MDD Hosting

MDD Hosting Recensie

Vanaf
€7,00

Score
7.0

Overzicht Voor/Tegen

  • Managed Cloud & VPS hosting
  • Engelstalig
  • Géén shared hosting

MDD hosting is een Amerikaans bedrijf gevestigd in Indiana. Ze bestaan sinds 2007 en maken gebruik van een datacenter in Denver, Colorado. Hoewel het géén absolute prijsvechter is wil het bedrijf professionele hosting tegen scherpe prijzen bieden. In hoeverre dit lukt bekijken we in deze recensie.

De webhosting pakketten bij MDD Hosting beginnen bij $3,50 per maand. Hiervoor krijg je in het Basic Plan met  1 GB opslagruimte en onbeperkte GB aan dataverkeer. Hierbij heeft je website tevens toegang tot één volledige CPU. De toegang tot een volledige CPU draagt bij aan een snelle verwerking van de website. Dit is één van de onderdelen waar MDD Hosting zich op richt, snelle webhosting.

BASIC Plan

  • 1 GB opslagruimte
  • onbeperkte dataverkeer
  • Altijd toegang tot: 1CPU, 1 GB Ram
  • Litespeed technologie

Vanaf $3,50 per maand
Direct naar MDD Hosting

Om websites snel te kunnen laden maken ze tevens gebruik van LiteSpeed.  Litespeed is een lichte webserver die vaak als vervanger van Apache gebruikt wordt. Na Apache, Nginx en Microsoft IIS is het de meest gebruikte web server. Naar eigen zeggen zorgt Litespeed voor 9x snellere laadtijden van de website.

Naast de shared hosting is er een premium aanbod, hierbij krijg je vanaf $25 per maand een erg volledige webhosting. MDD Hosting biedt je een 5 GB opslagruimte op een 10 RAID SSD schijf, 300 GB dataverkeer en twee CPU cores. Als al dit geweld nog niet voldoende is kun je vanaf $99,95 per maand een VPS kiezen, deze beginnen met 100 GB opslag en 1 TB dataverkeer.

Conclusie

MDD Hosting heeft onlangs haar prijzen aangepast waardoor het van gemiddeld naar scherp geprijsd is gegaan. Zeker gezien het uitgebreide hosting pakket wat je minimaal bij het bedrijf krijgt. Gezien het een wat kleinere hosting aanbieder betreft werken ze voorlopig nog maar met één datacenter in de VS, dit kan voor Nederlanders een nadeel zijn.

Ze bieden een leuke actieve community aan via hun eigen site waar zeer veel tevreden klanten te vinden zijn, ook zien de contact mogelijkheden er erg volledig uit.

We zijn benieuwd naar gebruikerservaringen uit Nederland en dan met name betreffende de snelheid van de website, alvast bedankt!

Officiële website MDD Hosting