Internet Today Recensie

Internet Review & Ervaringen

Vanaf
€2,50

Score
8.4

Overzicht Voor/Tegen

 • 50% korting 1e jaar
 • 1024 GB dataverkeer
 • Telefonische klantenservice
 • SSL niet standaard inbegrepen
 • .NL registratie €15 per jaar (verlengtarief)

1. Algemeen

De naam InternetToday klinkt wellicht bekend in de oren en dat is niet gek aangezien het bedrijf al sinds 2001 actief is. De webhoster uit Spijkenisse richt zich hoofdzakelijk op zakelijke gebruikers en bedient inmiddels naar eigen zegge ruim 6.000 klanten.

2. Hosting pakketten & Domeinregistratie

Naast Windows webhosting en Webwinkel hosting zal voor de meeste gebruikers SSD webhosting het meest interessante pakket zijn. Dit is geschikt voor een standaard WordPress website.

Voor €2,50 per maand (€5,00 per maand na het eerste jaar) krijg je het SSD Easy pakket met 5 GB schijfruimte en 1024 GB (1 TB) aan dataverkeer. De hoeveelheid dataverkeer is erg ruim en zal vaak meer dan genoeg zijn. Wie wil upgraden naar Starter of Professional lijkt daarmee hoofdzakelijk meer schijfruimte te krijgen.

In de uitgebreide lijst met details zien we dat de drie hosting pakketten allemaal standaard zijn voorzien van Installatron, cron-jobs, DNS beheer en beveiligde directories. Wat ontbreekt is SSL, dit is helaas een ‘aanvullende optie’ van €14,95 per jaar, aangezien je tegenwoordig bijna niet zonder kunt rekenen we dit bedrag mee. Verder valt ons op dat er niets over caching vermeldt, iets wat we de laatste jaren steeds vaker standaard tegenkomen in hosting pakketten.

Webhosting bij Internet Today is te bestellen vanaf €2,50 per maand en een .NL domein kost €4,99 per jaar. In beide gevallen gaat dit echter wel om actietarieven. In het geval van de webhosting geldt er op elk pakket het eerste jaar een korting van 50%. Bij de domeinregistratie varieert de korting sterk, in het geval van een .NL en .BE domein is het tarief het eerste jaar €4,99 en na het eerste jaar €15.00. Bij een .COM domeinnaam is de korting het eerste jaar 50% en bij een .DE domein is er géén korting.

Het reguliere tarief (na het eerste jaar met kortingen) van een website inclusief domeinnaam komt vervolgens uit op:

SSD easy: €59,88
.NL domein: €15,00
BTW: €15,72

Totaal per jaar €90,60 (inclusief BTW)
Wil je daar nog SSL bij hebben dan komt er nog €14,95 bij het jaarbedrag op.

Easy

 • 5 GB schijfruimte
 • 1024 GB dataverkeer
 • 1 domein
€2,50 per maand (1e jaar) Daarna €4,99 per maand
Bestellen

Starter

 • 10 GB schijfruimte
 • 1024 GB dataverkeer
 • 1 domein
€5,00 per maand (1e jaar) Daarna €9,99 per maand
Bestellen

Professional

 • 25 GB schijfruimte
 • 1024 GB dataverkeer
 • 5 domeinen
€7,50 per maand (1e jaar) Daarna €14,99 per maand
Bestellen

3. Klantenservice

Het is fijn om duidelijk op de homepage een telefoonnummer te zien. Steeds vaker zien we dat webhosters telefonisch contact ontmoedigen of zelfs onmogelijk maken maar bij Internet Today kun je tijdens kantoortijden bellen met 088-7507000. De klantenservice kan ook per mail om hulp worden gevraagd via cs@internettoday.nl. Er is géén livechat aanwezig.

4. Klantenervaringen

Ondanks dat het bedrijf lang bestaat vinden we niet erg veel klantenervaringen. De reviews zijn soms al ruim 5 jaar oud en bij Webhosters.nl scoort Internet Today gemiddeld een 3,4/5 op basis van 8 ervaringen. Huidige klanten kunnen onderaan deze pagina een eigen ervaring delen.

5. Conclusie

Samenvattend biedt Internet Today een royaal hosting pakket voor €5 per maand (eerste jaar 50% korting) waarbij de telefonische klantenservice een fijn gegeven is. De website van het bedrijf is helaas wat verouderd met nieuws uit 2015 op de homepage. Het zou tenslotte nog mooi zijn als SSL standaard inbegrepen wordt. We hopen snel meer ervaringen van klanten te ontvangen om het beeld van dit bedrijf compleet en actueel te maken.

Naar InternetToday.nl

Recente beoordelingen

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

InternetToday
Average rating:  
 1 reviews
by philip on InternetToday

Ik ben zo'n 20 jaar klant bij deze club. Regelmatig problemen gehad omdat ze niet erg gericht zijn op Apple gebruikers. Ik ben geen prof. Daar kunnen ze ook niets mee. Ze komen voor simpele problemen met heel ingewikkelde oplossingen. Bij de concurrent kom ik én vele manieren goedkoper uit én veel klantvriendelijker. Ze konden me niet helpen, maar ze houden me wel aan twee maanden opzegtermijn. Heel kinderachtig dat ze dat doen want ik kan niets meer met hun product. Een erg klantonvriendelijk bedrijf. Erg lang plezier van gehad, trouwe klant geweest maar ze laten je net zo makkelijk barsten. En ik zit nog meer dan een jaar aan dat clubje vast. Met een trap na dus....