GoDaddy Hosting

GoDaddy Review & Ervaringen

Vanaf
€6,49

Score
2.7

Overzicht Voor/Tegen

 • Grootste Webhosting & Domein bedrijf ter wereld
 • CDN inbegrepen
 • Veel Datacenter locaties waaronder NL (Amsterdam)
 • Matige gebruikerservaringen
 • SSL kost €69 per jaar extra
 • Websitebeveiliging 'Essentieel' kost €57 per jaar extra
 • Onduidelijke voorwaarden en veel upselling

1. Algemeen

Godaddy.com staat al jarenlang bekend als het grootste domeinregistratie bedrijf ter wereld. In totaal registreerden miljoenen klanten al bijna 50 miljoen domeinnamen bij deze hoster. Naast domeinregistraties heeft GoDaddy haar diensten inmiddels uitgebreid met Webdesign, Hosted Exchange email diensten, domein parking en natuurlijk webhosting.

2. Hosting Pakketten

De standaard prijzen van GoDaddy liggen tegenwoordig niet meer zo laag als vroeger, toch is het een voordelige webhoster. Het kan soms wel verwarrend zijn om de daadwerkelijke tarieven te achterhalen aangezien ze met erg veel kortingen werken. We onderscheiden de tarieven voor de Standaard hosting, WordPress Hosting en Zakelijke hosting.

2.1 Standaard Hosting

(Goedkoopste pakket: Starter)
€2,49 per maand (na het eerste jaar €3,49)
.NL Domein €7,99 per jaar (50% korting eerste jaar)

2.2 WordPress Hosting (Goedkoopste pakket: Basis)
€3,99 per maand (na het eerste jaar €6,99)
.NL Domein €7,99 per jaar (50% korting eerste jaar)

2.3 Zakelijke Hosting
Het zakelijke hosting pakket van GoDaddy is met een vanaf prijs van €16,99 per maand een stuk duurder dan de twee hiervoor besproken pakketten. Hierbij krijg je dan ook de beschikking over 1 CPU, 2 GB RAM, 60 GB schijfruimte, onbeperkt aantal websites, standaard SSL.

Dit zijn de vier verschillende WordPress pakketten van GoDaddy.

Basic

 • 30 GB schijfruimte
 • Gratis domein
  Geldt niet voor .NL
€3,99 per maand (1e jaar) Daarna €6,99 per maand
Bestellen

DeLuxe

 • 75 GB schijfruimte
 • Gratis domein
  Geldt niet voor .NL
 • 1-klik Staging
€4,99 per maand (1e jaar) Daarna €8,99 per maand
Bestellen

Ultiem

 • Onbeperkt schijfruimte
 • Gratis domein
  Geldt niet voor .NL
 • 1-klik Staging
 • Website beveiliging Essentieel
€7,99 per maand (1e jaar) Daarna €14,99 per maand
Bestellen

Ecommerce

 • Onbeperkt schijfruimte
 • Gratis domein
  Geldt niet voor .NL
 • 1-klik Staging
 • Website beveiliging Essentieel
 • WooCommerce Webshop
€14,99 per maand (1e jaar) Daarna €22,99 per maand
Bestellen

3. GoDaddy Linux of WordPress?

De eerste stap in het bestelproces bevat onder andere de keuze tussen Windows en Linux als besturingssysteem. In de eerste plaats moet voor de zekerheid gezegd worden dat deze keuze niets te maken heeft met het systeem op je eigen computer. Het gaat er puur om welk type website je op de GoDaddy server wilt bouwen. Voor het gros van de gebruikers dat een kant en klaar CMS wil gebruiken als WordPress, Joomla of Drupal is Linux de aanbevolen keuze. Mocht je zelf met ASP of Coldfusion aan het werk gaan is Windows noodzakelijk en bij pure HTML kun je voor beide opties kiezen.

