Prijzen internationale domeinen wederom omhoog

4 mei 2012 – Het bedrijf Verisign, dat de uitgangen .com/.net/.org/.biz en .info beheert, heeft weer aangekondigd de prijzen te verhogen. Het hosting bedrijf HostBeats meldt op haar weblog dat dit per 1 juni 2012 zal gebeuren. Begin dit jaar gingen de prijzen ook omhoog, zo werd een .com domein op 14 januari 2012 7% duurder en een .net domein zelfs 10%.  Het gaat hierbij om inkoopprijzen voor hosting bedrijven. De prijzen die hostingbedrijven moeten betalen ging in januari van $7.34 naar $7.85.

Op welke manier en of hosting aanbieders deze prijsverhoging doorberekenen zal per partij verschillen. HostBeats (zie recensie) heeft al aangegeven alle domeinregistraties €1,00 duurder te maken. Hierdoor kost een .com domein nu €9,95 bij Hostbeats en de andere tld’s zelfs €10,95.

Er is veel discussie over de positie van Verisign dat zo goed als een monopolie heeft in de internationale domeinregistratie.

Inmiddels heeft Verisign het ook voor elkaar dat het jaarlijks de prijzen van geregistreerde domeinen met nog eens 7% mag verhogen. Het is dan ook geen verrassing dat de aandeelhouders van Verisign elk jaar een hoog dividend krijgen uitgekeerd (Koers VRSN).

In 2010 was dit zelfs meer dan 17% en in 2011 keerde Verisign bijna 8% dividend uit. Met deze tweede prijsverhoging in 2012 zal ook dit jaar wel weer een positief jaar worden.

Bron: http://www.domainpulse.com