VDX Hosting Review & Ervaringen

VDX Hosting is een hosting provider gevestigd in Zwolle en heeft naar eigen zeggen ruim 30 duizend domeinen in haar beheer.  De website van VDX oogt prima en is snel. Op zich is de website responsive maar wel op een ouderwetse manier, je wordt mobiel doorverwezen naar de m.vdx.nl website waar je deel andere content vindt.

Hosting Pakketten

Dit blijkt ook uit de webhosting pakketten die door VDX worden aangeboden. Zo kan er worden gekozen uit Windows Hosting en Linux Hosting. Het belangrijkste verschil lijkt op het eerste gezicht vooral dat er op Linux hosting Ensim wordt gedraaid terwijl de Windows hosting pakketten zijn voorzien van Ensim. Het kleinste pakket is een 10 GB pakket met onbeperkte dataverkeer en twee databases voor slechts €5,- per maand. Deze prijs is exclusief BTW.

Kosten CMS Basis hosting pakket:
Maandelijks: €5,-
Domein: €8,-
BTW: €12,40
Totaal: €78,- per jaar

Ook het bestelproces is enigszins onduidelijk. Let er op dat je het goede pakket aan het goede domein koppelt aangezien hier snel verwarring kan ontstaan. Aangezien een domeinnaam slechts €8,- per jaar (.nl domein) kost komt het totaal dus uit op €65,60 ex BTW, oftewel €78,- per jaar.

Conclusie

Zoals eerder genoemd straalt de website in onze ogen weinig uit. Smaken verschillen echter natuurlijk daarom kijken we verder. Een belangrijk punt van vertrouwen is de up-to-date-heid van een website. Aangezien er op de website géén nieuws of blog onderdeel heeft kijken we op de sociale media. Zowel op Facebook als op Twitter is er slechts één bericht in 2017 te zien, dit is wel vrij mager, we vragen ons af hoe actief dit bedrijf nog is.

Op de onderhoudspagina zien we meer activiteit, al is het niet direct positief. Zo waren er in juni 2017 problemen met één van de servers, in mei 2017 problemen met het ontvangen van mail en in januari 2017 problemen met een mailserver en met de telefonische verbinding. Dus hoewel de website niet geupdate lijkt te worden zijn ze bij het serveronderhoud gelukkig wel actief. Het goede nieuws is ook dat de problemen snel werden opgelost.

Hoewel we zelf enkele negatieve ervaringen hebben binnengekregen (zie hieronder) staan er op de website nl.trustpilot.com juist zeer veel positieve ervaringen, met name de fijne klantenservice wordt regelmatig genoemd.

Officiële website: VDX.nl

Recensie: VDX Hosting door HostingVergelijken.eu ge-update op 07 juli 2017  Beoordeling:3