F.A.Q.- Veel Gestelde Vragen

Enkele veel gestelde vragen omtrent webhosting zijn hier overzichtelijk onder elkaar geplaatst.

Wat is bandbreedte?

Bandbreedte is de term om aan te geven hoeveel data er tegelijkertijd door de server verwerkt kan worden. Dit is vooral interessant bij grote websites met veel bezoek. Let op, deze term moet niet verward worden met Dataverkeer.

Wat is caching

Wanneer webhosting bedrijven het hebben over caching bedoelen zij hiermee een tijdelijk geheugen waarin de pagina’s worden opgeslagen. Het grote voordeel van caching is dat websites sneller worden geladen. Je kunt zelf cache installeren met behulp van een WordPress plugins en steeds meer hosting bedrijven regelen de cache volledig zelf zodat je als gebruiker niets hoeft te doen.

Wat is dataverkeer?

Dataverkeer wordt door veel hosting bedrijven aangegeven om een limiet te stellen aan de hoeveelheid data (in GB’s) die hun servers moeten verwerken. Vaak wordt dit in Gigabyte per maand aangegeven in het hosting pakket. Als een website pagina 1 MB groot is en deze wordt maandelijks 10.000 keer bezocht is er 10.000 MB, oftewel 10GB aan dataverkeer gebruikt.

Wat is een CMS?

C.M.S. is de afkorting van Content Management Systeem, dit is een software toepassing die ervoor zorgt dat mensen zonder technische kennis informatie op websites kunnen plaatsen en beheren. Zowel grote als kleine websites worden vaak op basis van een CMS opgebouwd. De meest populaire CMS varianten zijn WordPress en Magento. Ook de zogeheten Sitebuilders zijn technisch een CMS maar worden meestal niet aangeduid met deze term.

Wat is een IP adres?

Een IP adres is een uniek nummer van een computer of bedrijf. In het internet wordt dit nummer gebruikt om als een soort telefoonnummer contact te leggen met de juiste computer. Websites staan vaak samen met andere websites op één gedeelde server en daarom kan het goed zijn dat je website een IP adres deelt met andere sites.

Wat is een Reseller?

In website hosting komt de term Reseller of Reseller hosting vaak naar voren. Reseller Hosting betekent dat je de webhosting weer door kunt verkopen. Veel hosting bedrijven bieden verschillende reseller hosting pakketten aan. Hierbij kun je vaak tientallen domeinnamen en websites onder één account samenbrengen. Zo kun je dus ook voor anderen een website beheren.

Wat is schijfruimte?

Schijfruimte is de hoeveelheid ruimte die vanuit het hostingpakket beschikbaar is op de server. Binnen deze ruimte dien je dus de website op te bouwen. Denk er aan dat dit niet alleen gaat om de bestanden die je op de website plaatst maar ook om het CMS dat je gebruikt. Zo nemen kleine systemen als WordPress en Joomla in de basis misschien maar 50 MB in maar een beetje Magento webshop begint al snel bij 500 MB. Dit is echter nog maar het begin, wanneer je vervolgens een Template gebruikt en plugins installeert neemt dit ook allemaal schijfruimte in beslag. Afhankelijk van het hosting bedrijf kunnen ook dingen als back-ups en email onder dezelfde limiet aan schijfruimte vallen. De gemiddelde WordPress website gebruikt ongeveer 1 GB aan schijfruimte (bij Kinsta), we raden dit dan ook als minimum aan.

Wat is VPS?

VPS is de afkorting van Virtual Private Server en betekent dat je virtueel een privé server hebt. Het lijkt dus alsof je een eigen server huurt en beheert maar fysiek is dit niet het geval. Het voordeel van een VPS kan zijn dat er meer vrijheid is om server software te installeren en instellingen aan te passen dan bij shared hosting. Ook is een VPS weer een stuk goedkoper dan een Dedicated server waarbij er ook fysiek echt een eigen server wordt gebruikt. Het wordt vaak gebruikt door de meer veeleisende website eigenaar.

Wat is webhosting?

Webhosting, vaak afgekort tot hosting, komt van website hosting. Webhosting is dan ook een algemene term om de dienst aan te duiden waarbij server ruimte wordt aangeboden om informatie op te slaan die vervolgens toegankelijk is via een website. Het hosting bedrijf, ofwel de webhost, beheert en onderhoud de server terwijl de klant de informatie op deze server (de website) aanpast en beheert.

Wat zijn domeinnamen?

Domeinnamen zijn namen van websites die bezoekers naar het juiste IP adres verwijzen. De uitgang van het domein wordt een top level domain (TLD) genoemd. In Nederland is het TLD bijvoorbeeld .nl terwijl dit in Duitsland .de is en voor Europa .eu.

Recente beoordelingen

Apr 7, 2021
Overgestapt van Siteground en het support team heeft de volledige migratie van A tot Z geregeld. Dit verliep enorm soepel en de communicatie was duidelijk.... Lees verder >
Frenk op Antagonist
Mar 31, 2021
had een probleempje met het resetten van het wachtwoord. na een korte email sessie werd het probleem verholpen door Roy, en kon ik weer verder... Lees verder >
Christ op Yourhosting
Mar 26, 2021
Ben zeer tevreden over Yourhosting. Ik heb een paar keer problemen gehad in alle jaren, en ben steeds professioneel geholpen door vakkundige medewerk(st)ers. Ook de... Lees verder >
Henk Mulder op Yourhosting
Mar 19, 2021
Probleem op mijn VPS waardoor geen van de websites meer werkte (dbase error). Support gebeld en die reageerden snel en goed. Zeer tevreden. Lees verder >