1 ITNET neemt Linkgidshosting over

01 juni 2012 – Linkgidshosting heeft al haar klanten geïnformeerd dat per 01-06-2012 al haar producten en diensten worden overgenomen door ITNET BV. ITNET beheert in Nederland de handelsnaam Netbuy en biedt via http://www.netbuy.nl webhosting diensten aan.

Aanleiding voor de overname is de grote storing die Linkgidshosting trof op 21 mei 2012. Hier had Linkgidshosting grote problemen om de storing snel op te lossen en tegelijkertijd haar klanten te woord te staan. Volgens de email van John Schaaphok (eigenaar Linkgidshosting) verandert er in eerste instantie niets voor de klanten.

In hoeverre wijzigingen naar verloop van tijd uitblijven is nog maar zeer de vraag. De nieuwe voorwaarden zijn hier te vinden. Ook leert een snelle blik op de website van netbuy ons dat zij volledig andere prijzen hanteren dan Linkgidshosting. Een klein webhosting pakket van ongeveer 200 MB kost bij Linkgidshosting €49,- per jaar, bij Netbuy slechts €25,-. Een groot pakket echter (1000MB) kost bij Linkgidshosting €156,50 per jaar en bij Netbuy maar liefst €275,- per jaar. Ook opvallend is het dan een domeinnaam registratie zelfs €25,- per jaar kost bij Netbuy. Kortom welke kant dit op gaat is nog onduidelijk maar veranderingen liggen in de lijn van verwachting.

Met erg veel Nederlandse hosting bedrijven (maar liefst 1728 bedrijven in 2010) is er lange tijd de algemene verwachting tot consolidatie. Deze overname van een kleinere webhosting aanbieder lijkt in tijden van lagere economische groei een logische stap voor een bedrijf om te groeien. Mocht je zelf problemen ondervinden bij de overgang van Linkgidshosting naar 1 ITNET horen wij dit graag via een reactie hieronder of via de mail.

Website: www.linkgidshosting.nl

Consolidatie: http://www.computable.nl