Zomer Dip - Rust of Kans?

Voor wie géén barbecue of zonnebrand verkoopt is de zomer vaak een periode met lagere bezoekersaantallen en lagere omzet. Verkeer naar je website of webshop kan zo 20% lager zijn dan de maanden ervoor. Elk jaar is dit voor internet ondernemers weer even schrikken als na de vaak drukke maanden maart/april/mei de zomer in juni/juli weer spreekwoordelijk roet in het eten komt gooien.

De zomervakanties beginnen in 2016 officieel vanaf 9 juli (week 28) voor midden Nederland, echter veel basisscholen stoppen al iets eerder.  Op de middelbare scholen zijn ook de examenuitslagen de afgelopen weken al verwerkt en is de vakantie dus in veel gezinnen echt begonnen.

In hoeverre dit voor jou normaal is kun je het beste terugzien in je eigen statistieken van het vorige jaar. Vergelijk hier dus niet met de afgelopen maanden maar met dezelfde periode in 2015 en 2014. Zie je daar een gelijke trend, een even grote daling?

Ben je zelf wel gewoon aan het werk deze zomer, dan kun je handig gebruik maken van de zomer rust. Denk aan de volgende klusjes.

Nieuw Design

Het live zetten en testen van een nieuw design voor je website kun je beter niet tijdens piekuren doen aangezien tijdelijke storingen en/of foutjes dan gelijk veel omzet kosten. In de zomer kun je gebruik maken van de rust en verlies je minder klanten in het geval het nieuwe design slecht blijkt te converteren.

Testen CTA

Vergelijkbaar met het aanpassen van je design kun je ook enkele Call-To-Actions (CTA’s) aanpassen en testen. Een goed artikel met handige links hierover vind je hier.

Congres bezoeken?

Wil je nog actiever blijven als internet ondernemer dan zijn er ook in de zomer gewoon congressen,

…of iets dichter bij huis:

Zo houd je jezelf lekker bezig deze zomer, en zie deze dip als een kans, een groot deel van je concurrenten zijn namelijk ook op vakantie!