GoDaddy begint met Cloud Hosting

02 mei 2012Dat ook de grootste domein registratie onderneming zich inde cloud strijd zou gaan mengen is misschien geen verrassing. Wat leuk is om te zien is echter wel de manier waarop ze zich agressief in de markt zetten met lage tarieven. Om deze lage tarieven te benadrukken heeft GoDaddy zelf een vergelijking op haar site gezet waar de prijzen van GoDaddy worden vergeleken met die van Amazon en Rackspace.

En hoewel GoDaddy (zie recensie) deze vergelijking natuurlijk enigszins in haar eigen voordeel uitwerkt zijn de verschillen duidelijk, GoDaddy is verreweg goedkoper dan de twee concurrenten. Wat hier direct bij gezegd moet worden is dat het bij Rackspace wel degelijk mogelijk is een kleiner goedkoper pakket te kiezen van een 256MB server voor slechts $10,95 per maand, ruim twee keer zo goedkoop als het kleinste pakket van GoDaddy.

Aangezien GoDaddy veel particuliere kleine klanten heeft is het vreemd dat zij ook bij deze kleinere pakketten niet een alternatief bieden voor Rackspace. We zullen de komende maanden zien hoe deze nieuwe dienst wordt ontvangen onder gebruikers.

Vergelijking GoDaddy website: