Joomla Hosting

Joomla! is een erg populair CMS onder zowel professionele webmasters als privé webmasters. In 2005 kwam de eerste versie Joomla 1.0 uit wat vervolgens binnen één jaar 2,5 miljoen keer is gedownload. Inmiddels is de open source software  ruim 100 miljoen keer gedownload en zijn er meer dan 10.000 extensies beschikbaar. Joomla is ook erg geliefd voor het beheren van eenvoudige webshops. Bekijk hier de Top 5 Beste Joomla hosting pakketten en vergelijk hun aanbod.

Beste Joomla Hosting 2021

1
SiteGround logo
  • Opslag 10 GB
  • Data Onbeperkt
  • Prijs €5,99
2
3
4
  • Opslag 5 GB
  • Data Onbeperkt
  • Prijs €3,99
5

Tarieven: De tarieven in deze top 10 zijn tarieven voor webhosting pakketten op basis van 1 jaar exclusief BTW. Gegevens worden regelmatig gecontroleerd.

Transparantie & Disclaimer: Wij vergelijken webhosting bedrijven en stellen gebruikers in staat ervaringen te delen. Wanneer u een dienst kiest via onze website ontvangen wij soms een commissie. Meer informatie hoe wij werken.

Recente beoordelingen

Sanna op Yourhosting
Jun 9, 2021
Ik ben zeer tevreden over de support geboden door YourHosting, onlangs mijn domeinnaam en bijbehorende website verhuisd. Na een kleine miscommunicatie zeer snel telefonische hulp... Lees verder >
Fons Sieben op Yourhosting
May 28, 2021
Na lange tijd niet meer gewerkt aan mijn website liep ik in de problemen. Geen veiligheidscertificaat: Werd direct opgelost. Witte pagina. Yourhosting onmiddellijk onderzoek leverde... Lees verder >
Jan Vosters op Hosting2Go
May 27, 2021
Ik heb 10 jaar ervaring en hosting2go bevalt echt super goed. Met mijn domein heb ik een paar hosters gehad en er was altijd wat.... Lees verder >
May 12, 2021
Door een fout van mijn kant was mijn site offline; dit is supersnel hersteld; top! Lees verder >

Voor- & Nadelen Joomla

Voordelen:
– Joomla is in de basis een meer geavanceerde CMS.
– Joomla biedt veel mogelijkheden voor meer complexe websites.

Nadelen:
– Joomla is minder gemakkelijk te begrijpen dan WordPress.
– Joomla is over het algemeen minder zoekmachine vriendelijk.
– De Joomla open-source community is minder actief dan die van WordPress.

Server vereisten voor Joomla Installatie

Controleer voor het uitkiezen van een hosting provider goed of deze aan de Joomla server vereisten voldoet. Dit kan veel problemen voorkomen. Heeft u reeds een hosting gekozen en lijken ze in eerste instantie niet de juiste specificaties te leveren dan is het soms mogelijk contact met de host op te nemen voor eventuele upgrades. Hieronder vind je de eisen die Joomla aan de server stelt. Let op, er zijn verschillende versies van Joomla beginnend bij versie Joomla 1.0 tot aan de meest recente versie 3.2 (november 2013). De minimale vereisten die hier genoemd worden zijn gebaseerd op de nieuwste versie. Mocht je server/hosting hier niet aan voldoen kun je altijd overwegen een oudere versie van Joomla te installeren. Analyseren van de server specificaties is een belangrijk onderdeel van webhosting vergelijken aangezien je hier later vaak weinig aan kan wijzigen.

Minimale server vereisten Joomla 3.2:

  • PHP: Minimaal: versie 5.3.1 of hoger (PHP 5.6+ of PHP 7+ is aanbevolen)
  • MySQL: Minimaal 5.1 (5.5.3+ is aanbevolen)
  • Apache webserver: Minimaal versie 2.0 of hoger (Apache 2.4+ is aanbevolen)
  • XML en Zlib ondersteuning

Joomla installeren met cPanel:

Afhankelijk van de hosting aanbieder beschik je meestal over een control panel zoals cPanel, DirectAdmin, Plesk of iets vergelijkbaars. Voor Joomla wordt cPanel als erg geschikte server software beschouwd maar ook met de andere control panels is een Joomla installatie mogelijk.

Joomla Quick installatie

Met de snelle groei in populariteit van Content Management Systemen als Joomla en WordPress ook onder hobby gebruikers bieden hosters steeds vaker een soort Quick Install aan. Dit geeft je de mogelijkheid door gewoon je favoriete CMS te selecteren waarna de host het automatisch op je eigen webruimte installeert. Afhankelijk van de hosting houden ze ook de updates van de laatste versies voor je bij.

Meer bronnen:

Hostingvergelijken.eu is not affiliated with or endorsed by The Joomla! Project™.