Snel.com

Snel.com Review & Ervaringen

Vanaf
€9,90

Score
7.9

Overzicht Voor/Tegen

 • VPS vanaf €9,90 incl. 1 Snapshot
 • Experts met 20 jaar ervaring
 • 100% uptime behaald (afgelopen jaren)
 • Kleine organisatie

1. Algemeen

Het Nederlandse hosting bedrijf Snel.com is opgericht in 2010 en gevestigd in Rotterdam. Het bedrijf richt zich volledig op VPS en Dedicated hosting. Enkel een domeinnaam of shared hosting afnemen is niet mogelijk. Een eigen unmanaged VPS is te bestellen vanaf €9,90 en dit loopt op tot bijna €300 voor het duurste Managed VPS.

2. Pakketten

Cloud VPS

Vanaf €9,90 per maand kun je bij Snel.com een VPS afnemen, het goedkoopste abonnement heet ‘VPS Jar’. Hiervoor wordt je hosting voorzien van 1 Core Intel Xeon CPU, 1GB RAM, 100GB SSDOnly Storage, 2TB Dataverkeer, 1 snapshot en 1 IPv4 Addres. De gehele configuratie is echter tijdens de bestelling aan te passen, zo kan het aantal CPU’s of de hoeveelheid RAM individueel worden verhoogt. Met name de inbegrepen snapshot mogelijkheid (volledig backup moment) is een mooi pluspunt. Bij andere webhosters die zich richten op VPS zien we dat dit vaak bij het instap pakket niet is inbegrepen. Bij TransIP en Argeweb is snapshot pas een aanwezige optie vanaf het tweede pakket.

Standaard wordt elke VPS van Snel.com binnen 2 minuten opgeleverd, dit valt onder de Instant setup. Ook is elk systeem uitgerust met SSD en geeft Snel.com hier aandacht aan door dit SSDonly te noemen. Ten slotte geeft het bedrijf een uptime garantie van 99.99%, dit betekent dat de server maximaal 87 uur per jaar offline mag zijn. Hoewel dergelijke uptime garanties veel voorkomend zijn is het niet de verwachting dat er daadwerkelijk zoveel offline tijd is. De afgelopen jaren heeft Snel.com dan ook 100% uptime behaald.

Een VPS (unmanaged) bestel je vanaf €9,90 per maand

Dedicated Server

Snel.com biedt een dedicated server aan vanaf €89 per maand. Ook hier geldt dat de configuratie volledig aanpasbaar is, we bespreken daarom enkel het instap pakket en de mogelijke upgrades. Voor €89 per maand krijg je een server met 4 CPU cores, Snel.com maakt enkel gebruik van de Intel® Xeon® Processor. Het minimale geheugen is 16 GB en hier is het mogelijk telkens 16GB aan toe te voegen voor €15 per 16 GB. De opslag bestaat minimaal uit twee harde schijven van 500 GB SSD. Deze schijven zijn te upgraden naar 2 TB SSD of 2 TB SATA tegen meerprijzen en ook een derde of vierde schijf toevoegen behoort tot de mogelijkheden.

Besturingssystemen en control panels zijn ook zelf in te stellen waarbij Linux versies zoals Ubuntu, Centos en Debian gratis zijn maar Windows bijvoorbeeld een meerprijs kent.

Bestel een Dedicated Server vanaf €89 per maand

Cloud VPS (Unmanaged)

 • 1 Xeon Core
 • 1 GB geheugen
 • 100 GB schijfruimte
 • 3 TB dataverkeer
 • 1 snapshot
€9,90 per maand (1e jaar) Daarna €9,90 per maand
Bestellen

Managed Cloud

 • 2 Xeon cores
 • 4 GB geheugen
 • 200 GB Schijfruimte
 • 7 TB dataverkeer
€69,00 per maand (1e jaar) Daarna €69,00 per maand
Bestellen

3. Klantenservice

Snel.com is erg goed bereikbaar, zowel via telefoon, email, livechat en tickets. De openingstijden van de klantenservice zijn 9:00 – 00:00 op werkdagen en in het weekend 10:00 – 16:00 (telefonisch) en 10:00 – 00:00 (email).

Email: sales@snel.com

Telefoonnummer: +31 88 3 088 099

4. Conclusie

Snel.com heeft een scherp en volledig aanbod voor VPS en Dedicated servers. Het bedrijf bestaat sinds 2010 en wordt goed beoordeeld op andere websites zoals Webhosters.nl en Google. De keuzevrijheid op het gebied van een eigen VPS samenstellen is een groot voordeel en met een vanaf prijs van slechts €9,90 per maand is hier voor veel gebruikers een geschikt VPS te vinden.

Naar Snel.com (VPS vanaf €9,90 per maand)

Recente beoordelingen

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Snel.com
Average rating:  
 0 reviews