Domeinruimte Hosting Recensie

Domeinruimte.nl is Ikoula

De hosting aanbieder Domeinruimte.nl is onderdeel van webhoster Ermis. Via Ermis.nl wordt meer de zakelijke markt bedient met onder andere cloud hosting en hosting op maat. Domeinruimte is een echte prijsvechter in de hostingmarkt en hoewel de naam anders doet vermoeden is vooral webhosting erg goedkoop en is een .nl domeinnaam met €11,89 aan de stevige kant.

De website oogt in eerste instantie wat druk en chaotisch, de vrolijke plaatjes zijn niet direct duidelijk. Het aanbod is echter wel erg duidelijk en vooral erg volledig. Zo is Installatron inbegrepen vanaf een Privé+ account (à €11,25 per jaar). Hiermee kunnen tientallen CMS pakketten als WordPress en Joomla met enkele klikken worden geïnstalleerd. Tegelijkertijd geldt op alle producten van Domeinruimte.nl een 2 maanden niet-goed-geld-terug periode. Aangezien je in de eerste 2 maanden al wel goed kunt testen hoe stabiel en hoe snel de hosting is maakt dit instap erg laagdrempelig.

Verhuisservice

Waar wij erg enthousiast van worden is de verhuisservice dienst van Domeinruimte. In tegenstelling tot internationale hosting bedrijven bieden relatief weinig Nederlandse hosters een website verhuisservice aan. De basis verhuisservice van Domeinruimte is gratis maar stelt ook niet zoveel voor, hierbij wordt enkel domein verhuist en een nieuwe account aangemaakt, echter bij de onbezorgd verhuisservice verhuist Domeinruimte ook je gehele website. Hiervoor betaal je €100,- (wij nemen aan exlusief btw). Gebruik nu echter tijdelijk de actiecode ‘verhuis’ en ontvang 50% korting op deze verhuisdienst.

Tarieven

Hoewel de prijzen hoe dan ook al erg laag zijn wordt er op de homepagina in eerste instantie met tarieven exclusief BTW geschermd, ook bij het Privé hosting pakket. Wanneer Domeinruimte met een privé pakket particuliere klanten probeert te bereiken zou het wel zo netjes zijn hier dan ook tarieven inclusief BTW te hanteren. Om gebruik te kunnen maken van Installatron is een Privé+ hosting pakket vereist, deze kan afgesloten worden voor €11,25 per jaar. Uitgaande van een .nl domeinnaam komt hier nog €11,89 jaarlijks bij wat het totaal bedrag op €23,14 per jaar brengt.

Zoals reeds genoemd Domeinruimte.nl valt onder Ermis Internet Diensten. Voor de klantenservice en support wordt dan ook in eerste instantie verwezen naar de online helpdesk van Ermis. Verder zijn ook email adres en lokaal telefoonnummer beschikbaar voor ondersteuning. Welke tijden de telefoonnummers gebeld kunnen worden is helaas niet vermeld op de website.

Conclusie

Al met al een interessant webhosting partij afhankelijk van je eisen en wensen. Het aanbod van domeinruimte is erg uitgebreid en gratis Installatron vanaf een Privé+ hosting pakket zal veel mensen over kunnen halen. Aan de andere kant zijn de domeinnamen enigszins prijzig voor een budget hoster als dit. Echter met 2 maanden bedenkttijd in de vorm van niet-goed-geld-terug kun je het er bij domeinruimte zeker op wagen.

Officiële website: ikoula.com

Vond u deze recensie nuttig? Geef ons dan een + via: [plus1 size=large]https://www.hostingvergelijken.eu/domeinruimte-hosting-recensie/[/plus1]


Recensie: Domeinruimte
door HostingVergelijken.eu uitgevoerd op 02 april 2012 Beoordeling:3.5
Submit your review
1
2
3
4
5
Bevestig uw beoordeling
     
Annuleren

Beoordeling toevoegen

Domeinruimte
Average rating:  
 4 reviews
by Merel on Domeinruimte

Erg tevreden over Ermis. Snelle reactie van helpdesk altijd. Denken met je mee. Ik als leek op dit gebied ben zeer goed door hun geholpen bij het oplossen van gedoe bij een andere hoster. Aanrader

by J. Bazelmans on Domeinruimte

Na een misser bij een ander bedrijf ben ik enkele jaren geleden overgestapt naar Ermis. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zeer tevreden ben met Ermis: uitstekende beschikbaarheid en betrouwbaarheid (vind ik veel belangrijker dan 2 Euro of zo per jaar minder betalen), veel mogelijkheden, en altijd de laatste updates en patches. Onderhoud wordt netjes aangekondigd, etc. En dat voor minder dan €2/mnd. Top!

by justin on Domeinruimte

ermis onderscheidt zich doordat het een uitstekende helpdesk heeft die je prompt en adequaat te woord staat - ook als het iets betreft wat niet meteen onder hun dienstverlening valt!

by Gea Klieverik on Domeinruimte

Zeer goede kwaliteit en service!

Ik ben zeer tevreden.