Wordpress Backup dienst los van Webhosting

20 december 2011 – ‘Een backup is zo goed als zijn haar herstel.’ Deze tagline was één van de redenen waarom ik voor mijn wordpress blog de back-up dienst van BlogVault.net heb genomen. Blogvault is een back-up service die niet alleen je pagina’s backupped maar alles wat met je wordpress website te maken heeft. Dit betekent dus ook de database, de themes, de plugins, de comments etc.

Back-up Diensten Vergelijken

De grote concurrent van Blogvault is Vaultpress met een eveneens op WordPress gespecialiseerde back-up dienst. Na lang zoeken waren er weinig verschillen te vinden behalve dan in prijs. Zo kost het goedkoopste back-up pakket bij Vaultpress $15,- per maand terwijl de goedkoopste dienst bij Blogvault slechts $9,- per maand kost.

Blogvault installeren

Na mijn aanmelding bij Blogvault kreeg ik het verzoek een plugin te installeren op mijn wordpress website. Hier stuitten we direct op wat eerste issues want uiteraard waren er op mijn server net een paar instellingen anders dan ze gewend waren. Nadat dit ontdekt was kreeg ik snel een Indiër aan de telefoon die mij erg beleefd wat vragen stelde en snel het probleem oploste.

Dagelijkse WordPress Back-Up

Eenmaal up and running kan ik zelf inloggen en zien hoe het ervoor staat met mijn back-up. Er wordt 1 back-up per 24 uur gemaakt. Het leuke is dat er een ‘test-restore’ functie is waarbij je dus kunt testen in hoeverre de backup correct werkt. Na dit de eerste weken enkele keren getest te hebben geloof ik dit verder wel, het lijkt correct te werken. Hopelijk heb ik deze back-up service niet nodig aangezien mijn hosting bedrijf ook dagelijks een back-up maakt. Toch vind ik het fijn om websites die maandelijks duizenden bezoekers van informatie voorzien van een dubbele back-up te voorzien. Daarom heb ik er ook voor gekozen dit geheel buiten mijn hosting bedrijf om te doen. Als daar tenslotte een keer echt iets fout gaat kan ik met deze back-up direct bij een andere webhoster de site weer online brengen.

Zie de officiële website van BlogVault voor meer informatie.