F.A.Q.- Veel Gestelde Vragen

Enkele veel gestelde vragen omtrent webhosting zijn hier overzichtelijk onder elkaar geplaatst.

Wat is bandbreedte?

Bandbreedte is de term om aan te geven hoeveel data er tegelijkertijd door de server verwerkt kan worden. Dit is vooral interessant bij grote websites met veel bezoek. Let op, deze term moet niet verward worden met Dataverkeer.

Wat is caching

Wanneer webhosting bedrijven het hebben over caching bedoelen zij hiermee een tijdelijk geheugen waarin de pagina’s worden opgeslagen. Het grote voordeel van caching is dat websites sneller worden geladen. Je kunt zelf cache installeren met behulp van een WordPress plugins en steeds meer hosting bedrijven regelen de cache volledig zelf zodat je als gebruiker niets hoeft te doen.

Wat is dataverkeer?

Dataverkeer wordt door veel hosting bedrijven aangegeven om een limiet te stellen aan de hoeveelheid data (in GB’s) die hun servers moeten verwerken. Vaak wordt dit in Gigabyte per maand aangegeven in het hosting pakket. Als een website pagina 1 MB groot is en deze wordt maandelijks 10.000 keer bezocht is er 10.000 MB, oftewel 10GB aan dataverkeer gebruikt.

Wat is een CMS?
Wat is een IP adres?

Een IP adres is een uniek nummer van een computer of bedrijf. In het internet wordt dit nummer gebruikt om als een soort telefoonnummer contact te leggen met de juiste computer. Websites staan vaak samen met andere websites op één gedeelde server en daarom kan het goed zijn dat je website een IP adres deelt met andere sites.

Wat is een Reseller?

In website hosting komt de term Reseller of Reseller hosting vaak naar voren. Reseller Hosting betekent dat je de webhosting weer door kunt verkopen. Veel hosting bedrijven bieden verschillende reseller hosting pakketten aan. Hierbij kun je vaak tientallen domeinnamen en websites onder één account samenbrengen. Zo kun je dus ook voor anderen een website beheren.

Wat is schijfruimte?

Schijfruimte is de hoeveelheid ruimte die vanuit het hostingpakket beschikbaar is op de server. Binnen deze ruimte dien je dus de website op te bouwen. Denk er aan dat dit niet alleen gaat om de bestanden die je op de website plaatst maar ook om het CMS dat je gebruikt. Zo nemen kleine systemen als WordPress en Joomla in de basis misschien maar 50 MB in maar een beetje Magento webshop begint al snel bij 500 MB. Dit is echter nog maar het begin, wanneer je vervolgens een Template gebruikt en plugins installeert neemt dit ook allemaal schijfruimte in beslag. Afhankelijk van het hosting bedrijf kunnen ook dingen als back-ups en email onder dezelfde limiet aan schijfruimte vallen. De gemiddelde WordPress website gebruikt ongeveer 1 GB aan schijfruimte (bij Kinsta), we raden dit dan ook als minimum aan.

Wat is VPS?

VPS is de afkorting van Virtual Private Server en betekent dat je virtueel een privé server hebt. Het lijkt dus alsof je een eigen server huurt en beheert maar fysiek is dit niet het geval. Het voordeel van een VPS kan zijn dat er meer vrijheid is om server software te installeren en instellingen aan te passen dan bij shared hosting. Ook is een VPS weer een stuk goedkoper dan een Dedicated server waarbij er ook fysiek echt een eigen server wordt gebruikt. Het wordt vaak gebruikt door de meer veeleisende website eigenaar.

Wat is webhosting?

Webhosting, vaak afgekort tot hosting, komt van website hosting. Webhosting is dan ook een algemene term om de dienst aan te duiden waarbij server ruimte wordt aangeboden om informatie op te slaan die vervolgens toegankelijk is via een website. Het hosting bedrijf, ofwel de webhost, beheert en onderhoud de server terwijl de klant de informatie op deze server (de website) aanpast en beheert.

Wat zijn domeinnamen?

Domeinnamen zijn namen van websites die bezoekers naar het juiste IP adres verwijzen. De uitgang van het domein wordt een top level domain (TLD) genoemd. In Nederland is het TLD bijvoorbeeld .nl terwijl dit in Duitsland .de is en voor Europa .eu.

Recente beoordelingen

Patrick De Wit op mijn.host recensie
Nov 24, 2020
Snelle webhosting en goede support voor nette prijzen. Domeinnamen zijn ook goed geprijsd. Lees verder >
Nov 24, 2020
Een wat lange wachttijd (7 dagen te lang!) zorgt voor 3 sterren ipv 4, maar toen er eenmaal gereageerd werd, werd het probleem adequaat en... Lees verder >
Danny op Yourhosting
Nov 24, 2020
Sluit mij aan bij Steven en Erwin. Klant sinds 2011, waarvan de eerste 7 jaar perfect ging is daarna de service is heel erg slecht... Lees verder >
Jan op Xel
Nov 24, 2020
Mijn zoon is, op een moment dat hij psychisch ernstig ziek was, een overeenkomst voor een jaar aangegaan. XEL heeft daarom op mijn verzoek, zonder... Lees verder >