TransIP Store – Betalen voor Gratis Apps?

16 mei 2012 – Vandaag lanceert Transip haar (app) Store. Met deze Store gaat TransIP haar klanten de mogelijkheid geven gemakkelijk met enkele klikken het gewenste CMS (WordPress, Joomla etc) te installeren. Dit lijkt een aardige vooruitgang aangezien het tot voor kort lastig tot onmogelijk was Joomla überhaupt bij TransIP te installeren en volledig te benutten. Toch is er een catch.

TransIP gaat haar klanten namelijk laten betalen voor het installeren van een WordPress of Joomla CMS (app).  Het worden apps die gekocht moeten worden in de ‘Store’. Dit is een aardige tegenvaller. Om het nog verwarrender te maken gaat TransIP hosting klanten gratis tegoed geven in het hostingpakket voor deze store. Hmm, wat moeten we hier nu weer mee zou je bijna gaan denken. Een korte blik op deze kortingen leert dat een Basic hosting pakket voortaan inclusief €2,- Store tegoed komt. Echter de prijzen van een CMS app in de store liggen op €2,99 voor WordPress en €3,49 voor Joomla per maand. Kortom klanten gaan er in veel gevallen €1,- tot €1,50 per maand op achteruit.

‘€3,49 per maand voor Open-Source Joomla software’?!

Natuurlijk is het fijn dat TransIP (eindelijk) nu eindelijk de mogelijkheid biedt om automatisch een CMS te installeren. Echter of klanten bereid zijn hiervoor meer te gaan betalen is de vraag. TransIP was al zeker niet één van de goedkopere hosting bedrijven in Nederland en gaat zo nog een stukje duurder worden. Moet natuurlijk gezegd worden dat gemak veel waard is en dat TransIP haar software erg gebruiksvriendelijk inricht. De CMS’en die momenteel door TransIP worden aangeboden zijn: WordPress, Concrete5, Joomla, PrestaShop, Gallery, Mediawiki, Projectpier, Matis en SimpleMachineforum.

Wat tot slot opvallend en enigszins frustrerend is is het feit dat TransIP schermt met de leus dat ‘de meeste apps gratis te gebruiken zijn’. Feitelijk klopt dit aangezien de CMS apps Projectpier, Mantis en SimpleMachinesForum en Gallery €1,99 of €0,99 kosten en dit valt binnen de €2,- apps budget. Maar het is vanzelfsprekend dat verreweg de meerderheid van de gebruikers WordPress (€2,99 per maand) of Joomla (€3,49 per maand) zal willen installeren wat dan niet gratis is.

Overall laat deze move van TransIP geen positieve eerste indruk achter bij ons en gaan wij de komende tijd erg goed in de gaten houden hoe klanten hierop reageren. Wij nodigen iedereen ook van harte uit hieronder een eerste reactie te geven op deze Store introductie.

Een Reactie

admin
16 mei 2012 om 11:56
Reactie van Diederick Walen, IP: 80.69.69.100 oftewel 'kantoor.transip' is verwijderd.
Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *