One.com

One.com Review & Ervaringen

Vanaf
€6,99

Score
5.2

Overzicht Voor/Tegen

 • Eerste jaar flinke korting
 • Aanbevolen pakket: Explorer
 • Altijd onbeperkt dataverkeer
 • Instap pakket zonder 1-click WordPress
 • Pas vanaf Expert 'geavanceerde beveiliging'
 • Wisselende ervaringen
 • Géén telefonische klantenservice

1. Algemeen

Het van origine Deense bedrijf One.com biedt betaalbare hosting aan. Met pakketten vanaf €1,99 per maand richten zij zich duidelijk op kleine websites en consumenten. Ondanks deze lage prijzen zit er bij elk pakket 25 GB schijfruimte, een MySQL database en een dagelijks back-up. Sinds maart 2020 is One.com ook de eigenaar van het Nederlandse Hostnet.

2. Pakketten & Tarieven

De webhosting producten bij One.com lopen vanaf 50GB schijfruimte tot aan maximaal 750 GB. Dataverbruik is bij elke variant onbeperkt.

Beginner

 • 50 GB schijfruimte
 • Onbeperkt dataverkeer
€1,99 per maand (1e jaar) Daarna €3,99 per maand
Bestellen

Explorer

 • 100 GB schijfruimte
 • Onbeperkt dataverkeer
 • 1-klik WordPress
 • Performance cache
€1,99 per maand (1e jaar) Daarna €6,99 per maand
Bestellen

Enthusiast

 • 200 GB schijfruimte
 • Onbeperkt dataverkeer
 • 1-klik WordPress
 • Performance cache
 • SSH
 • WordPress Staging
€1,99 per maand (1e jaar) Daarna €9,99 per maand
Bestellen

3. Klantenservice

De gebruikerservaringen van One.com zijn altijd nogal verschillend geweest. Zie bijvoorbeeld Webhosters en Trustpilot. De support is weliswaar enkel online beschikbaar maar staat wel 24 uur per dag klaar om vragen te beantwoorden. De online chat is echter snel en altijd beschikbaar.

4. Conclusie

One.com lijkt de stap te hebben gemaakt van de echte budget hoster die het jaren geleden was naar een volwassen aanbieder in de webhosting markt. Het is jammer dat een 1-klik WordPress installatie enkel bij de duurdere pakketten zit inbegrepen en niet bij het instap pakket. De tarieven zijn redelijk gemiddeld en er zijn géén extra kosten meer.

vanaf €1,99 per maand

Recente beoordelingen

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

One.com
Average rating:  
 23 reviews
by MK on One.com

Goede hoster, kwaliteit goed, klantenservice goed, maar een verhoging van de abonnementskosten van 99,90 naar 273! EUR vond ik iets te... Klantenservice: gezien het product wat aangeboden wordt is dit een betere prijs-kwaliteitsverhouding...

by Simon on One.com

Sinds 2010 gebruik ik one.com. Sinds een paar jaar ook voor mijn klanten. In al die jaren hebben ze de service langzamerhand wel verbeterd, wat je terugvindt in de wat hogere kosten. One.com moet het hebben van massa en standaardisatie. Zolang je niets afwijkends wilt is er niet aan hand, profiteer je van lage kosten en eenvoudig beheer. Bij opzeggingen, verhuizingen en specifieke technische aanpassingen (DNS, MX records) kwam je al snel in bureaucratie of gebrekkige support terecht. Daar was ik na verloop van tijd aan gewend en accepteerde het maar. De reden dat ik nu toch afstap van One.com (laatste domein verhuis ik in april) is hun onvermogen om iets aan spam te doen. Dit probleem nam ieder jaar toe, zodat ik dagelijks bezig was om spam te verwijderen uit een een groter aantal mailboxen. Uiteraard heb ik dit gemeld bij support, maar die kwamen niet verder dan hun standaard scriptjes. De oplossing is simpel maar tijdrovend: de domeinnaam hosting onderbrengen bij een hierin gespecialiseerde provider, idem voor de webhosting , voor de emailhosting gebruik maken van Office 365. Gsuite van Google kan ook, maar is iets lastiger te implementeren en is voor mijn huidige aantal gebruikers iets duurder.

by Isra on One.com

Al een aantal jaren mijn sites daar gehost.
Werkt prima. Wordt wel wat duurder. Service is altijd prima. Chat werkt erg goed. Functioneert altijd.

by Christine on One.com

Ben al jaren bij one.com en mijn tevredenheid neemt alleen maar toe. Het is wel wat duurder geworden, maar de service is echt prima. Wilde laatst een pakket downgraden en na mijn vraag hierover via de chat was het zo geregeld.
Ik vind het stellen van vragen via de chat prettig. Je hebt vrij snel contact en de persoon aan de andere kant is altijd vriendelijk en geduldig.
Kortom, one.com is een prima provider (geworden).

