De 5 grootste Verschillen tussen Hosting bedrijven

DIEMEN, 20 oktober 2011 – Met honderden aanbieders die allemaal beweren een uniek hosting aanbod te hebben is het vergelijken en kiezen van webhosting nog niet gemakkelijk. Op deze website vindt je uiteraard enkele recensies die van pas komen en ook geven wij inzicht in welke hosting partij nu het beste bij je CMS past. Toch ben je er daarmee nog niet. In dit artikel worden de 5 grootste verschillen tussen webhosting bedrijven besproken. Dit zal je ondersteunen bij je keuze.

1. Prijs

Allereerst natuurlijk de prijs, het is mogelijk  €1,- per maand tot honderden euro’s per jaar voor het hosten van een website te betalen. Laat prijs echter in eerste instantie niet een te grote rol spelen bij het vergelijken van hosting bedrijven. Uiteraard is de prijs belangrijk maar bij hosting providers krijg je vaak waar je voor betaalt. Wie dus elk dubbeltje omdraait kan bij het website hosting bedrogen uitkomen.

2. Service

Voor alle bedrijven en ondernemers die serieus met hun website bezig zijn is het een absolute must goed naar de service te kijken. Biedt de hoster service per telefoon aan of alleen per mail? Zijn ze ook (goed) bereikbaar in het weekend? Indien ze altijd bereikbaar zijn is het nog nuttig te kijken of het een betaal nummer betreft of een gewone lijn. Daarbij kun je zelfs nog even een keer mailen of bellen om te testen in hoeverre ze snel reageren. Wanneer je één keer een website enkele dagen offline hebt gehad vanwege slechte medewerking van de hosting aanbieder zul je precies weten wat ik bedoel.

3. Transparantie

HostingVergelijken.eu is ontstaan uit frustratie over slechte transparantie in de hosting markt. Zo vinden wij het niet acceptabel wanneer een zakenpartner die wij maandelijks betalen onduidelijk is over kosten. Websites die dat wel doen en zonder rare opstart-, registratie- en administratiekosten werken hebben daarom gelijk een streepje voor.

4. Domeiners of Hosters

Veel hosting bedrijven vinden hun oorsprong ergens anders dan in webhosting. Zo is TransIP (lees recensie), hosting aanbieder, van origine een domein handelaar. Dit bedrijf is gericht op het registreren van domeinnamen voor consumenten en bedrijven. Dit doen ze dan ook erg goed, de hosting is in onze ogen echter iets minder. Andere varianten zijn vaak webdesign bedrijven die hosting voor hun klanten erbij doen. Hosting service en ondersteuning verlenen staat ook bij hen niet boven aan de prioriteitenlijst.

5. Lokaal of Internationaal

Is het hosting bedrijf dat je op het oog hebt een Nederlands of een internationaal opererend bedrijf? Naast het belang voor de hiervoor genoemde punten kan dit ook een belangrijke afweging zijn naar de toekomst toe. Is er bijvoorbeeld een kans dat je de website ook snel in andere talen online wil zetten? Wanneer je buitenlands markten wil bereiken is een buitenlands of internationale webhost erg handig.

Let bij het vergelijken van hosting aanbieders goed op bovengenoemde punten. Lees ook eventueel de aanwezige recensies op deze website om zo goed mogelijk voorbereid een keuze voor passende webhosting te kunnen maken. Bij vragen kunt u mailen naar info@hostingvergelijken.eu.