Prijzen domeinnamen terug op recordhoogte

IDNX & Nasdaq

13 maart 2012 – Domeinhandelaar Sedo bracht afgelopen maandag cijfers naar buiten waaruit bleek dat de gemiddelde prijs van verkochte domeinen weer opgelopen is tot recordhoogte.

In het jaar 2008 zijn de prijzen van domeinnamen sterk gedaald tot een dieptepunt bereikt werd begin 2009. Vanaf dat moment stegen de prijzen weer tot we nu begin 2012 weer op hetzelfde niveau als eind 2008 zijn aangekomen.

IDNX & Nasdaq

Sedo houdt de prijzen van domeinnamen bij en baseert hierop een IDNX prijsindex. Deze prijsindex is gebaseerd op de verkoop van ruim 200.000 domeinen. Bij het vergelijken van de IDNX met de aandelenmarkt blijkt dat deze twee trackers nagenoeg dezelfde trend volgen.

De vraag voor beleggers is nu natuurlijk of deze tracker soms voorloopt op de aandelenmarkt en dus als voorspeller voor beurskoersen gebruikt kan worden. Wanneer we goed naar de grafiek kijken echter lijkt het dieptepunt begin 2009 toch eerder bereikt te worden door de nasdaq dan door de IDNX tracker, maar misschien is dit voor een volgende crisis natuurlijk andersom!

De IDNX tracker toont tevens aan dat domeinen met .com nog steeds waardevoller zijn (in de ogen van de kopers uiteraard) dan de domeinen met de extensie .net of .org. .Net lijkt echter erg dicht bij de .com domeinen in de buurt te komen.

Bron: Sedo