5 Webhosting overnames in 2011

06 maart 2012 – Zoals vaker wordt aangegeven is de hosting markt wereldwijd en met name in Nederland nog steeds erg versplinterd. Nederland loopt voorop als het gaat om aantal hosting bedrijven per miljoen inwoners. De verwachtingen zijn dan ook nog steeds dat er veel overnames zullen plaatsvinden in Nederland en buitenland van grotere hosting bedrijven.

In 2011 zagen we onder andere al de volgende overnames in webhosting land.

#1: SAP koopt Cloudbedrijf voor $3,4 miljard, december 2011

Het Amerikaanse SAP heeft het cloud hosting bedrijf SuccessFactors overgenomen voor $40/aandeel oftewel $3,4 miljard in totaal. SAP liep lange tijd achter in de trend van cloud hosting en lijkt met deze forse overname een paar slagen te willen inhalen. Het bod is met 10 maal de jaaromzet erg hoog te noemen.

Bron: www.sap.com

#2: Denit neemt EasyHosting over, oktober 2011

Het bedrijf Denit heeft voor een onbekend bedrag hosting bedrijf EasyHosting BV overgenomen. Momenteel is de website van Easyhosting weinig up-to-date wat weinig vertrouwen in de bedrijfsvoering geeft. Tegelijkertijd meldt de website van Denit dat er in januari 2012 ook het hosting bedrijf 10eurohost.nl is overgenomen. Kortom Denit is op overnamepad gegaan.

Bron: www.dhpa.nl
Bron: www.denit.nl

#3: WebsiteHosting.com verkocht voor $415 duizend, mei 2011

Een bekende internet ondernemer in affiliateland, Michael Jackness, maakte in mei 2011 bekend dat hij zijn website www.websitehosting.com had verkocht voor $415,000. 4 maanden eerder, eind januari 2011, schreef hij nog in een blog het domein gekocht te hebben voor $190,000 met een duidelijk uiteenzetting waarom hij in de waarde hiervan geloofde. Dat hij het bij het rechte eind had mag duidelijk zijn na een ruime 100% flip in 4 maanden. Lees hier zijn volledige verhaal: www.mikejackness.com

#4: GoDaddy verkocht voor $2,25 miljard, juli 2011

In de zomer kwam het nieuws naar buiten dat GoDaddy een meerderheidsbelang heeft verkocht aan de private equite club (KKR & Co., Silver Lake Technology Crossover Ventures) voor maar liefst $2,5 miljard. GoDaddy is wereldwijd het grootste domein registratie bedrijf en bedient ruim 9 miljoen klanten met 48 miljoen domeinen.

Bron: latimesblogs.latimes.com

#5: Domeinen Webhosting.eu & Hosting.co verkocht, juli 2011

In maart 2011 meldde SEDO de overname van het domein www.webhosting.eu voor het bedrag van $10,099. Eind juli 2011 verscheen op domeinwebsite DNJournal de verkoop van het domein www.hosting.co. Dit domein wisselde van eigenaar voor $16,000. Verbazingwekkend om te zien dat beide domeinen momenteel nog steeds (of weer) niet in gebruik zijn. Hosting.co is door Tjechische register geregistreerd en webhosting.eu door een registar in Slowakije. Aangezien beide domeinen nu al vrij lang zonder website bestaan is onze verwachting dat deze zijn gekocht om weer door te verkopen, misschien zien we deze domeinen in 2012 nogmaals voorbijkomen.

Bron: dnjournal.com
Bron: dnjournal.com

6s Reacties

Sedo verhandelt $15 miljoen aan domeinen in 3e kwartaal | Hosting Vergelijken
06 november 2012 om 14:17
[...] Webhosting gerelateerde domeinen komen relatief vaak voor. Vorig jaar berichtten wij nog over de verkoop van websitehosting.com (à $415 duizend) en dit jaar gaat webhosting.co.uk daar dus met $500 duizend [...]
Beantwoorden
admin
16 maart 2012 om 10:08
Bedankt voor deze aanvulling!
Beantwoorden
Edwin Cornelissens
14 maart 2012 om 15:03
Als een van de eigenaren van Denit/ Easyhosting wil ik graag even reageren. Ons complete team doet er alles aan om de kwaliteit van onze dienstverlening vast te houden. Sterker nog het is ons doel en ambitie om de kwaliteit te verbeteren. Helaas kunnen wij dit niet van vandaag op morgen bewijzen. Wij streven naar het hoogst haalbare serviceniveau voor onze klanten. Wij hebben ervoor gekozen om de website van Easyhosting, maar ook die van Denit, geheel te vernieuwen. De verwachting is dat de nieuwe sites per mei online staan. Op de nieuwe website van Easyhosting zullen naast Direct Admin ook Plesk shared hosting pakketten aan klanten worden aangeboden. Dit ter aanvulling op deze post. Denit/ Easyhosting
Beantwoorden
Marc
06 maart 2012 om 20:17
Ik ben zelf al zo'n 8 jaar klant bij Easyhosting (Easycolocate) met diverse servers. Hun communicatie (zie ook de verouderde website) op allerlei gebied is matig. Daar heb ik ze ook regelmatig op aangesproken. Maar waar zij voor zijn, het perfect draaien van mijn servers, hoge uptime (ruim 99,99%) snelle hulp bij eventuele (gebruikers)problemen, etc is wat mij betreft op een zeer hoog nivo. Ik was een zeer tevreden klant en vraag mij af of Denit die kwaliteit kan vasthouden. Misschien een mooie nuancering ;-)
Beantwoorden
admin
06 maart 2012 om 19:11
Marc, bedankt voor je scherpe opmerking. Dat de website van Easyhosting weinig up-to-date is, of beter gezegd niet up-to-date (persbericht uit 2007) geeft ons weinig vertrouwen in de huidige bedrijfsvoering van het bedrijf. Hoe actief zijn de eigenaren/personeelsleden betrokken bij de dagelijkse hosting bezigheden etc.
Beantwoorden
Marc
06 maart 2012 om 18:58
Je schrijft: "Momenteel lijkt de website van Easyhosting weinig up-to-date wat twijfelachtig is." Wat bedoel/insinueer je met "twijfelachtig"?
Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *