Hostgator

Hostgator Hosting Review & Ervaringen

Vanaf
€7,50

Score
9.3

Overzicht Voor/Tegen

  • Onbeperkte Schijfruimte/bandbreedte
  • Onduidelijke tarieven

1. Algemeen

Het Amerikaanse bedrijf HostGator is opgericht in 2002 en gevestigd in Houston, Texas. Het bedrijf is met 400.000 klanten en 7 miljoen domeinen een absolute topper in de wereldwijde hosting markt en behoort in grootte tot de top 10.

Hatchling

  • 1 Domein
  • Onbeperkt dataverkeer
€3,95 per maand (1e jaar) Daarna €8,95 per maand
Bestellen

Baby

  • Onbeperkt domeinen
  • Onbeperkt dataverkeer
€5,95 per maand (1e jaar) Daarna €11,95 per maand
Bestellen

Business

  • Onbeperkt domeinen
  • Onbeperkt dataverkeer
  • Eigen IP
€7,95 per maand (1e jaar) Daarna €16,95 per maand
Bestellen

1. Algemeen

In deze recensie bespreken wij het aanbod en de service van Hostgator. Onderaan is de mogelijkheid recensies te lezen en achter te laten over dit bedrijf. Aangezien het bedrijf echt Amerikaans is en georiënteerd is op wereldwijde klanten is het dan ook niet mogelijk land-specifieke domeinnamen te registreren en hosten (op .us na dan natuurlijk). De website is ook enkel in het Engels beschikbaar, hiermee maakt HostGator het vrij duidelijk dat je enkel met een Amerikaans of wereldwijd georiënteerde website hier aan het goede adres bent. De servers staan tevens in de Verenigde Staten, Texas. Hoewel het wel mogelijk is enkel een domeinnaam te registeren heeft ook dit duidelijk niet de focus.

2. Ondersteuning

Houd er dus ook bij de Ondersteuning rekening mee dat deze in het Engels is. Tevens is de service wel erg goed in onze ervaringen, wij hebben 3x gebruik gemaakt van de Live Chat Support en met een kleine wachttijd (3 tot 12 min.) kregen we iemand te spreken die erg vaardig en behulpzaam was. Aangezien Hostgator een erg groot bedrijf is hebben ze in tegenstelling tot veel Nederlandse Hosting bedrijven 24 uur per dag, 7 dagen per week de support afdeling bemand, erg handig!

Het aanbod betreft duidelijk 3 verschillende shared hosting pakketten beginnend bij een prijs van $3,96 per maand. Voor alle pakketten geldt dat hoe langer je het contract afsluit hoe goedkoper het wordt. Bij het basis pakket is dit verschil erg groot, zo kost het $7,16 per maand als je 1 maand afsluit en zakt deze prijs tot $3,96 per maand als je gelijk voor 3 jaar betaald. Welk pakket je ook kiest, je krijgt hoe dan ook 45 dagen de tijd om het te testen (money-back guarantee) en een 99,9% uptime garantie. Tevens zit bij elk pakket de mogelijkheid om 75 Open-Source pakketten zoals WordPress, Joomla, Drupal en Magento met 1 klik te installeren.

Kosten CMS Hosting per Jaar
– Maandelijks: $ 6,95 * 12 = $ 83,40-
– Korting – $ 20.85 (30%; zie onder)
– Domeinnaam(.nl): $ 15,-
– Setupkosten: géén
Totaal: $ 77,55 (€ 58,-)

3. HostGator Korting Coupon

Indien je geïnteresseerd bent hosting af te sluiten bij HostGator hebben we een kortingscode  waarmee je 25% korting op alle hosting pakketten krijgt. Hostgator heeft in de eerste stap (Step 5) de mogelijkheid een Coupon Code in te vullen, hier kun je onze promotiecode KORTING25PROC invullen waarna er automatisch 25% van de prijs af gaat.

Kortingscoupon Hostgator

 

4. Conclusie

Naast reguliere shared hosting pakketen kun je bij Hostgator ook terecht voor VPS Hosting, Reseller Hosting en Dedicated Server Hosting. Over het geheel is het productaanbod van Hostgator erg goed en zeer volledig. De kwaliteit, opties en ondersteuning zijn groot en compleet aanwezig. Daarmee is Hostgator direct niet de allergoedkoopste maar indien je een wat langer contract wilt afsluiten kun je toch tegen zeer concurrerende tarieven bij dit bedrijf terecht. Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar een Wereldwijde of Amerikaanse hosting aanbieder.

Officiële Website: HostGator

Let op: Deze review is verouderd: Review uit 2012

Recente beoordelingen

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

HostGator
Average rating:  
 8 reviews
by Ralph on HostGator

Ik had m'n twijfels toen ik wat negatieve recensies las. Maar we zijn nu al een aantal jaren klant bij Hostgator en niets dan lof. Zeer betrouwbaar, snel en een uitstekende klantenservice. De klantenservice chat werkt uitstekend.

by marten on HostGator

niet duur, werkt allemaal goed, wel erg veel opties om extra diensten te kopen in de menu's maar ok, snelheid lijkt tot nu toe niet top maar redelijk.

by Robert on HostGator

Ik lees allemaal positive reviews maar hoe zit het met beveiliging? en e-mail? Ik ben nu bij servage.net maar mijn sites zijn al een paarkeer offline gehaald door dat hackers bezig waren. Ja ik update regelmatig. En zorg haal de plugins van vertrouwde bronnen. Een vriend van me heft de zelfde ervaringen bij servage? Wie kan hier iets over zeggen.

by Martine on HostGator

Ik host de meeste van mijn sites bij Hostgator, en ik heb werkelijks niets slechts over hen te zeggen! Geweldige klantenservice, en ook ik heb nog nooit downtime ervaren. Goede recensie!

Gr, Martine

by STefan on HostGator

Hostgator werkt prima voor ons, handig dat je tegenwoordig per maand kunt opzeggen, andere nederlandse hosters die ik heb sturen altijd oppeens weer een jaarrekening en dan kun je al niet meer opzeggen, hostgator dus per maand en dan korting als je langer neemt, nice!

by Glen on HostGator

Hostgator is het beste hosting bedrijf waar ik bij zit. Zeker voor het geld is het ideaal dat zowel schijfruimte als dataverkeer onbeperkt zijn. Mijn sites zijn ook erg snel trouwens, top.

by Jaap on HostGator

Erg goed bedrijf. Ik host eigenlijk altijd al mijn websites hier en vooral de service is super goed en erg snel. Ik heb al enkele keren via de chat om hulp gevraagd en we hadden het altijd binnen enkele minuten opgelost. Mijn website is nog nooit offline geweest in 3 jaar!

by mirjam on HostGator

Ik heb al jaren een reseller account bij hostgator en kan niet anders zeggen dan dat ik uiterst tevreden ben. Vooral hun klanten service is geweldig, 24/7 via chatfunctie online te bereiken en eventuele problemen worden snel opgelost.het enige minpunt is dat hun servers in texas staan, en niet in nl ...