Strato

Strato is één van de grootste webhosting bedrijven van Europa met meer dan 1,6 miljoen gehoste websites. De hosting pakketten beginnen vanaf €3 per maand.

STRATO Review & Ervaringen

Vanaf
€3,00

Gratis domeinnaam

Score
3.6

Overzicht Voor/Tegen

 • Gratis telefonische support
 • Vanaf €2,50 per maand
 • Gratis domeinnaam
 • WordPress Staging (1-klik)
 • (Te) Veel verschillende pakketten
 • Upselling in bestelproces
 • Klanten zijn wisselend tevreden over de klantenservice
 • €5 setupkosten

1. Algemeen

Het hosting bedrijf Strato, dat haar hoofdkantoor in Duitsland heeft, richt zich met name op Europa. Naar eigen zeggen host Strato inmiddels 1,6 miljoen websites en 4 miljoen domeinen. Sinds 2006 biedt Strato hosting diensten aan klanten in Nederland en dit is niet onopgemerkt gebleven. De PR campagne van dit bedrijf draait goed en het is één van de weinige hosting bedrijven die regelmatig in TV reclames te zien is. Strato richt zich op starters die makkelijk en voordelig zelf een website willen maken.

2. Webhosting Pakketten

Strato maakt onderscheid tussen ‘Hosting’ en ‘WordPress Hosting’. Het belangrijkste verschil tussen deze twee soorten pakketten is dat er bij WordPress Hosting standaard sprake is van een eenvoudige installatie, automatische updates en automatische back-ups. Ook zijn er nog enkele meer geavanceerde opties zoals ‘1-klik testomgeving’ en ‘1-klik veiligheid’.

De 1-klik testomgeving is een staging waarin je wijzigingen op de website kunt testen zonder dat bezoekers dit gelijk zien. Deze is pas beschikbaar in  het WordPress Advanced pakket.

De 1-klik veiligheid functie is wel in alle pakketten standaard beschikbaar. Met deze functie activeer je veiligheidsinstellingen zoals ‘beperkt aantal inlogpogingen’ en SSL.

Starter

 • Incl. Domeinnaam
 • Incl. SSL
 • 5 GB schijfruimte
 • Onbeperkt dataverkeer
€2,50 per maand (1e jaar) Daarna €2,50 per maand
Bestellen

Basic

 • Incl. Domeinnaam
 • Incl. SSL
 • 15 GB schijfruimte
 • Onbeperkt dataverkeer
 • 1-klik staging
  Testomgeving
€1,00 per maand (1e jaar) Daarna €5,00 per maand
Bestellen

Advanced

 • Incl. Domeinnaam
 • Incl. SSL
 • 50 GB schijfruimte
 • Onbeperkt dataverkeer
 • Cronjobs
 • 1-klik staging
  Testomgeving
€1,00 per maand (1e jaar) Daarna €8,00 per maand
Bestellen

3. Webhosting Tarieven

Dat Strato géén Nederlands bedrijf is komt duidelijk naar voren als we kijken naar de tarieven. Strato pakt dit op diverse fronten anders aan dan Nederlandse webhosters. Zo worden alle tarieven standaard inclusief BTW weergegeven. Ook wordt bij elk pakket €5 aam setupkosten in rekening gebracht. Mooi meegenomen is dat een domeinnaam gratis is inbegrepen bij alle hosting pakketten.

Voor alle pakketten van Strato geldt dat deze zowel per maand of per jaar zijn af te sluiten. De tarieven die wij op deze pagina gebruiken zijn op basis van een 1-jarig abonnement, kies je voor een periode van 1 maand dan is het tarief vaak €0,50 tot €1,- per maand hoger.

Ondanks dat de contractperiode 12 maanden is kiest Strato ervoor om de facturering per zes maanden te doen. Deze verschillen zorgen ervoor dat je pakketten en tarieven niet één op één kunt vergelijken met andere aanbieders.

4. Klantervaringen

Om een goed beeld te krijgen van de ervaringen van klanten met Strato kijken we verder dan de reviews die op deze website zijn gedeeld. Het totaal beeld wat we krijgen is wisselvallig. Zo zien we dat Strato op de website Webhosters.nl wordt beoordeeld met een 4/5 o.b.v. 1.000+ reviews en op Trustpilot met een 3,8/5 o.b.v. 900+ reviews. Er zijn veel tevreden klanten, de negatieve reacties zijn met name gericht op de klantenservice die soms te langzaam reageert. Op de internationale website Hostadvice scoort Strato een 2,9/5 o.b.v. 100+ reviews waar er wederom veel klachten met betrekking tot de klantenservice zijn.

