Strato

Strato is één van de grootste webhosting bedrijven van Europa met meer dan 1,6 miljoen gehoste websites. De hosting pakketten beginnen vanaf €3 per maand.

STRATO Recensie

Vanaf
€3,00

Gratis domeinnaam

Score
3.6

Overzicht Voor/Tegen

 • Gratis telefonische support
 • Vanaf €2,50 per maand
 • Gratis domeinnaam
 • WordPress Staging (1-klik)
 • (Te) Veel verschillende pakketten
 • Upselling in bestelproces
 • Klanten zijn wisselend tevreden over de klantenservice
 • €5 setupkosten

1. Algemeen

Het hosting bedrijf Strato, dat haar hoofdkantoor in Duitsland heeft, richt zich met name op Europa. Naar eigen zeggen host Strato inmiddels 1,6 miljoen websites en 4 miljoen domeinen. Sinds 2006 biedt Strato hosting diensten aan klanten in Nederland en dit is niet onopgemerkt gebleven. De PR campagne van dit bedrijf draait goed en het is één van de weinige hosting bedrijven die regelmatig in TV reclames te zien is. Strato richt zich op starters die makkelijk en voordelig zelf een website willen maken.

2. Webhosting Pakketten

Strato maakt onderscheid tussen ‘Hosting’ en ‘WordPress Hosting’. Het belangrijkste verschil tussen deze twee soorten pakketten is dat er bij WordPress Hosting standaard sprake is van een eenvoudige installatie, automatische updates en automatische back-ups. Ook zijn er nog enkele meer geavanceerde opties zoals ‘1-klik testomgeving’ en ‘1-klik veiligheid’.

De 1-klik testomgeving is een staging waarin je wijzigingen op de website kunt testen zonder dat bezoekers dit gelijk zien. Deze is pas beschikbaar in  het WordPress Advanced pakket.

De 1-klik veiligheid functie is wel in alle pakketten standaard beschikbaar. Met deze functie activeer je veiligheidsinstellingen zoals ‘beperkt aantal inlogpogingen’ en SSL.

Starter

 • Incl. Domeinnaam
 • Incl. SSL
 • 5 GB schijfruimte
 • Onbeperkt dataverkeer
€2,50 per maand (1e jaar) Daarna €2,50 per maand
Bestellen

Basic

 • Incl. Domeinnaam
 • Incl. SSL
 • 15 GB schijfruimte
 • Onbeperkt dataverkeer
 • 1-klik staging
  Testomgeving
€1,00 per maand (1e jaar) Daarna €5,00 per maand
Bestellen

Advanced

 • Incl. Domeinnaam
 • Incl. SSL
 • 50 GB schijfruimte
 • Onbeperkt dataverkeer
 • Cronjobs
 • 1-klik staging
  Testomgeving
€1,00 per maand (1e jaar) Daarna €8,00 per maand
Bestellen

3. Webhosting Tarieven

Dat Strato géén Nederlands bedrijf is komt duidelijk naar voren als we kijken naar de tarieven. Strato pakt dit op diverse fronten anders aan dan Nederlandse webhosters. Zo worden alle tarieven standaard inclusief BTW weergegeven. Ook wordt bij elk pakket €5 aam setupkosten in rekening gebracht. Mooi meegenomen is dat een domeinnaam gratis is inbegrepen bij alle hosting pakketten.

Voor alle pakketten van Strato geldt dat deze zowel per maand of per jaar zijn af te sluiten. De tarieven die wij op deze pagina gebruiken zijn op basis van een 1-jarig abonnement, kies je voor een periode van 1 maand dan is het tarief vaak €0,50 tot €1,- per maand hoger.

Ondanks dat de contractperiode 12 maanden is kiest Strato ervoor om de facturering per zes maanden te doen. Deze verschillen zorgen ervoor dat je pakketten en tarieven niet één op één kunt vergelijken met andere aanbieders.

4. Klantervaringen

Om een goed beeld te krijgen van de ervaringen van klanten met Strato kijken we verder dan de reviews die op deze website zijn gedeeld. Het totaal beeld wat we krijgen is wisselvallig. Zo zien we dat Strato op de website Webhosters.nl wordt beoordeeld met een 4/5 o.b.v. 1.000+ reviews en op Trustpilot met een 3,8/5 o.b.v. 900+ reviews. Er zijn veel tevreden klanten, de negatieve reacties zijn met name gericht op de klantenservice die soms te langzaam reageert. Op de internationale website Hostadvice scoort Strato een 2,9/5 o.b.v. 100+ reviews waar er wederom veel klachten met betrekking tot de klantenservice zijn.

