Hosted Exchange Vergelijken

Hosted Exchange is een zakelijk dienst waarbij meerdere gebruikers op verschillende locaties toegang hebben tot email en een gedeelde agenda. Microsoft is verreweg de marktleider en wanneer er dus gepraat wordt over Hosted Exchange gaat dat meestal over Microsoft Exchange. Zeker aangezien veel bedrijven met Outlook (Microsoft) werken is dit een logische keuze.

Verschillende hosting bedrijven bieden specifiek Hosted Exchange aan, we zullen op deze pagina enkele met elkaar voor je vergelijken en inzichtelijk proberen te maken wat de verschillen precies zijn. Het is goed om direct te weten dat de prijzen vaak zijn opgebouwd per mailbox per maand. Bij 3 of 4 gebruikers valt dit nog best mee maar wanneer je een bedrijf met meer dan 20 werknemers hebt kunnen de kosten hard oplopen.

Yourhosting

  • 2 GB opslagruimte
  • Smartphone only
€2,30 per maand (1e jaar) Daarna €2,30 per maand
Bestellen

Argeweb

  • 5 GB schijfruimte
  • 1.000 GB OneDrive
  • Smartphone only
€4,20 per maand (1e jaar) Daarna €4,20 per maand
Bestellen

Combell

  • 35 GB schijfruimte
  • Push mail
  • Agenda delen
  • Alle apparaten
€8,50 per maand (1e jaar) Daarna €10,00 per maand
Bestellen

Let er goed op wat de huidige specificaties van de verschillende pakketten zijn maar ook op wat de mogelijkheden tot uitbreiding zijn en hoeveel dit kost. Enkel goedkoop starten om een jaar later alles te moeten upgraden kost tijd en frustratie. Prijzen voor Hosted Exchange beginnen bij €5,95 ex. BTW per mailbox per maand bij de aanbieder Argeweb. Dit is het basis pakket wat weliswaar 5GB aan schijfruimte biedt maar géén ondersteuning biedt voor het delen van agenda, contacten en email. Iets wat bij Hosted Exchange toch erg belangrijk is. Dit kan vanaf een standard pakket dat €7,95 per account per maand kost. Nog steeds scherp geprijsd en een stuk beter.

Rakespace hosting heeft een vergelijkbaar Hosted Exchange pakket. Hier krijgt u voor €7,80 per maand 3GB aan schijfruimte en is de mail overal toegankelijk, ook via Blackberry en iPhone.

Waarom Hosted Exchange ipv POP3 mail?

In verhouding tot standard POP3 Mailboxen is Hosted Exchange erg duur, is dit dan wel de moeite waard? Dat hangt er een beetje vanaf. Allereerst biedt Hosted Exchange iets meer dan standaard email aangezien je ook met je Agenda en Contacten kan werken en deze ook nog eens met collega’s kan synchroniseren. Daarnaast zit er bij een Hosted Exchange dienst altijd een backup service inbegrepen, zelf kun je natuurlijk gratis een backup maken maar als een backup niet actueel genoeg is blijkt deze vaak waardeloos. Tot slot is een groot voordeel van het uitbesteden van hosted exchange dat je hiermee ook het onderhoud uitbesteed. Het scheelt veel werk en gezeur, vaak wordt in kleine bedrijven een medewerker aangewezen voor dergelijk beheer maar met een professionele uitbesteding is het goed geregeld zonder werknemers te belasten.

Welke Hosted Exchange dienst wij het beste vinden zal binnenkort op deze pagina verschijnen. Wij zullen in ieder geval de Hosted Exchange van Argeweb, Rakespace en Uniserver gaan bekijken.