Kopen & Verkopen September 2014

Of er nu sprake is van consolidatie op de hosting markt of niet, erg wordt in ieder geval weer flink gekocht en verkocht. Enkele leuke overnames die we deze maand zijn tegengekomen staan hier op een rijtje. Heb je een leuke toevoeging? Laat dan onderaan een reactie achter.

Web Drive Verkocht

De grootste domein en webhosting aanbieder van Nieuw-Zeeland, Web Drive is verkocht aan Digiweb Holdings Limited.

Meer:  eweek.com/cloud/

Rackspace niet (meer) te koop.

Hosting en Cloud bedrijf Rackspace was eerder begonnen aan een evaluatie over de te varen koers van het bedrijf. 16 september heeft Rackspace bekend gemaakt dat het van plan is voorlopig onafhankelijk te opereren.

Meer: techday.com

HP koopt Eucalyptus Systems

Hewlett-Packard heeft zoals verwacht weer een stap genomen in de omvorming tot cloud aanbieder. Waar we dit merk vroeger als hardware bedrijf zagen is het zich steeds meer aan het omvormen tot cloud dienst specialist. Volgens een insider in dit artikel betaalt HP onder de $100 miljoen voor Eucalyptus. De CEO van het bedrijf, Marten Mickos, zal nu onder HP vergaan als manager van de cloud sector.

Hosting bedrijf Zetamex

CEO Timothy Rogers  heeft bekend gemaakt zijn hosting bedrijf Zetamex te hebben verkocht. De nieuwe directeur van dit OpenSim hosting bedirjf is Richard Lehman. Over het overname bedrag is voorlopig nog niets bekend gemaakt.

Meer: zetamex.com