Tilaa

Tilaa Review & Ervaringen

Vanaf
€7,50

Score
7.0

Overzicht Voor/Tegen

  • VPS configuratie
  • Onbeperkt dataverkeer
  • Kennis vereist

1. Algemeen

Het in Amsterdam gevestigde webhosting bedrijf Tilaa richt zich volledig VPS hosting. Tilaa is hier in 2008 mee begonnen vanuit het idee dat het voor klanten gemakkelijker moet worden op Infrastructure as a Service (IaaS) of cloud hosting te kunnen gebruiken. Bij veel hosting bedrijven is cloud nog een nieuwe onwennige dienst maar bij Tilaa is dit hun main business.

2. Pakketten

Wie binnenkomt op de homepagina van Tilaa ziet gelijk één configurator om het IaaS product samen te stellen. Er worden verder géén pakketten aangeboden zoals we bij shared hosting bedrijven vaak zien, het gaat puur om een VPS op maat. Deze staat standaard ingesteld op de ‘meest verkochte’ optie wat een 80 GB schijfruimte (SSD), 5.8 Ghz CPU en 8 GB werkgeheugen betreft. Deze samenstelling kost bij Tilaa €42,40 per maand exclusief BTW, het gaat hierbij altijd om een maandelijks contract, je kunt dus altijd direct opzeggen en zit niet vast aan jaarcontracten.

De goedkoopste samenstelling die gekozen kan worden is een 20 GB schijfruimte, 1 GB werkgeheugen (HDD) en 1.9 Ghz CPU, dit is al vanaf €6,00 per maand beschikbaar.

Het bedrijf heeft twee datacenters in Nederland (Amsterdam en Haarlem), daarmee garandeert het een uptime percentage van 99,99%. Mocht dit niet gehaald worden kan er compensatie worden aangevraagd. De compensatie regeling is erg royaal, zo leidt slechts 3 uurtjes downtime al snel tot ruim €30 aan compensatie.

Voor het hosting pakket zijn vervolgens met enkele klikken diverse besturingssystemen te kiezen. Het aanbod reikt van Windows 2008 en Windows 2012 tot de verschillende Linux OS zoals Ubuntu, CoreOS, OpenSuse en meer. Ook is het bedrijf er trots op te vermelden dat het VPS direct na het bestellen actief is.

3. Klantenservice

Waar Tilaa zich zeer zeker onderscheidt van vele andere hosting bedrijven is de helpdesk garantie. Aan Tilaa klanten wordt standaard een 24/7 ondersteuning geboden. Tijdens openingstijden (9:00 en 20:00) trachten zij zelfs binnen 1 uur te antwoorden. Voor niet-klanten is het mogelijk per telefoon of per mail contact op te nemen en wordt ook hier in het algemeen snel ge-antwoord (binnen 10 minuten in onze test). Wat wij nog een mooie toevoeging zouden vinden is een live chat om tijdens de VPS configuratie direct advies te kunnen vragen. Dit omdat gebruikers bij de exacte VPS configuraties wel extra informatie kunnen gebruiken.

4. Conclusie

Tilaa biedt met haar specifieke IaaS hosting een mooie toevoeging in het aanbod van Nederlandse hosters. Het aanbod is simpel en duidelijk op de website te kiezen. Er is verbetering mogelijk in ondersteunende informatie op de website, zo is de databank momenteel enkel in het Engels beschikbaar. Tevens zouden we een live chat een mooie toevoeging vinden om tijdens de configuratie extra hulp te bieden.

Website: Tilaa.com

Recente beoordelingen

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Tilaa
Average rating:  
 1 reviews
by Bastian Schmidt on Tilaa

Betrouwbaar, betrokken en zeer klantvriendelijk. Wat ik vooral waardeer is de positieve instelling van de klantenservice. Tot nu toe ben ik uiterst tevreden, en ik verwacht niet dat dat gaat veranderen.