4. Extra mogelijkheden

De website van GoDaddy ziet er goed uit en tarieven worden duidelijk weergegeven. De hosting pakketten van GoDaddy zijn standaard ook goed uitgerust. Zo zijn zaken als onbeperkt dataverkeer, 10 databases, Adwords en Facebook credits en automatische CMS installaties allemaal standaard op elk hosting pakket van GoDaddy. Het is dan ook niet voor niets dat twee Amerikaanse hosting bedrijven erg goed scoren in onze Top 10, ze bieden gewoon simpelweg veel waar voor weinig geld. Wat wel opvalt is dat een functionaliteit als website backup een extra dienst is waar je €1,99 per maand voor moet betalen.

5. Ervaringen met GoDaddy

Als we afgaan op de ervaringen van twee internationale hosting vergelijkingswebsites (Webhostingjury & WebhostingGeeks) dan moet je niet al te veel verwachten van de kwaliteit van GoDaddy en dan met name de klantenservice. Met name op het onderdeel support scoort GoDaddy op deze beide websites vaak matig. Veelgehoorde klachten zijn extra kosten die in rekening worden gebracht indien er iets gebeurd. Zelf kennen wij deze ervaring ook met Amerikaanse webhosting providers.

Waar GoDaddy natuurlijk erg veel goedmaakt zijn de ruime specificaties tegen een scherpe prijs.  Is de belangrijkste wens dan ook veel ruimte en bandbreedte voor niet teveel geld dan zit je bij GoDaddy helemaal goed.

6. GoDaddy alternatieven

GoDaddy heeft wereldwijd de meeste klanten en is daarmee het grootste webhosting en domeinregistratie bedrijf. Dat wil niet zeggen dat alle klanten tevreden zijn. Wil je overstappen naar een alternatief voor GoDaddy en wel weer op zoek zijn naar een Wereldwijd hosting bedrijf met alle toeters en bellen dan kun je kijken naar SiteGround, dit bedrijf biedt dezelfde berg opties maar dan met betere service en support.

7. Conclusie

Nadelen van GoDaddy:

 • SSL en essentiële beveiliging zijn dure ‘extra’s bij GoDaddy.
 • GoDaddy is zeer commercieel en doet er alles aan om meer te verdienen aan haar klanten.
 • Klanten zijn regelmatig ontevreden over GoDaddy. Zo zijn er met name veel klachten te vinden over de klantenservice, het duurt lang voordat je antwoord krijgt op vragen en medewerkers hebben niet altijd voldoende kennis. Het bedrijf geeft zelf aan dat support tickets vaak pas na 72 uur worden beantwoord.

Voordelen van GoDaddy:

 • GoDaddy maakt gebruik van het cloud netwerk AWS, dit is het grootste netwerk van datacenters wereldwijd.
 • GoDaddy maakt gebruik van automatische caching, zo hoef je als gebruiker géén caching optimalisatie in te stellen.

Al met al raden wij GoDaddy niet echt aan, er zijn weinig goede redenen om voor GoDaddy te gaan in plaats van een andere dienst. Er zijn te veel klachten online te vinden en het aanbod van de diensten is te ondoorzichtig en vol met upsells.

Bekijk de bedrijven uit onze top 10 zoals: SiteGround, Cloud86 en Kinsta.

Ga naar de website GoDaddy.com

Recente beoordelingen

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

GoDaddy
Average rating:  
 18 reviews
by Jermain fiunce on GoDaddy

Ze hebben weer wat nieuws gevonden om hun klangten te naaien. Je koop sssl certificaat maar daarna mag je nog het installeren daarvan kopen. Dat betekent in mijn geval 12,50 per maand voor 5 domeinen, ik heb er 10 dus dat is weer 280 euro erbij per jaar. Ik zei maar vorige keer wees die jongen het zo aan hoe ik het moest doen en was binnen 2 minuten klaar, dat mag niet meer worden gezegd hoe het wordt gedaan om zo weer hun zakken te vullen, mislijkmakende hosting

by Nander on GoDaddy

Hosting afgenomen bij GoDaddy en kwamen bij hun alles in een pakketten ineens allemaal extra zaken bij. Uiteindelijk konden we beter bij de huidige hosting blijven. Geannuleerd en nu een half jaar later nog steeds € 250,- niet terug van hun. Klantenservice kost elke keer minimaal 45 minuten en dan beloven ze beterschap. Ik voel me gigantisch genaaid door dit bedrijf.

