Cloud Hosting voor MKB verdubbelt in 5 jaar

03 April 2012 – Waar Microsoft eerder al met onderzoek aantoonde dat de cloud voor miljoenen banen gaat zorgen in 2015 komen ze nu ook met de voorspelling dat het MKB steeds meer gebruik zal gaan maken van cloud diensten en cloud hosting. Het onderzoek is in opdracht van Microsoft uitgevoerd door Edge Strategies.

Zo zou het aantal MKB bedrijven dat cloud producten gebruikt binnen 5 jaar verdubbelen. Een gevaar van cloud diensten leek altijd nog de veiligheid te zijn, uit dit onderzoeken blijkt echter dat ‘slechts’ 20% van het MKB denkt dat hun data minder veilig is in de cloud dan op eigen systemen.

Erg interessant is ook dat blijkt dat meer dan 30% van de ondervraagden het belangrijk vind dat de aanbieder lokaal opereert. Net als bij website hosting is het voor veel informatie belangrijk dat deze niet de grens overgaat omdat er dan andere wetten van toepassing kunnen zijn. Eenzelfde probleem is er natuurlijk met data die op Amerikaanse servers terecht komt en vervolgens onder mom van een Patriot Act opgeëist kan worden.

Dat de wil er is onder bedrijven in het MKB is duidelijk en het meest gehoorde argument om nu nog geen cloud toepassingen te gaan gebruiken is een gebrek aan resources. Een overgang van privé servers naar cloud hosting kost nu eenmaal tijd en geld.