5. Klantenservice

De support van Strato is goed opgezet aangezien de service lijn (020 – 703 82 32) gratis te bellen is, op werkdagen van 10:00 – 14:00. Verder kun je bij Strato ook nog terecht voor diensten als Cloud Storage, dit noemen ze echter de HiDrive. Het  goedkoopste HiDrive pakket van Strato is een 250GB HiDrive voor €3,00 per maand. Een Virtual Private Server kan gehuurd worden vanaf €5,- per maand en een Dedicated Server kun je huren bij Strato vanaf €28,- per maand.

Zoals we reeds hebben aangegeven zijn negatieve ervaringen vaak gerelateerd aan een langzame reactie van de klantenservice. In de klantenservice test 2019 van Webhosters.nl zien we dit ook terug. De telefonische hotline is niet getest en zal naar verwachting sneller werken dan een email. Elke test is uiteraard een momentopname, daarom is het goed zoveel mogelijk recente ervaringen te lezen.

6. Strato in vergelijking met Alternatieven

Zoek je een alternatief bedrijf vergelijkbaar met Strato dan raden we aan om te kijken naar SiteGround of Cloud86.

Strato of SiteGround

SiteGround en Strato zijn beide grote internationaal bekende webhosting bedrijven. SiteGround biedt echter een managed hosting waarbij ze de updates en optimalisatie van je website uit handen nemen. De tarieven van SiteGround zijn ook net iets hoger met een vanaf tarief van €5,99 per maand (eerste jaar). SiteGround wordt erg gewaardeerd vanwege haar snelle en ervaren klantenservice. Bij Strato zien we juist wel veel klachten met betrekking tot de klantenservice. In onze ogen is SiteGround duidelijker een stukje beter maar je betaalt ook meer.

Bekijk hier de SiteGround Review

Strato of Cloud86

Wil je juist nog goedkopere alternatieven voor Strato bekijken dan is Cloud86 interessant. Dit Nederlandse webhosting bedrijf biedt webhosting aan vanaf €1,95 per maand waarbij je gelijk erg volledig uitgeruste hosting pakketten krijgt met toegang tot telefonische klantenservice (Nederlandstalig). De ervaringen die klanten over Cloud86 delen zijn ook erg positief.

Bekijk hier de Cloud86 Review

7. Conclusie

Wie naar het complete plaatje kijkt zal zien dat Strato zeer veel functionaliteiten biedt voor een scherpe prijs.

Voordelen:

 • We zijn erg onder de indruk van het feit dat je al voor €8 per maand een pakket inclusief WordPress staging kunt krijgen voor 3 websites met onbeperkte dataverkeer en een gratis domeinnaam.
 • Strato zit goed bovenop alle ontwikkelingen en zorgt ervoor dat ook beginnende WordPress bouwers snel en makkelijk SSL activeren en hun CMS updaten.
 • Alle tarieven zijn inclusief BTW waardoor hobby website eigenaren gelijk weten waar ze aan toe zijn. Ook de mogelijkheid om een abonnement voor 1 maand af te sluiten is erg positief.

Nadelen:

 • Het aantal pakketten dat Strato aanbiedt is vrij hoog, er is keuze uit 5 hosting pakketten, 3 WordPress pakketten en 1 mini pakket. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit 3 sitebuilder pakketten.
 • Tijdens het bestellen wordt je door Strato verleidt om extra diensten zoals bijvoorbeeld extra SSL certificaten te bestellen (er is standaard al één SSL certificaat inbegrepen).
 • Ondanks dat Strato goed wordt beoordeeld door klanten zijn er wel veel klachten te vinden over een trage klantenservice.

