Versio

Versio Review & Ervaringen

Vanaf
€2,50

Score
5.4

Overzicht Voor/Tegen

  • Onbeperkt dataverkeer
  • Goedkope domeinregistratie
  • Géén telefonische klantenservice (alleen bij Premium)
  • Wisselende gebruikerservaringen

1. Algemeen

Versio is een van origine Nederlands bedrijf dat tevens actief is in België en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft een post- en bezoekadres in drie landen- Nederland, België en Groot-Brittannië- en is in Nederland gevestigd in Leeuwarden. Met webhosting pakketten vanaf €2,50 is Versio een redelijk voordelige hoster, we bekijken de hosting pakketten en overige details in deze recensie.

Brons NL

  • 5 GB Schijfruimte
  • Onbeperkt dataverkeer
€2,50 per maand (1e jaar) Daarna €2,50 per maand
Bestellen

Zilver NL

  • 15 GB Schijfruimte
  • Onbeperkt dataverkeer
€5,00 per maand (1e jaar) Daarna €5,00 per maand
Bestellen

Groot NL

  • 30 GB Schijfruimte
  • Onbeperkt dataverkeer
€7,50 per maand (1e jaar) Daarna €7,50 per maand
Bestellen

2. Webhosting Pakketten

Versio heeft veel verschillende hosting pakketten, vanaf €2,50 per maand kun je met het Brons NL pakket al een volledige website hosten. Ook vanaf de goedkoopste pakketten biedt Versio veel opties aan zoals dagelijkse backup, 1-klik installatie, onbeperkte email boxen, PHP 7 en meer. De duurdere pakketten onderscheiden zich vooral door meer schijfruimte en dataverkeer.

3. Klantenservice

Zoals verwacht bij een goedkope webhosting aanbieder zijn ze niet erg gericht op telefonische ondersteuning. Dit is wel mogelijk maar dan pas bij klanten die premium support afnemen.

4. Conclusie

De specificaties van de pakketten zijn royaal, In de onderstaande gebruikerservaringen valt op dat Versio klanten niet altijd goede klantenservice weet te bieden. Weliswaar komen storingen overal voor en heeft elke webhoster wel eens last van downtime of een DDos aanval. Het is daarom aan iedere gebruiker zelf om de afweging te maken in hoeverre de zeer voordelige hosting pakketten dit goedmaken.

Meer beoordelingen over Versio vind je op:
Webhosters: 4/5 sterren

Recente beoordelingen

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Versio
Average rating:  
 85 reviews
by Sam on Versio

De pakketten zijn tot wel 400% duurder geworden en bieden minder resources aan ten opzichte van de oude pakketten. De kwaliteit/prijsverhouding is nu zo slecht dat ik per direct ben weggegaan (klant sinds 2016). Daarbij was ik ongevraagd overgezet naar een veel duurder pakket en kreeg omdat ik automatisch betalen aan had staan een afschrijving waarvan je schrikt.

by Jan on Versio

De pakketten zoals ze hier genoemd zijn bestaan niet meer. Daar zijn uitgeklede pakketten voor teruggekomen die ook een veelvoud duurder zijn. Ook domeinen registreren is een stuk prijziger. En inderdaad de klantenservice is al heel lang niet meer wat die was.

by Rudy on Versio

Lange tijd de beste, nu waardeloos. Wegblijven. Een helpdesk die amper bereikbaar is, zelfs betalend. Helpdeskmedewerkers die elkaar continu tegenspreken.

by Marr on Versio

Heb een .NL domein laten registreren bij versio. Ongevraagd kreeg ik daar een . online domein bij. Ik heb daar nooit iets mee gedaan. Nu werd mij een jaar later bijna 40 euro berekend, omdat ik automatisch verlengen zou aangezet hebben volgens de klantenservice, maar in de foto die als bewijs moet dienen staat aangezet voor klant en niet door klant. Waarom zou ik bewust handmatig een domeinnaam verlengen die ik niet gebruik. Totale onzin dus. Nu lees ik hier in de reviews dat het bij veel klanten hetzelfde is gegaan en dan wordt er zogenaamd beterschap belooft. Maar tot nu toe dus nog niet. Blijkbaar toch een lekker melkkoetje voor het bedrijf. In ieder geval wil ik niet bij zo'n bedrijf producten afnemen en ben bezig om al mijn domeinnamen en webhostings te verhuizen

