Overname Hostgator wordt verwacht

26 juni 2012 – Uit een interne email van de HostGator CEO, Brent Oxley, is gebleken dat er vergaande gesprekken zijn met de Endurance International Group over een mogelijke overname.

Afgelopen week kwam al naar buiten dat de Endurance groep $225 miljoen had opgehaald ter voorbereiding van deze aankoop. Het bedrijf nam eerder al al van hosting bedrijven over waaronder bekendere providers als: Fatcow en Bluehost.

Met deze overname zou Endurance een nog aanzienlijker deel van de hosting markt in handen krijgen. Momenteel heeft Hostgator 400.000 klanten en 8 miljoen domeinnamen. Volgens Brent Oxley zou Endurance met deze overname groter worden dan GoDaddy. Als alles volgens plan gaat zou de overname binnen 3 tot 4 weken rond kunnen zijn.

In Nederland zagen we onlangs nog de overname van Linkgidshosting. Deze grote internationale overname zou zo een startsein kunnen zijn voor meerdere overnames van hostingbedrijven. De markt is erg competitief en versplinterd tegelijkertijd. Toch lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat enkele grotere bedrijven de kleinere overnemen. Het aantal hosting bedrijven is in Nederland nog steeds onevenredig groot.

Brief Oxley: http://pastebin.com/nV9bc7Cv