Elon Musk koopt domeinnaam: www.x.com

Elon Musk heeft via Twitter laten weten dat hij de domeinnaam www.x.com terug heeft gekocht van  Paypal. Het domein had sentimentele waarde voor de eigenaar van Tesla en past ook mooi bij de Tesla Model X.

Wat is X.com

X.com was een online betaal platform dat in 1999 door Musk is opgericht, het werd echter al een jaar later samengevoegd met het bedrijf achter Paypal onder welke naam de activiteiten vervolgens verder gingen. Toen Paypal in 2002 verkocht werd aan eBay was Elon Musk de grootste aandeelhouder en ontving hij voor zijn 11,7% belang $165 miljoen. Via Archive.org is te zien hoe het domein www.x.com er in eind jaren ’90 heeft uitgezien.

Waarde Domeinnaam

Het is nog maar anderhalf jaar geleden dat Elon Musk het domein www.tesla.com wist te kopen, ook daar bleef de transactiesom onbekend.  Schattingen voor de koopprijs van x.com lopen van 1 tot 5 miljoen. Het is niet gek dat een dergelijk domein zulke hoge bedragen oplevert, in 2013 is IG.com verkocht voor $4,7 miljoen en in 2010 betaalde Facebook maar liefst $8,5 miljoen voor FB.com.