by Arthur on One.com

Al zoekende naar betrouwbaarheid van deze hoster qua transparantie en bescherming van mijn data kwam ik hier terecht. Ik zit al zo'n 10 jaar bij ze en de huidige trend in mass surveillance is iets wat toen nog niet echt speelde dus locatie was niet eens een criteria die meewoog. Iets wat nu juist zwaar mee weegt. Al zou het alleen maar voor de gemoedstoestand zijn. (online)Privacy is volgens mij per definitie een wassen neus. (maar belangrijk genoeg om tegengas te geven) De vele 1 sterren zijn hier voornamelijk gebaseerd op enkele incidenten die in mijn optiek niet meer dan 1 vd 5 sterren weg strepen goed keurt.
Ik heb One.com gekozen vanwege de lage prijs en dns en mysql kunnen beheren. 10 jaar terug zou ik deze hosting niet hebben verlengd als webhosting echt belangrijk voor mij was aangezien het laden van een pagina 20~30 seconden duurde. Maar dit is gelukkig al lang niet meer zo. Al was dat voor mij nooit belangrijk. Mail en DNS was en is belangrijker dan hosting. In alle jaren heb ik 1 maal een incasso verhoging gehad evenals bijna sluiting van het domein. Reden hiervoor is vrij simpel; Zij stuurde de factuur naar mijn 'backup' mail waarmee ik mij registreerde bij One.com en niet naar mijn huidige mail. Dat is echter mijn verantwoording door alles niet bij te werken in de console. Maar vervelend was het wel. Nadat ik mijn domein heb achtergelaten met een brakke joomla site ergens op subniveau werd deze massaal bezocht door bots met dagelijks vele site registraties wat ik na 3 jaar toch maar eens getackeld heb begin dit jaar. Nooit heb ik wat van One.com vernomen hierover. Zelfs niet nadat ik ze in januari dit jaar op de man af vroeg of ze even mee wilde kijken in de logs was dit niet mogelijk. Klein pluspuntje voor privacy. Al zegt dit nog niks. Voor het zelfde geld staan de servers weid open voor inlichtingendiensten. Wie zal het zeggen. Ik maak overigens nauwelijks gebruik van het merendeel van de opties. Als ik een website wil runnen, bouw ik m liever krakkemikkig zelf dan er elke maand een paar euro voor te betalen. Hollander hè. Al met al ben ik best tevreden. Van mij krijgen ze 5 sterren op basis van beschikbaarheid in uptime. functies, prijs en het feit dat de keren dat ik ze mailde altijd netjes ben behandeld. Zowel nette berichten terug evenals antwoord binnen redelijke tijd. Ik vind 12 uur meer dan prima gezien de prijs van deze partij.

by Mylene on One.com

Heel slecht! Het is een heel gedoe om een contact e-mailadres te veranderen als je de inloggegevens kwijt bent en je oude e-mailadres niet meer actief is. Een formulier (niet in Nederlands) invullen, ondertekenen, een ID meesturen en een bewijs van inschrijving bij KVK of een ander bewijs dat je ZZPer bent. Resultaat: niks! Opzeggen gaat alleen met een link die, precies, naar je oude, niet meer actieve e-mailadres wordt gestuurd. Wel mogelijk is het betalen van de factuur (met de post aangekomen). Ik wil mijn Paarse Krokodil terug!!!!!!!!!!

by Chris on One.com

Zeer slechte hosting. Geboden services (fotogalerij) komen te vervallen of zijn lange tijd onbruikbaar (Rushfiles). Vooral het delen van bestanden is waardeloos en de service is buitengewoon slecht, je kunt soms maanden niet bij je bestanden!!!

by caat on One.com

Ik heb nu al een aantal jaren diverse sites via one.com en inmiddels mijn wordpress blog, die ik ook via ftp kan benaderen. Goede service, ook in het weekend en na werktijden. Prima hosting voor een redelijke prijs.

by NR on One.com

Slechtste host ooit!!!!!!

Ze hebben allerlei lokkertjes met hun prijzen maar je moet achteraf voor alles wat je wilt betalen!

BELACHELIJKHostgator biedt geen .nl domein maar de hosting is een miljard keer beter!

by Remy on One.com

Helaas kan ik nog maar 5 pagina's publiceren. Wil ik meer, moet ik upgraden voor ruim 5,00 euro per maand extra. Dat wordt dus een nieuwe hosting provider zoeken. Jammer, want dan moet ik de site opnieuw bouwn.

Page 1 of 3:
«
 
 
1
2
3
 
»