CPanel integreert SEO Tool Attracta

Attracta

Attracta16 maart 2012 – Webhosting control panel aanbieder Cpanel heeft aangekondigd binnenkort de SEO tool Attracta te integreren in haar software.

Vorig jaar werd de verdere samenwerking tussen beide bedrijven al aangekondigd. Het is nu de planning in april 2012 tot de integratie van Attracta in Cpanel over te gaan. Attracta wordt momenteel al gebruikt door veel grote webhosting bedrijven waaronder Hostgator en Bluehost. Met deze samenwerking zal Attracta haar bereik enorm vergroten. Voor Cpanel is er het voordeel dat zij zich hiermee onderscheiden van concurrenten door toegevoegde waarde te bieden.

Attracta zal een standaard toepassing worden die door hosting bedrijven aan en uit geschakeld kan  worden. Hoewel Attracta er interessant uit ziet en haar naam reeds heeft bewezen lijkt het toch op het gebied van zoekmachine optimalisatie enigszins beperkt wat de software doet. De grote Unique selling points van de website van Attracta richten zich op het maken van een sitemap en deze bij Google aanmelden. Hoewel dit weliswaar een onderdeel van degelijke seo is is dit erg beperkt. Van recensies online is af te lezen dat de software niet veel meer doet dan de sitemap maken en je pagina scannen. Er wordt bijvoorbeeld wel door Attracta gewezen op weinig inkomende links, vervolgens moet je echter bij betalen voor extra links. Hoe en waar deze vandaan komen is mij nog onduidelijk.

Misschien handige software voor weinig ervaren webmasters, maar weinig vernieuwend en niet indrukwekkend genoeg om voor bij te betalen of van hosting provider te veranderen.