SoHosted

Sohosted Review & Ervaringen

Vanaf
€4,95

Score
6.5

Overzicht Voor/Tegen

 • Onbeperkt dataverkeer
 • Gratis SSL
 • Gratis verhuisservice (bij 3 jarig contract)
 • Getoonde tarieven bij 3-jarig contract
 • Géén specifieke WordPress hosting

Webhosting bedrijf SoHosted is gevestigd in Drachten en biedt naar eigen zeggen hosting met enthousiaste service. In haar 11 jarige bestaan heeft het inmiddels meer dan 35.000 klanten die gebruik maken van domein, hosting en of vps diensten.

Standard

 • 50 GB schijfruimte
 • Fair-use dataverkeer
 • 512 MB geheugen
€4,95 per maand (1e jaar) Daarna €4,95 per maand
Bestellen

Pro

 • 100 GB schijfruimte
 • Fair-use dataverkeer
 • 1024 MB geheugen
€9,95 per maand (1e jaar) Daarna €9,95 per maand
Bestellen

Premium

 • 200 GB schijfruimte
 • Fair-use dataverkeer
 • 2048 MB geheugen
€14,95 per maand (1e jaar) Daarna €14,95 per maand
Bestellen

Het aanbod van Sohosted is duidelijk en zonder verborgen kosten. De prijzen van de pakketten zijn  gemiddeld met ruime specificaties op het gebied van schijfruimte, dataverkeer, databases en mail. De prijsstelling is in eerste instantie wat verwarrend aangezien de duidelijk getoonde tarieven de tarieven voor 3-jarige contracten blijken. Het voordeel is wel dat er flexibel gekozen kan worden voor 3 maanden, 1 jaar of 3 jarige contracten.

Recente beoordelingen

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

SoHosted
Average rating:  
 4 reviews
by Arne Van den Bogaert on SoHosted

Eerst en vooral, ik ben 7 jaar klant geweest bij sohosted, en heb meerdere hostingpakketen & domeinnamen afgenomen ;

Vorig jaar heb ik mijn (één van mijn) hostingpakket(en) opgezegd, daar ik dit niet meer gebruikte. Ik heb aangegeven enkel mijn domeinnaam te behouden, omdat ik gebruik maak van gmail & amazon AWS, 15 oktober verliep het contract mbt mijn hosting, en mijn domeinnaam bleef gewoon doorlopen.

Zonder enige melding of waarschuwing heeft Sohosted al mijn DNS records verwijderd, ik zat bijgevolg een hele week zonder email, website & tools op AWS, daar zij allemaal aangesproken werden door mijn domein. Dit had ik uiteraard pas na enkele dagen door, tot een vriend hier mij van op de hoogte bracht.

Toen ik verhaal ging halen bij SoHosted, vertelde ze dat ik met enkel een domeinnaam registratie geen eigen DNS records kon aanmaken. Ik vond dit zeer vreemd, aangezien dit mij standaard features lijken voor het hosten van een domeinnaam. Ik was dus genoodzaakt om ASAP een andere partij aan te spreken en mijn domeinnaam te verhuizen. Dit gebeurde op zondag, maandag ochtend was de verhuis klaar.

Pas nadat de verhuis al verwerkt was, nam SoHosted contact op met mij dat ze een vergissing hadden begaan en dat het wél mogelijk was DNS records te hebben als je enkel een domeinnaam afneemt (let wel, ik heb ondertussen nog een ander hostingpakket lopen, op hetzelfde account, maar onder een andere domeinnaam voor een klant van mezelf) en dat het dus wél zou gaan, maar voor mij was het al te laat en het domein was verhuisd.

Ik had ondertussen een factuur gekregen voor het komende jaar voor mijn domeinnaam, en ik had aangegeven deze niet te betalen, aangezien ik de domeinnaam niet afneem bij SoHosted én omdat er door een fout of nalatigheid mijn zaak een week zonder email heeft gezeten (niets ontvangen/verstuurd, en die mails die mogelijks zijn binnengekomen zijn ook voorgoed kwijt).

Ik heb gesproken met de klantendienst van Sohosted en vertelde ze dat ik de factuur betwistte, waarop ze mij vertelden dat ik de factuur alsnog moest betalen.

Het gaat notabene over een factuur van ~17 euro, die ik principiëel niet wil betalen. Momenteel heb ik een aanmaning van 47 euro in mijn postbus gekregen. Qua klantvriendelijkheid & klantenbinding vind ik dit zéér laag.

by M on SoHosted

Hoewel ik al jaren klant ben bij Sohosted met meerdere websites, overweeg ik nu serieus om over te stappen. De service desk vind ik kwalitatief minder goed dan vroeger en slechter bereikbaar. Door problemen met de email die afkomstig waren van de server kwam ik erachter dat mijn websites nog draaien op oude servers. Daardoor heb ik een heel gebruikersonvriendelijke backend en word ik als leek aardig aan mijn lot overgelaten. Ivm het plaatsen van SSL certificaten moeten al mijn websites over naar een andere server. Dit betekent hogere kosten, want SSL wordt alleen geregeld bij een duurder pakket (heb ik qua ruimte niet nodig). Daarbij komt dat ik als leek de verhuizing zelf moet regelen (in die onduidelijke backend) als ik niet wil wachten op Sohosted. Zij nemen voor het verhuizen namelijk nog het hele jaar de tijd en inzicht in de wachttijd krijg je niet. Als leek moet ik dus of wachten op een upgrade (kan 2019 worden?) of 55 euro per uur per site betalen voor een versnelde verhuizing die normaal gesproken gratis zou zijn. Kortom hier word ik niet veel wijzer van.

by Remco on SoHosted

Qua prijs in het midden segment. Daar krijg je ook wel wat voor terug vind ik. De prestaties zitten in een top segment. Ik heb in meer dan 4 jaar slechts 1x een kleine storing gehad (had het zelf ook niet eens door). Mijn VPS is razendsnel, kan makkelijk extra resources toevoegen of verwijderen en als ik een keer een vraag heb aan de klantenservice dan krijg ik goed advies en helpen ze mij vlot. Aanrader voor iedereen volgens mij!

by Rob Rotman on SoHosted

Ze zijn niet de goedkoopste, maar dat is dan ook het enige nadeel. Als ik een keer wat wil vragen over functionaliteiten, wordt er snel en deskundig gereageerd, maar verder heb ik support nooit nodig want downtime lijken ze niet te kennen: ik ben nu 10 jaar klant en kan me niet meer herinneren wanneer de diensten niet beschikbaar waren. Ben onlangs geswitched naar een andere domeinnaam en kon de oude gewoon via een formulier per e-mail opzeggen, dus geen post of fax meer nodig.