsterdam geregistreerde stichting. Hoewel we niet precies de voordelen zien geeft Vimexx op haar over ons pagina hier verdere uitleg over. In ongeveer één jaar tijd is het bedrijf van nul uitgegroeid tot 4.500 klanten.

2. Hosting Pakketten en tarieven

Vimexx is duidelijk een prijsvechter aangezien het een volwaardig hosting pakket aanbiedt vanaf €2,45 per maand. Het enige wat hier nog bijkomt is de BTW maar op zulke lage bedragen is dat ook erg laag natuurlijk. Ondanks deze lage prijs zijn de pakketten met 10 GB opslag en onbeperkt dataverkeer erg ruim bemeten en zien we weinig concurrenten die zoveel aanbieden voor zo weinig geld.

Wat we enigszins verwarrend vinden aan het productaanbod op de website van Vimexx is dat “Magento Hosting” en “WordPress Hosting” het gelijke aanbod zijn, er worden nog géén specifieke hosting pakketten per CMS ingericht wat je wel zou verwachten. Hiermee wordt dus géén onderscheidend pakket voor WordPress hosting aangeboden terwijl wel de indruk wordt gewekt dat dit het geval is. Hetzelfde geldt voor de Belgische webhosting pakketten, dit betreft dezelfde hosting op Nederlandse servers.

Naast de webhosting zijn ook de domeinnamen erg goedkoop, een .NL kost slechts €3,89 per jaar (€0,89 in het 1e jaar).

Medium

 • 10 GB schijfruimte
 • Onbeperkt dataverkeer
€2,45 per maand (1e jaar) Daarna €2,45 per maand
Bestellen

Plus

 • 100 GB schijfruimte
 • Onbeperkt dataverkeer
 • DDos beveiliging
€4,49 per maand (1e jaar) Daarna €4,49 per maand
Bestellen

Compleet

 • Onbeperkt schijfruimte
 • Onbeperkt dataverkeer
 • DDos beveiliging
€6,99 per maand (1e jaar) Daarna €6,99 per maand
Bestellen

3. Ondersteuning

Met dergelijke lage tarieven wordt de lakmoesproef van een bedrijf als Vimexx in welke mate ze de kwaliteit en service op goed niveau kunnen houden.

Een duidelijk nadeel is dat er géén telefonische klantenservice beschikbaar is. Alle vragen dien je via de chat op de website te stellen. In onze test werd deze chat snel en adequaat beantwoord. Het ontbreken van telefonische support zal voor gebruikers op zoek naar een budget oplossing te overkomen zijn.

4. Conclusie

Al met al lijkt Vimexx een leuk en fris bedrijf met een mooie website. Er kan nog een en ander verbeterd worden aan transparantie, hierbij denken wij vooral aan het ontbreken van onderscheid tussen de verschillende cms hosting pakketten. Echter het aanbod is enorm sterk voor een erg laag bedrag. Wie geen behoefte heeft aan telefonische support kan hier voor weinig geld een erg uitgebreid hosting pakket afnemen.

Officiële Website: Vimexx

Recente beoordelingen

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Vimexx
Average rating:  
 2 reviews
by Mark Kooijman on Vimexx

Tot nu toe heb ik alleen maar goede ervaring met de klantenservice met een snelle reactie op mijn vragen.

by Jens Lauwers on Vimexx

Goede, betrouwbare en goedkope hosting!