5. Klantenservice

De support van Strato is goed opgezet aangezien de service lijn (020 – 703 82 32) gratis te bellen is, op werkdagen van 10:00 – 14:00. Verder kun je bij Strato ook nog terecht voor diensten als Cloud Storage, dit noemen ze echter de HiDrive. Het  goedkoopste HiDrive pakket van Strato is een 250GB HiDrive voor €3,00 per maand. Een Virtual Private Server kan gehuurd worden vanaf €5,- per maand en een Dedicated Server kun je huren bij Strato vanaf €28,- per maand.

Zoals we reeds hebben aangegeven zijn negatieve ervaringen vaak gerelateerd aan een langzame reactie van de klantenservice. In de klantenservice test 2019 van Webhosters.nl zien we dit ook terug. De telefonische hotline is niet getest en zal naar verwachting sneller werken dan een email. Elke test is uiteraard een momentopname, daarom is het goed zoveel mogelijk recente ervaringen te lezen.

6. Strato in vergelijking met Alternatieven

Zoek je een alternatief bedrijf vergelijkbaar met Strato dan raden we aan om te kijken naar SiteGround of Cloud86.

Strato of SiteGround

SiteGround en Strato zijn beide grote internationaal bekende webhosting bedrijven. SiteGround biedt echter een managed hosting waarbij ze de updates en optimalisatie van je website uit handen nemen. De tarieven van SiteGround zijn ook net iets hoger met een vanaf tarief van €5,99 per maand (eerste jaar). SiteGround wordt erg gewaardeerd vanwege haar snelle en ervaren klantenservice. Bij Strato zien we juist wel veel klachten met betrekking tot de klantenservice. In onze ogen is SiteGround duidelijker een stukje beter maar je betaalt ook meer.

Bekijk hier de SiteGround Review

Strato of Cloud86

Wil je juist nog goedkopere alternatieven voor Strato bekijken dan is Cloud86 interessant. Dit Nederlandse webhosting bedrijf biedt webhosting aan vanaf €1,95 per maand waarbij je gelijk erg volledig uitgeruste hosting pakketten krijgt met toegang tot telefonische klantenservice (Nederlandstalig). De ervaringen die klanten over Cloud86 delen zijn ook erg positief.

Bekijk hier de Cloud86 Review

7. Conclusie

Wie naar het complete plaatje kijkt zal zien dat Strato zeer veel functionaliteiten biedt voor een scherpe prijs.

Voordelen:

 • We zijn erg onder de indruk van het feit dat je al voor €8 per maand een pakket inclusief WordPress staging kunt krijgen voor 3 websites met onbeperkte dataverkeer en een gratis domeinnaam.
 • Strato zit goed bovenop alle ontwikkelingen en zorgt ervoor dat ook beginnende WordPress bouwers snel en makkelijk SSL activeren en hun CMS updaten.
 • Alle tarieven zijn inclusief BTW waardoor hobby website eigenaren gelijk weten waar ze aan toe zijn. Ook de mogelijkheid om een abonnement voor 1 maand af te sluiten is erg positief.

Nadelen:

 • Het aantal pakketten dat Strato aanbiedt is vrij hoog, er is keuze uit 5 hosting pakketten, 3 WordPress pakketten en 1 mini pakket. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit 3 sitebuilder pakketten.
 • Tijdens het bestellen wordt je door Strato verleidt om extra diensten zoals bijvoorbeeld extra SSL certificaten te bestellen (er is standaard al één SSL certificaat inbegrepen).
 • Ondanks dat Strato goed wordt beoordeeld door klanten zijn er wel veel klachten te vinden over een trage klantenservice.

Recente beoordelingen

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Strato
Average rating:  
 75 reviews
by Calra on Strato

Strato, niet aan beginnen. Zit al 3 weken zonder websites omdat ze gehackt zijn gewoon door de SSL van Strato heen. Je kunt ze niet bellen die abuse afdeling, reageren pas 3 dagen later en telkens moet je er een ander bestand af laten gooien door een externe en dan zit er weer een nieuw hack op. Vreselijk dit. Gewoon te erg voor woorden, die strato

by Martin van Leeuwen on Strato

Ik kwam toevallig deze site tegen en verbaas me over de reacties. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen ervaring, maar ik ben al 8 jaar ofzo klant bij strato met meerdere (wordpress) webites en heb nog nooit een probleem gehad. Ik heb maar een enkele keer contact met de support opgenomen, maar ben toen snel & prima geholpen. En de prijs is beter dan bij de meeste aanbieders. Wellicht nemen de meeste klanten alleen de moeite om een review te schrijven als ze een echt slechte ervaring hebben gehad. :)

by R. Ontevreden on Strato

Bedrijf met een hoog gehalte "Computer says no". O nee wacht, als je nu een onredelijk hoog bedrag betaalt dan kan ik je wel helpen!
Doe geen zaken met deze parasieten van de maatschappij!

