iXL Hosting

iXL Hosting Review & Ervaringen

Vanaf
€10,00

Score
7.0

Overzicht Voor/Tegen

 • 5 websites in 1 pakket
 • Redis & Memcached
 • 5 uur reactietijd
 • Verhuisservice vanaf Premium
 • Veel pakketten
 • Weinig schijfruimte

1. Algemeen

De hosting aanbieder iXL hosting is gevestigd in Ede en is sinds 2007 actief op de hosting markt. Doelstellingen van iXL hosting zijn onder meer veelzijdige hosting en een persoonlijke dienstverlening.

Die veelzijdigheid blijkt wel uit het aantal hosting pakketten, dit zijn er in totaal 12. Gelukkig zijn deze wel onderverdeeld in 4 categorieën wat de selectie een stukje eenvoudiger maakt. De goedkoopste pakketten zijn te vinden onder ‘Personal Hosting’ waar het Basic pakket slechts €2,50 per maand kost, het advanced pakket €5,00 per maand en het premium pakket €8,00 per maand. We gaan hieronder verder in op het productaanbod van iXL Hosting.

2. Pakketten

Als we de pakketten van iXL hosting bekijken valt gelijk op dat er vrij veel pakketten zijn. Er zijn Personal en Business pakketten, WordPress en Magento pakketten en tenslotte specifieke Cloud pakketten. Aangezien 80% van onze doelgroep een WordPress website wil maken bekijken we de WordPress pakketten (shared).

Basic

 • 1 GB schijfruimte
 • 50 GB dataverkeer
 • 5 websites
 • Reactietijd 5 uur
€10,00 per maand (1e jaar) Daarna €10,00 per maand
Bestellen

Advanced

 • 4 GB schijfruimte
 • 100 GB dataverkeer
 • 25 websites
 • Reactietijd 4 uur
 • Gratis verhuisservice
€20,00 per maand (1e jaar) Daarna €20,00 per maand
Bestellen

Premium

 • 10 GB schijfruimte
 • 250 GB dataverkeer
 • 50 websites
 • Reactietijd 3 uur
 • Gratis verhuisservice
€40,00 per maand (1e jaar) Daarna €40,00 per maand
Bestellen

3. Klantenservice & Ondersteuning

Zoals reeds vermeldt hecht iXL Hosting grote waarde aan persoonlijke dienstverlening. De support is dan ook 24 uur per dag via de email bereikbaar. Ook is het prettig dat er een lokaal telefoonnummer (0318-830207) op de website gegeven wordt en géén 0900 nummer. Het support onderdeel van de website is prima en beantwoord enkele belangrijke vragen.

4. Conclusie

Al met al een erg degelijke hosting aanbieder die zijn zaakjes goed op orde heeft. Het aanbod is volledig en de prijsstelling is scherp. Het is wel even zoeken om het pakket te vinden dat het meest geschikt is, de kleine verschillen tussen alle pakketten maken het niet makkelijk. Een mooi voordeel wat je niet overal ziet is dat er vaak meerdere websites in één pakket te maken zijn, in het goedkoopste WordPress pakket kun je bijvoorbeeld tot maximaal 5 websites hosten.

Website: iXL Hosting

Recente beoordelingen

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

iXL Hosting
Average rating:  
 8 reviews
by marcel on iXL Hosting

Op zich niet duur. (Ik heb het goedkoopste pakket.) Er is veel zelf in te stellen. Klantenservice reageert redelijk snel. Maar een aantal keer per jaar is mijn website down en komt mijn mail niet binnen. Dat kan variëren van een uur tot een halve dag en er is geen peil op te trekken wanneer dit gebeurt. Ook als ik een goedkoop pakket afneem rechtvaardigt dit natuurlijk niet de downtijd.

by Raimond on iXL Hosting

Hier een hostingpakket gehad, opgezegd en de laatste factuur via de betaallink op de website betaald via IDEAL. Een week later bevestiging van de support gehad dat de factuur betaald is.

Nu anderhalf jaar later ineens een incassobrief ontvangen voor deze factuur.. Contact opgenomen met support en zeer onbeschoft behandeld! Ik heb het betaalbewijs van de IDEAL betaling uiteraard overlegd maar dit wordt afgedaan met "het rekeningnummer komt ons niet bekend voor, de vordering blijft staan, het is de verantwoording van de klant om voor een juiste betaling zorg te dragen". Dit terwijl ik dus via de door IXL hosting aangeboden methode betaald heb! Vervolgens word er door de support niet meer gereageerd op mijn berichten.

