Drupal Hosting

Drupal is net als WordPress en Joomla een Content Management Systeem (CMS) voor het beheer van websites. Het is geheel open-source en daarom volledig gratis te gebruiken. Het marktaandeel groeit niet meer en blijft hangen op ongeveer 2% van alle websites. Drupal richt zich in tegenstelling tot WordPress en Joomla vooral op de meer gecompliceerde websites. Drupal is een uitgebreide variant op Joomla, er kan meer, veel meer. Maar deze functionaliteiten brengen ook moeilijkheden met zich mee.

Beste Drupal Hosting 2021

1
SiteGround logo
  • Opslag 10 GB
  • Data Onbeperkt
  • Prijs €5,99
2
3
4
  • Opslag 5 GB
  • Data Onbeperkt
  • Prijs €3,99

Tarieven: De tarieven in deze top lijst zijn tarieven voor webhosting pakketten op basis van 1 jaar exclusief BTW. Gegevens worden regelmatig gecontroleerd.

Transparantie & Disclaimer: Wij vergelijken webhosting bedrijven en stellen gebruikers in staat ervaringen te delen. Wanneer u een dienst kiest via onze website ontvangen wij soms een commissie. Meer informatie hoe wij werken.

Recente beoordelingen

Jul 26, 2021
Gelukkig weer als vanouds een goede klantenservice, telefonisch bereikbaar en een snelle beantwoording van alle vragen Lees verder >
anastasia op Yourhosting
Jul 23, 2021
The support team of YouHosting is amazing! They helped me frequently and quickly with all my questions! Totally worth getting on board! Lees verder >
Jesse op Yourhosting
Jul 23, 2021
Ik was tevreden over Yourhosting. Het had een goede prijs/kwaliteit verhouding. Nu hebben ze alle pakketten omgezet. Kon ik voorheen 3 kleine websites draaien op... Lees verder >
Jul 23, 2021
zeer goede snelle service. ik kan yourhosting aanbevelen. Lees verder >

Voor- & Nadelen Drupal

Voordelen:
– Drupal biedt de meeste mogelijkheden van de 3 CMS’en (WordPress/Joomla & Drupal).
– De community achter Drupal is erg professioneel.

Nadelen:
– Voor niet programmeurs is de interface van Drupal ingewikkeld.
– Basis versie van Drupal is niet geweldig, je hebt veel extra modules nodig.

Waar moet hosting server aan voldoen voor huidige versie:

  • 100 MB schijfruimte (200 MB aanbevolen)
  • Apache (aanbevolen)
  • MySQL 5.5.3/MariaDB 5.5.20/Percona Server 5.5.8of hoger
  • Vereist: PHP 5.5.9 of hoger, Aanbevolen: PHP 7.1 of hoger

Voor volledige en versie specifieke eisen verwijzen wij je naar de officiële Drupal pagina (link).

Voer de security updates voor jouw Drupal site steeds uit

Het is wellicht het meest besproken onderwerp in de IT, de vele updates die van producten verschijnen. Inmiddels is Drupal aan versie 8 en voor sommige patches zelfs 8.4 toe. Dit betekent dat niet alleen Drupal zelf naar deze versie geüpdatet moet zijn, maar ook de Drupal Contrib modules die je gebruikt moeten dezelfde update gehad hebben of vervangen worden als de ontwikkelaar de update niet aanbiedt. Wanneer je dit niet doet kan jouw Drupal site ernstige beveiligingsrisico’s lopen, zoals een SQL-injectie.

Het verkeerd gebruik van themes en modules

Te vaak gaan ontwikkelaars de HTML en CSS-structuur direct naar eigen inzicht stylen. Door de modulaire opbouw is de kans groot dat daardoor de veranderingen niet toekomstbestendig genoeg worden vastgelegd. Dit kan een probleem opleveren bij toekomstige updates. Het is dan ook aan te bevelen om voor dergelijke wijzigingen de techniek van CSS-preprocessors toe te passen. Door deze te gebruiken hoeven wijzigingen maar op 1 plaats te hoeven ingevoerd om overal te werken. Daarbij kan na een update een controle van 1 positie volstaan om te zien of alle wijzigingen op juiste wijze zijn geüpdatet.

Eenzelfde probleem ontstaat wanneer je javascript elementen zoals een slider of Ajax-toepassing installeert zonder gebruik te maken van de Drupal behavours die daarbij horen. Wanneer je deze niet gebruikt en toch de JavaScript aggregatie gebruikt ontstaan er zeker fouten.

Verkeerde JS/CSS-aggregatie

In het verlengde van het vorige punt kunnen Javascript en CSS-processen niet gecombineerd of gecomprimeerd worden tijdens het laden van de website. In zo’n geval moet de browser veel meer aanvragen bij de server doen om de website voor de bezoeker te kunnen tonen. Dit leidt tot langere laadtijden en afhakende bezoekers. Een goede JS/CSS-configuratie voorkomt deze lange laadtijd.

Drupal hacks

Een ander probleem treedt op wanneer ontwikkelaars standaardmodules overschrijven. Sommige ontwikkelaars passen namelijk direct standaardmodules aan als zij wijzigingen op een website aan willen brengen. Wat zij zich vaak niet realiseren is dat dan de wijzigingen uit eerdere versies worden overschreven. Hierdoor kunnen belangrijke veiligheidsupdates verloren gaan, hetgeen de website kwetsbaar maakt. Drupal biedt de mogelijkheid om van een standaardmodule een maatwerkmodule te maken om die te bewerken. Het is verstandig die optie te kiezen.

Server configuratie

Naast de site zelf moet ook de server in staat zijn om de juiste Drupal bewerkingen uit te kunnen voeren. Als dit niet op orde is kunnen kwaadwillenden ongeoorloofd toegang tot de site en site-informatie verkrijgen. Dit is te voorkomen door een geschikte hoster te kiezen die weet wat nodig is voor een succesvolle Drupal site. In ons overzicht vergelijken wij diverse webhosters, vraag gerust of zij geschikt zijn voor het hosten van Drupal-sites.

Bekijk de officiële FAQ pagina van Drupal voor meer foutmeldingen en bijbehorende oplossingen.

Website: http://www.drupal.org