Recente beoordelingen

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Strato
Average rating:  
 80 reviews
by Qeis on Strato

Slecht support en je zit vast op onnodige contracten vast! niet zaken doen met hun!

by Robin on Strato

Slechtere service kan niet! Ineens mijn website kwijt door hun fout.
Ik mocht de site terug voor betaling. Maar ondertussen het domein weggegeven door strato.
Telefonisch telkens dezelfde antwoorden: helaas kunnen we zo niets doen.
Uitermate slechte ervaring!!!
Niet mee in zee gaan!

by Mark van der Feijst on Strato

Strato heeft een goed prijs maar zodra er wat aan de man is zit je heel lang aan de telefoon te wachten tot er iemand op neemt en vervolgens duurt het nog veel langer tot er aan een oplossing wordt gewerkt. Ik had een VPS bij dit bedrijf deze begaf het van de een op de andere dag en heeft anderhalve week geduurd voordat iemand dat gefixt heeft. Daarnaast omdat ik kennelijk een keer een btw nummer heb ingevuld moet ik opeens een jaar lang door betalen en kan ik niet gewoon maandelijks opzeggen. Schandalige service na zoveel jaar dat ik klant ben.

by Marcel on Strato

Traag en een site die vaak onbereikbaar is. Ooit eens met m'n privé deel op het keyboard geslagen bij een Nederlands hosting bedrijf, schijfje ingericht, eigen OS geïnstalleerd, enz., gevolg: 50 minuten downtime gehad in 3 jaar (onderhoud). In vergelijking; deze week alleen al is mijn site bij Strato een gehele zaterdag (most profitable dag) onbereikbaar.

Verder word ik vaak lastiggevallen door Strato Abuse, die affiliate informatie verstrekt door Apple als copyright issues lijkt te zien en willen graag dreigen met het blokkeren van mijn domein. Zeker weten dat die flapdrollen 0 onderzoek doen.

by Henk on Strato

Betrouwbare hoster

by Calra on Strato

Strato, niet aan beginnen. Zit al 3 weken zonder websites omdat ze gehackt zijn gewoon door de SSL van Strato heen. Je kunt ze niet bellen die abuse afdeling, reageren pas 3 dagen later en telkens moet je er een ander bestand af laten gooien door een externe en dan zit er weer een nieuw hack op. Vreselijk dit. Gewoon te erg voor woorden, die strato

by Martin van Leeuwen on Strato

Ik kwam toevallig deze site tegen en verbaas me over de reacties. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen ervaring, maar ik ben al 8 jaar ofzo klant bij strato met meerdere (wordpress) webites en heb nog nooit een probleem gehad. Ik heb maar een enkele keer contact met de support opgenomen, maar ben toen snel & prima geholpen. En de prijs is beter dan bij de meeste aanbieders. Wellicht nemen de meeste klanten alleen de moeite om een review te schrijven als ze een echt slechte ervaring hebben gehad. :)

by R. Ontevreden on Strato

Bedrijf met een hoog gehalte "Computer says no". O nee wacht, als je nu een onredelijk hoog bedrag betaalt dan kan ik je wel helpen!
Doe geen zaken met deze parasieten van de maatschappij!

by jan de nil on Strato

Let op met Strato ! Vooral als je Belgisch ondernemer bent . Wanneer je jouw bedrijfsnaam en btw nr ingeeft om te registreren dan zal dit gecontroleerd worden met de database van de Europese Unie. Echter in deze database komt je bedrijfstype "voor" je bedrijfsnaam te staan.
bvb je bedrijfsnaam is "pietje puk" en je vennootschap is een bvba.
Dan staat daar "bvba pietje puk" in de database. Geen enkele ondernemer zal bij het registreren bij Strato hier aan denken en dus gewoon bij bedrijfsnaam "pietje puk" ingeven. En net daar maken ze misbruik van !! Ze laten je rustig je hele registratie invullen en een paar dagen later blokkeren ze je account met het argument dat je btw nr niet overeenkomt met de naam van je bedrijf ! En om dit te veranderen en je account te de-blokeren moet je nog eens vijf Euro Extra betalen ! Dit kon heel gemakkelijk reeds bij je inschrijving aangegeven worden ,maar dat doen ze bewust niet omdat hun dat vele duizenden Euro's extra opleverd ! Opletten dus . Bellen met de klantendienst is een maat voor niets . Je voelt dan duidelijk aan dat ze zoiets hebben van "hupla weer eentje die we moeten afwimpelen" Opletten dus !!!

by bert on Strato

Goedkope hosting zonder enige service. Na een abuse melding is er geen contact mogelijk met strato. Met downtime als gevolg. Overstappen is de enige optie. Strato is een uitermate matig bedrijf door de slechte service.

Page 1 of 8:
«
 
 
1
2
3
 
»