Onderzoek wijst uit dat het betreffende rekeningnummer waar het geld naar is overgemaakt, wel degelijk van de Payment Service Provider van IXL hosting is.
Naar aanleiding hiervan telefonisch contact opgenomen om te vragen of IXL hosting even contact op zou kunnen nemen met de betreffende Payment Service Provider, Rabo Omnikassa, en de betaalgegevens en kenmerken aldaar te overleggen om te kunnen vaststellen wat er mis is gegaan.
Ditmaal werd mij toegebeten dat ik over deze kwestie contact op dien te nemen met het ingeschakelde incassobureau, en vervolgens werd de verbinding verbroken.
Voor mij nooit meer IXL hosting, en voor iedereen die er wel een pakket heeft het advies, betaal niet via de betaallink in het systeem op de website!

by N on iXL Hosting

Ik kan al een week geen email kunnen versturen. Dit komt omdat gmail geen toegang krijgt tot de server van iXL. De eerste lijn kon mij niet helpen, en de tweede lijn zegt dat het bij gmail ligt. Aangezien gmail goed werkt met andere hostingpartijen lijkt mij dit onjuist. Ik verwacht van een dure hosting partij dat je dan juist geen gedoe hebt. Normaal gesproken los ik deze problemen op door gewoon even te bellen maar bij iXL kost dit 39,- per kwartier. In 20 jaar ben ik nog niet zo slecht geholpen. Ik zit nu nog steeds met dit probleem en loop zakelijke schade op.

by Stijn Belmans on iXL Hosting

iXL-hosting is de perfecte hostingprovider voor mij. Zij bieden snelle hosting om websites nog sneller te maken en uitstekende support. Ik ben ook echt fan dat ze Redis gratis voor elke klant voorzien. Mijn website draait vlekkeloos, zonder downtime. Top gewoon!

by Daniel.K on iXL Hosting

Zo'n 20 jaar geleden ben ik eens begonnen met mijn eerste hosting pakket en domeinnaam ergens af te sluiten. Ik heb veel hosting providers gezien en geprobeerd. De fout die ik in het verleden maakte was altijd naar de prijs te kijken en voor de goedkoopste te gaan. Nu zeg ik niet dat bijvoorbeeld Strato om er maar een te noemen die de meeste wel kennen per definitie slecht is, maar professioneel is het zeker niet. Voor opa en oma met een domeinnaam misschien, maar verwacht absoluut geen support bij de goedkope jongens.Nu het GOEDE nieuws. Bij toeval kwam ik uit bij IXL Hosting, heb ze eerst gebeld, want onderbuik gevoel zegt alles en wilde nu echt eens een serieuze en goede aanbieder van hosting en alle mogelijke opties. Ik ben nu bijna 2 jaar klant en ga er echt nooit meer weg. Wat zijn ze daar vriendelijk en altijd behulpzaam en ik ben maar een klein klantje met mijn bedrijfje. Ik heb 1 ding wel geleerd in het leven zoals het spreekwoord: alle waar is naar zijn geld. IXL hosting is dan wel heel klein beetje duurder dan gemiddeld, maar dat betaald zich op alle fronten dik en dubbel uit.Dus als je voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten, zou ik de reviews van andere op deze site eerst maar eens goed lezen dan weet je wat je van de andere goedkope en slechte hosting providers kunt verwachten, namelijk veel hoofdpijn en zeer slechte service.Wil je iets meer betalen en volop genieten van alles mogelijkheden wat een echt hosting bedrijf heeft te bieden, dan adviseer ik je zeker IXL Hosting aan. Ik weet dan zeker dat je net als ik er nooit meer weg gaat.

by Grigory Majewski on iXL Hosting

Eerst was ik tevreden met iXL hosting. Tot ik vanuit buitenland wilde mijn site aanpassen.

Bij iXL hosting is toegang vanuit buitenland geblokkeerd. Hou rekening mee. Maar als je nooit vanuit buitenland werkt is iXL een goede oplossing voor jou.

Reactie iXL Hosting: Dit was een individueel probleem met de firewall voor deze klant. Dit speelt niet meer, firewall is dusdanig aangescherpt dat ook klanten vanuit het buitenland probleemloos kunnen verbinden. Overigens gold dit enkel voor FTP, bereikbaarheid van websites is nooit in het geding geweest.

by Tinus on iXL Hosting

Onlangs verhuisd naar een eigen server bij iXL hosting en alleen maar positieve ervaringen.

Als e-card site is het belangrijk dat alles perfect loopt en daar word voor gezorgd! Ze zijn betrouwbaar,betrokken en zeer klantvriendelijk.

by Anne on iXL Hosting

Ik ken iXL hosting als een betrouwbaar hostingpartner. Als webdesignbureau is het van belang dat websites van onze klanten nooit downtime ondervinden. Wat ik vooral waardeer is de pro-actieve houding van het team. Ze denken net iets verder dan hosting alleen.