by Emely on GoDaddy

Als ik een nul zou kunnen geven, zou ik het doen. Wij hadden/hebben niet alleen hosting, maar ook hun Office365 pakketten. DRAMA DRAMA DRAMA.... Wordpress website online krijgen? DRAMA! Helpdesk bellen? DRAMA! Er weg komen is nog een groter DRAMA. Echt, slechtere bedrijven als dit heb ik zelden meegemaakt. Als je leven je lief is, breng je hier NIETS onder.

by Not happy customer on GoDaddy

Ik heb 2 domeinen bij godaddy geregistreerd met een code van 35% kortorting, dus ik typ die code in en er staat nog dat ik in aanmerkjng kom voor de korting en dat die korting automatisch eraf word gehaald zoiets stond er, maar in ieder geval de originele priks was €49 en raad eens hoeveel er word afgeschreven van van bankrekening, ja juist €49!! Noemen jullie dit korting geven jullie stelletje oplichters dat jullie zijn, alles doen om het geld binnen te harken maar je ondertussen niet houden aan promotieacties waar groot mee wordt geadverteerd!! Het is een schande dat zoiets kan gebeuren bij de grootste (BESTE) web hosting ter wereld... en waar is jullie fantastische klantenservice dan ik zie ze nergens hoor!!! Amateurs

by J. on GoDaddy

Hoge kosten extra diensten, klantenservice kost je minstens 20 minuten per probleem, weinig vrijheid om buiten GoDaddy platform te werken.

by Julie on GoDaddy

Verschrikkelijk. Duur voor wat je krijgt en vervolgens gaan ze voor alles nog extra geld vragen / zeggen dat ze alleen kunnen helpen via "premium" services. Daarnaast is er geen live chat alleen bellen en uitsluitend in het engels.

by Dan on GoDaddy

Klantenservice is onbereikbaar! Je kunt alleen in het engels chatten en dan krijg je iemand die zelf problemen heeft met zijn systeem. Ben al een dag bezig en het probleem wordt alleen maar groter. FRUSTREREND!

by Anon on GoDaddy

Pure troep, ze locken je domein een jaar na opzegging (buiten de uitgever van de TLD) en bieden een backorder van ongekende kosten aan om het domein terug te halen.

by Erik on GoDaddy

Na het registreren van een aantal domeinnamen bij GoDaddy word ik echt doodgegooid met spam, niet normaal. Je krijgt bij het registreren wel de keuze om dit anoniem te doen, maar dan wordt de domeinnaam twee keer zo duur, en ik ben juist bij GoDaddy gekomen omdat de registratie zo voordelig was.
Bij andere hosting partijen waar ik domeinnamen heb geregistreerd speelt dit probleem niet, blijkbaar is daar de registratie standaard anoniem, en moet je daar bij GoDaddy extra voor betalen.
Mocht je een domeinnaam bij GoDaddy registreren, dan zou ik zeker aanraden iets extra te betalen voor de anonieme registratie (of naar een andere partij gaan).

by Kain on GoDaddy

Ik heb domeinen bij verschillende bedrijven geregistreerd maar godaddy is toch wel het slechtste bedrijf ooit!

Registreer er NOOIT een .nl domein.

Ik krijg de nameservers niet geconfigureerd naar mijn host, continue errors, ze hebben niet eens een 24/7 chat zoals namecheap, de community zit vol met mensen die denken dat ze er verstand van hebben, de chat is altijd offline, ze zijn alleen 24/7 bereikbaar als je even naar Amerika belt en de Nederlandse supports is helemaal rampzalig.
Tis dat namecheap geen .nl heeft maar nooit en dan ook nooit meer godaddy!

Page 1 of 2:
«
 
 
1
2
 
»