myShop

myShop Review & Ervaringen

Vanaf
€20,00

Score
8.3

Overzicht Voor/Tegen

 • Veel functionaliteiten
 • 3 maanden gratis proberen
 • Géén sponsorlinks kost €13 per maand
 • Standaard tot 100 producten (bijbetalen voor meer SKU)

1. Algemeen

Het E-commerce platform myShop.com is de huidige naam van wat vroeger bekend stond als  mijnwinkel.nl, mijnwinkel is al in 2000 was opgericht. In 2013 heeft mijnwinkel.nl haar naam verandert in myShop.com. Waar het bedrijf zich vroeger volledig op de startende webwinkel eigenaar richtte is er nu een slag gemaakt om ook de professionele veeleisende webshops van een goed platform te voorzien.

Wat gelijk opvalt op de homepagina van myShop.com is de mogelijkheid om de software 3 maanden kosteloos te testen. Deze lange proefperiode is voor startende ondernemers erg prettig. Op de pagina prijzen zien we het overzicht van de verschillende abonnementen die myShop.com aanbiedt. Er zijn in totaal vijf keuzes maar slechts vier keuzes voor wie een webshop dienst zoekt aangezien de internetkassa géén webshop is maar enkel een betaalmogelijkheid. Het Basic abonnement laten we tevens buiten beschouwing aangezien hier géén iDeal betaling mogelijk is.

2. Pakketten

Startup

 • Onbeperkt schijfruimte
 • Max. 25 pagina's
 • Vanaf 100 producten (SKU)
€20,00 per maand (1e jaar) Daarna €20,00 per maand
Bestellen

Professional

 • Onbeperkt schijfruimte
 • Max. 100 pagina's
 • Vanaf 100 producten (SKU)
 • Inloggen klanten (B2C)
€42,00 per maand (1e jaar) Daarna €42,00 per maand
Bestellen

B2B

 • Onbeperkt schijfruimte
 • Max. 100 pagina's
 • Vanaf 100 producten (SKU)
 • Inloggen klanten (B2B)
€51,00 per maand (1e jaar) Daarna €51,00 per maand
Bestellen

Voor alle drie de abonnementen geldt dat er standaard 100 producten (SKU) bij inbegrepen zitten en dat je dit bij het ‘berekenen maandtarief’ kunt upgraden naar hogere aantallen oplopend tot 500.000. Een webshop met 25 objecten in 3 maten en 3 kleuren heeft 225 ‘unieke’ producten oftewel SKU in gebruik. Per abonnement kun je de bereken functie gebruiken om je eigen aantal producten (SKU) in te voeren en zo het precieze tarief te bepalen. Later up- of downgraden kan natuurlijk ook.

Het Startup pakket is scherp geprijsd met €20,- per maand exclusief BTW. Het is een redelijk volwaardig abonnement met de mogelijkheid iDeal en Paypal te gebruiken. Echter ontbreken ook nog enkele populaire betaalproviders zoals Ogone, Docdata en Icepay.  Naast betalingen zijn de opties ‘staffelprijzen’ en ‘inloggen voor klanten’ nog twee redenen om toch voor het Professional abonnement te kiezen.  Een professional is weliswaar gelijk twee tientjes duurder (vanaf €39 per maand exclusief BTW) maar geeft je toegang tot alle opties van myShop.

3. Extra Kosten

Wil je de sponsorlink verwijderen dan kost dit per maand extra. Geen sponsorlink, bij een professional abonnement: €8, geen sponsorlink bij een startup abonnement: €12. Hoewel we dit beide vrij prijzig vinden rekent concurrent SEOshop maar liefst €15,- per maand voor het verwijderen van de sponsorlink.

Nadeel, voor kleine webshops die abonnementen onder de €50 per maand willen afsluiten is er niet de mogelijkheid om maandelijks te betalen, enkel per 6 maanden of per jaar.

4. Beginnen met myShop Proef

Wanneer je begint met de proefperiode van myShop kun je binnen 1 minuut van start. Er wordt een standaard webshop aangemaakt waarvan de inloggegevens direct in je mail zitten. De webshop heeft een vrij rechttoe rechtaan template.

We raden aan 1 van de 14 responsive ‘skins’ te kiezen, bijvoorbeeld Aquino of Capua. Een responsive website wordt op zowel desktop, mobiel en tablet correct weergegeven. Let wel op dat bij het kiezen van een andere skin delen van de lay-out ontregeld kunnen raken, zo kwamen wij bij het testen wat half weggevallen teksten tegen.

Wat we erg prettig vinden werken is de manier waarmee tabbladen in bijvoorbeeld het hoofdmenu kunnen worden ge-ordend en aangepast. Echter in het product-menu kunnen we dergelijke aanpassingen niet gelijk vinden.

Wat ook opvalt zijn de goede redirect mogelijkheden, iets wat regelmatig ontbreekt in dergelijke webshop software.

5. Conclusie

Al met al is er veel mogelijk binnen de webshop omgeving van myShop.com. Het kost zeker even tijd om de structuur en logica achter het systeem te leren kennen maar daar heb je dan gelukkig ook 3 maanden gratis de tijd voor. Tijdens het testen zul je gelijk merken dat er sprake is van een snelle verwerking, wijzigingen vanuit de back-end zijn direct live zichtbaar.

Binnen een template (skin) blijf je beperkt in vrijheid wat betreft ontwerp, een goed voorbeeld hiervan is de footer waarvan is bepaald dat deze uit een stuk footer links bestaat met daaronder een regel footer tekst. Hier kan niet een blokje ‘contact’ of ‘social media’ worden heen gesleept. Gelukkig is er wel met eigen html en uiteraard custom templates weer veel mogelijk.

Bezoek: Officiële Website

Recente beoordelingen

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

myShop
Average rating:  
 0 reviews