by jan de nil on Strato

Let op met Strato ! Vooral als je Belgisch ondernemer bent . Wanneer je jouw bedrijfsnaam en btw nr ingeeft om te registreren dan zal dit gecontroleerd worden met de database van de Europese Unie. Echter in deze database komt je bedrijfstype "voor" je bedrijfsnaam te staan.
bvb je bedrijfsnaam is "pietje puk" en je vennootschap is een bvba.
Dan staat daar "bvba pietje puk" in de database. Geen enkele ondernemer zal bij het registreren bij Strato hier aan denken en dus gewoon bij bedrijfsnaam "pietje puk" ingeven. En net daar maken ze misbruik van !! Ze laten je rustig je hele registratie invullen en een paar dagen later blokkeren ze je account met het argument dat je btw nr niet overeenkomt met de naam van je bedrijf ! En om dit te veranderen en je account te de-blokeren moet je nog eens vijf Euro Extra betalen ! Dit kon heel gemakkelijk reeds bij je inschrijving aangegeven worden ,maar dat doen ze bewust niet omdat hun dat vele duizenden Euro's extra opleverd ! Opletten dus . Bellen met de klantendienst is een maat voor niets . Je voelt dan duidelijk aan dat ze zoiets hebben van "hupla weer eentje die we moeten afwimpelen" Opletten dus !!!

by bert on Strato

Goedkope hosting zonder enige service. Na een abuse melding is er geen contact mogelijk met strato. Met downtime als gevolg. Overstappen is de enige optie. Strato is een uitermate matig bedrijf door de slechte service.

by Marco Benedict on Strato

Een ongelooflijk k#t bedrijf. Aanmelden gaat zonder problemen maar met opzeggen proberen ze je onterecht zo lang mogelijk vast te houden in strijd met de wet- en regelgeving. Klantenservice kennen ze niet

by Jelle Bos on Strato

Na een afsluiting door een lek op onze website duurt het dagen voor we weer online mogen. Er is geen contact te vinden met het bedrijf. Waardeloos als je een Enterprise pakket hebt!
Ik vind het terecht dat je wordt geblokkeerd als je zaken niet op orde zijn, het is echter te gek voor woorden dat het deblokkeren een proces van dagen moet zijn

by Jelle Bos on Strato

1 ster omdat ik erg teleurgesteld ben in het feit dat het opnieuw activeren van de website na een Abuse-melding zo lang duurt. Daarom heb ik voor die reden mijn hosting opgezegd. Continuïteit is super belangrijk!
Dat de website plat gaat na een abuse melding snap ik, dat het opnieuw activeren zolang
duurt is echt niet van deze tijd, en al helemaal niet bij een Enterprise abonnement!
De helpdesk geeft aan dat het heel druk is. Dit is geen reden voor mij!!

by Walter on Strato

Gebruiksvriendelijke hosting. Uiteraard is het tarief relatief laag, maar wees prudent met je lage tarieven in de ICT-sfeer van je bedrijf. Wel een goede telefonische helpdesk die voor mij regelmatig bereikbaar is, maar klachten t.a.v. Microsoft-email-blokkade wordt gewoon lang niet opgelost. Dat is erg jammer, maar het is mij verteld dat het inherent is aan 'shared webhosting'. Een semi-professionele eenpitters is Strato een goed begin, maar voor het echte werk vind ik het totaal ongeschikt. Te weinig maatwerk, keurslijf en gebrekkig probleemoplossend vermogen.

Drie sterren worden door mij gegeven i.v.m. het lage tarief t.o.v. dedicated hosting. Dat is simpel honderdvoudig duurder op jaarbasis.

by Jur on Strato

DNS management is gewoon niet bestaand bij Strato. Ik had ivm gebruik van Office365 de NS records laten wijzigen naar die van msft waar alle DNS records aanmaken wordt ondersteunt. Dit resulteert in het niet meer beschikbaar zijn van de website en Strato vertikt het om het IP adres te geven van de host waarop de site draait. Ook was deze inmiddels naar een andere server verhuisd. Nu ga ik van arren moede terug naar de NS van Strato, kan ik 24 uur lang niet de andere DNS records aanpassen (want eerst moet de NS wijziging er door zijn). Echt waardeloze hoster vanuit een ZZP situatie gezien. Ik ga snel naar een andere hoster en neem het verlies van dit pakket (Strato staat ook nog eens op de blacklist zodat ik sommige klanten niet kan mailen momenteel) voor lief.

Page 1 of 8:
«
 
 
1
2
3
 
»