Vijf Hosting Overnames in NL (en 1 in de VS)

De koop van LinkedIn door Microsoft voor de som van $26 miljard zou weleens de piek van de overnamegolf kunnen inluiden, is dit ook in hosting- en cloudland het geval? We zien regelmatig enkele grote hosting overnames, we zetten enkele overnames die in 2016  internationaal en met name in Nederland tot dusver hebben plaatsgevonden (dan wel zijn aangekondigd) op een rij. 

Februari 2016: Main Capital Partners neemt meerderheidsbelang in Denit Hosting

Nederlandse private equity investeerder Main Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in Denit Hosting. Main Capital richt zich op de software industrie in de Benelux en Duitsland. In totaal beheert het fonds een vermogen van rond de €150 miljoen.

Bron http://www.main.nl
Bron: http://www.automatiseringgids.nl

Februari 2016: EIG neemt IX webhosting over voor $26 miljoen

Begin dit jaar ging webhosting reus EIG er met IX Webhosting vandoor, zij betaalden hiervoor $26 miljoen. Het in de Verenigde Staten gevestigde EIG is groot geworden door overnames, ook vorig jaar namen ze hosting bedrijven over waaronder Site5. Enkele bekende merken die onder dit bedrijf vallen zijn: HostGator, BlueHost, Domain.com en iPage. Voor een volledige lijst van merken kun je hier kijken

Bron: https://www.besthostnews.com

Maart 2016: iKoula neemt Ermis over

Het Franse hosting bedrijf iKoula heeft de Nederlandse host Ermis overgenomen. Ikoula dat voorheen 20.000 klanten bediende heeft na de overname van Ermis een klantenbestand van ongeveer 25.000. In 2014 heeft iKoula een investering van €10 miljoen ontvangen van de investeringspartij Ardian (tevens achter Leaseplan). Het plan dat hiermee overnames gefinancierd kunnen worden is dus in volle uitvoering.

Bron: http://www.datacenterdossier.nl

April 2016: KPN neemt RoutIT over

Per 1 april 2016 heeft KPN het bedrijf RoutIT volledig overgenomen sinds 2012 was reeds 12,5% in handen van KPN. Met RoutIT heeft KPN een innovatieve partner in de cloud waarmee onder andere het KPN ÉÉN is opgezet. RoutIT behaalde in 2015 een omzet van €90 miljoen.

Bron: http://www.routit.nl

Mei 2016: HostingWalk neemt Secureo over

Het jonge HostingWalk (opgericht in 2013) heeft WordPress hosting bedrijf Secureo overgenomen. Ze benoemen het zelf als een fusie maar de naam HostingWalk blijft over.

Bron: http://my.hostingwalk.com

Juli 2016: Intelligent neemt HostingXS en Byte over

De Belgische bedrijvengroep Intelligent heeft twee Nederlandse hostingbedrijven opgenomen in haar portfolio. Het gaat om het bedrijf HostingXS uit Nijmegen, dit richt zich sinds 2016 op ecommerce diensten op maat. Tevens is Byte uit Amsterdam overgenomen. Byte wordt een Magento hosting aanbieder genoemd maar biedt ook andere shared hosting aan. Intelligent is tevens eigenaar van de merken Combell, Easyhost, Register.be, Flexmail en meer. Het bedrijf noemt zichzelf met een omzet van 59 miljoen euro over 2015 de marktleider in de Benelux in hostingdiensten.

Bron: http://press.intelli.gent

Uiteraard is dit een kleine selectie van al het overnamegeweld wereldwijd, heb je een leuke overname gezien die niet ongenoemd mag blijven? Mail het ons en we voegen deze graag toe!