by Renate on Versio

Ik had besloten over te stappen naar Versio, vroeg de verhuisservice aan en prompt haalden ze mijn website offline. Omdat mijn e-mail daaraan gelinkt is, kon ik dus ook niet meer communiceren met mijn klanten. Omdat dit 'foutje' mij niet hoopvol stemde, heb ik de overstap naar Versio direct proberen terug te draaien. Ik moest evengoed betalen voor de door hun gemaakte blunder, via mijn fijne "online Versio-portemonnee" met negatief saldo. Naar dat geld kon ik fluiten en ik heb bovendien dagen nodig gehad om de boel weer op orde te krijgen omdat mijn site bij mijn oude provider al half was overgezet naar Versio. Heb ondertussen nog steeds geen excuus ontvangen.
Dit alles speelde zich vorig jaar af. Dacht ik verlost te zijn van Versio, kreeg ik een paar weken geleden een e-mail dat mijn "online portemonnee" in de min stond omdat een extra domeinnaam die ik gratis van hen kreeg vorig jaar, automatisch verlengd is. Ik heb direct gemaild om te vragen hoe dat zat. Ik kreeg deze reactie: "Ik zie in de log dat u de automatische verlenging voor uw diensten had ingeschakeld op 25-03-2019, dit houdt in dat alle diensten dan automatisch verlengd worden en tot deze uitgeschakeld wordt, worden alle diensten die u vanaf dan hebt en aanschaft automatisch verlengd. Gezien deze nooit is uitgeschakeld is bij deze dan ook automatisch het .online domein verlengd geweest. Helaas kunnen wij domeinen niet laten opzeggen met terugwerkende kracht wegens kosten die wij ook maken voor de verlenging van het domein." Toen ik ze nogmaals mailde om te zeggen dat ik niet van plan was te betalen voor de verlenging van dat domein dat ik nooit gebruikt had en van het bestaan niet afwist, bleven ze keer op keer beweren dat ik de verlenging zelf had aangezet. Als “bewijs” kreeg ik verder nog een IP-adres waarvanaf ik die autoverlenging zou hebben aangezet dat niet van mij was. Kortom: ze willen mij € 39,59 te laten betalen voor een dienst die mij zonder mijn weten is opgedrongen, terwijl zij mijn bedrijf schade hebben berokkend, en ook dit jaar weer geld proberen af te troggelen met ongewenste, ongebruikte “diensten” en vruchteloos e-mailverkeer. Bovendien heb ik het domein op aanraden van die Versio-medewerker per direct had opgezegd, wat blijkbaar bij Versio betekent dat ik het domein per direct ook niet meer kon gebruiken. De betaling zou toch goed moeten zijn voor een jaar? Niet voor een halve dag. En als ik die € 39,59 niet betaal, gaat Versio mijn eenmansbedrijfje ongetwijfeld dreigen met een deurwaarder.
Wat zou Versio ervan vinden als ik hun website offline haalde, ze doodleuk zou laten betalen voor deze “dienst”, en ze het jaar erop nogmaals een rekening presenteerde voor een niet geleverde dienst, maar wel voor een knopje, ergens verstop onder een tabblad, uiteraard niet op een goed zichtbare plek, dat op “aan” staat, zonder hun weten? Overigens is bij veel grote bedrijven automatisch de standaard instelling “automatische verlengen”. Die moet je dan actief uitzetten. Leuk feitje. Zo worden kleine bedrijven groot. Maar ja. Hoe kan ik dat bewijzen, hè?
Normaal gesproken ben ik een zeer positief persoon. Mijn ervaring met Versio is echter dusdanig slecht, dat ik iedereen voor ze wil behoeden. Ik wilde Versio nog een kans geven om een positieve draai te geven aan een negatief verhaal door contact met ze op te nemen en ze te vertellen over mijn zeer negatieve ervaring het voorgaande jaar, en te vragen om de kosten voor automatische verlenging kwijt te schelden. Tevergeefs.
Mocht het moraal van dit verhaal nog niet duidelijk zijn: kies niet voor Versio. Want voor je het weet zit je zomaar zonder website, onbereikbaar voor je klanten, en ben je dagenlang door Versio gecreëerde problemen aan het oplossen, loop je dus werk en geld mis want ben je al je tijd kwijt aan die sh*tshow en staat als kers op de taart je "online Versio-portemonnee" in de min.

by Jan on Versio

Website werkte niet meer. Mij lukte het niet om deze aan te passen. Lars heeft het probleem verholpen. Top, heel erg bedankt.

by Jurgen Weber on Versio

De technische omgeving van Versio ziet erg goed uit en ik wil graag 2 complimenten uitbrengen:
1.) De verhuisservice werkt uitstekend. Heb er niets van gemerkt en het werkte sneller als verwacht. Alles goed.
2.) De support is vriendelijk en behulpzaam. Er wordt klantvriendelijk meegedacht en kleine verbeteringen niet eerst omslachtig uitgelegd maar zo voor je direct gedaan. Top. Goed werk Frank. :-)

by Snel, efficiënt en nog eens vriendelijk op de koop toe on Versio

Ik ben een tech-leek en dat besef ik. Gelukkig loodste Lars van de helpdesk me zonder kleerscheuren door het proces. Wat een opluchting!

by DSA Creation on Versio

Ik heb mijn mail op hun server staan en vanaf dec is al mijn mail verloren bij hun en hebben maar een back-up van 2 maanden, ben al bijna 3jaar klant en ben dus alles kwijt op 2 maanden na, en zeggen dat ze er niets aan kunnen doen, ik ben weg 🤬

by Imani Begovic on Versio

Super service, staan altijd klaar om je verder te helpen helemaal tevreden.

Page 1 of 9:
«
 
 
1
2
3
 
»