Cloud86

Cloud86 biedt webhosting vanaf €1,95 per maand en domeinregistraties vanaf €9,95 per jaar. De klantenservice is telefonisch bereikbaar.

Cloud86 Review & Ervaringen

Vanaf
€1,95

Meerdere websites per pakket

Score
9.0

Overzicht Voor/Tegen

 • Gratis Privacy Protect
 • Gratis SSL
 • Meerdere websites per pakket
 • Relatief jong bedrijf
Actie

50% korting op Medium en Unlimited (eerste jaar)

1. Webhosting Pakketten & Tarieven

Kijken we naar de webhosting pakketten van Cloud86 dan is er in de eerste plaats de keuze tussen ‘webhosting’ en ‘managed wordpress hosting’.

Shared hosting

De standaard shared hosting wordt aangeboden in drie pakketten: Small, Medium en Unlimited. Het grootste verschil tussen deze drie pakketten zit met name in de hoeveelheid opslag, dit loopt op van 5 GB naar 50 GB tot 100 GB. Wie aan 5 GB schijfruimte voldoende heeft kan met het kleinste pakket waarschijnlijk goed uit de voeten. In pakket Small zit namelijk 100 GB dataverkeer, 2 websites, 5 MySQL databases en SSL. Het is ons niet duidelijk wat de precieze verschillen in snelheid zijn tussen de pakketten, er worden 2, 3 of zelfs 5 pijltjes getoond bij ‘snelheid’ maar wat de invulling hiervan is staat er niet bij vermeldt.

Het eerste jaar krijg je 50% korting op alle webhosting van Cloud86 behalve het goedkoopste Small pakket, dit geldt enkel op de hosting diensten, niet op domeinregistraties. Voor een kleine WordPress website kom je uit op de volgende kosten:

Tarieven:

– Webhosting: € 1,95 per maand
– Domeinregistratie: €9,95 per jaar
– BTW: €7,00

Totaal: €40,35 per jaar

Managed WordPress Hosting

Naast standaard shared hosting biedt Cloud86 ook Managed WordPress Hosting aan. Deze pakketten zijn geschikt voor de meer veeleisende WordPress gebruiker. Zo worden updates aan WordPress en ook plugins automatisch uitgevoerd, is er 1-click staging beschikbaar, standaard caching en een verhuisservice.

Voor het goedkoopste Managed pakket betaal je €15,95 per maand (eerste jaar 50% korting).

Small

 • 2 websites
 • 5 GB schijfruimte
 • 250 GB dataverkeer
 • Gratis SSL
€1,95 per maand (1e jaar) Daarna €1,95 per maand
Bestellen

Medium

 • 10 websites
 • 50 GB schijfruimte
 • Onbeperkt dataverkeer
 • Gratis SSL
€2,95 per maand (1e jaar) Daarna €5,95 per maand
Bestellen

Unlimited

 • Onbeperkt websites
 • 100 GB schijfruimte
 • Onbeperkt dataverkeer
 • Gratis SSL
 • Gratis verhuisservice
€5,98 per maand (1e jaar) Daarna €11,95 per maand
Bestellen

2. Klantenservice

Voor support kun je contact opnemen met de klantenservice van Cloud86 via email, chat, telefoon en Whatsapp. Cloud86 is bereikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:00. De chat functie zien we nog niet live op de website maar wellicht is dit enkel voor klanten die ingelogd zijn beschikbaar.

3. Technologie

Cloud86 heeft als nieuw bedrijf een voordeel dat het géén oude systemen en oude software heeft. Het bedrijf heeft vanaf de grond opnieuw een webhosting dienst opgezet met ervaren medewerkers. Ze maken voor hun platform gebruik van ultrasnelle SSD opslag, een LiteSpeed webserver, van HTTPv2 en caching. Voor de echt veeleisende ondernemer biedt Cloud86 WordPress Managed pakketten aan waarbij er naast SSD en Litespeed ook nog HTTP/3, CloudLinux, LScache plugin en Redis caching worden gebruikt.

Dankzij deze technologie wist deze host al zeer goed te scoren in de WordPress Snelheidstest 2020 (Webhosters.nl). Cloud86 liet laadtijden zien van rond de 0,6 sec en daarmee kwam het bedrijf op een tweede plek net achter Kinsta (vanaf €21 per maand) en was het sneller dan Nederlandse concurrenten zoals Yourhosting en TransIP.

 • Snelle laadtijden van 0,6 sec (Test 2020)
 • Nieuwste technologie

4. Ervaringen en Reviews

Tot nu toe zijn er nog wat minder gebruikerservaringen te vinden over Cloud86, dat is niet gek voor een nieuw bedrijf. Bij Webhosters zien we 40 reviews en deze zijn zeer positief, gemiddeld een score van 98%. Met name de klantenservice wordt erg goed beoordeeld en klanten worden ook snel geholpen. Daarnaast wordt door bestaande klanten vaak genoemd dat hun website erg snel is, dit sluit aan bij de prestaties in de snelheidstest.

5. Conclusie

Wie naar het complete plaatje kijkt kan niet anders dan onder de indruk zijn van het aanbod, de tarieven en de prestaties van Cloud86. Een instaptarief van €1,95 is laag zeker gezien de ruime pakket specificaties. Tel daarbij op nog de aanwezigheid van een telefonische klantenservice en een erg goed testresultaat in de Snelheidstest 2020 en je hebt een zeer mooi product. Het zou ons niet verbazen als de tarieven binnenkort worden verhoogd, tot die tijd kun je gelukkig nog profiteren van dit scherpe aanbod. Wil je zeker weten dat je nog lang gebruik kan maken van deze scherpe tarieven dan kun je gelijk voor 3 jaar een abonnement afnemen (zo voorkom je een prijsverhoging).

Recente beoordelingen

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Cloud86
Average rating:  
 4 reviews
by I P de online marketeer on Cloud86

Ben met meerdere websites recent overgestapt van mijn oude hostingpartij naar cloud86. Ben zelf een online marketeer met wat websites voor particuliere klanten. Dus ben zeker bekend met hoe belangrijk goede hosting is, alleen het technische stuk vind ik iets minder leuk.

Nu komt het.. Cloud86 heeft dus letterlijk alle technische handelingen voor mij opgepakt. F*cking blij mee. Kreeg paar uur later een mailtje dat alles was overgezet en up and running. Tevens zeer snelle websites, dikke verbetering door litespeed caching integratie van cloud86.

Kortom: snel, top support en ook nog een aantrekkelijk geprijsd. Zeer blij met deze move en zeker aan te raden voor marketingbedrijven. Maar ook particulieren uiteraard.

by Roos Looy on Cloud86

Geweldig bedrijf met zeer kundige mensen. Een echte telefonische helpdesk en je word vriendelijk en snel geholpen. De verhuizing van mijn site ging zeer soepel en er word actief meegedacht.

by Jeroen Knol on Cloud86

We hebben een aantal Wordpress sites bij Cloud86 ondergebracht en zijn heel tevreden. Snelle, kundige reacties van de helpdesk en ze hebben zelfs de websites van de oude provider voor ons verhuisd zonder kosten. Aanrader!

by Ronald Grabrt on Cloud86

Na nare ervaring met vorige webhoster . Recent overgestapt naar cloud86. Migratie verliep perfect en snel. Niet eerder ben ik zo'n complete hosting service tegengekomen. De service is geweldig. Helpen je snel en je krijgt hele duidelijke uitleg. Echt een aanrader en heel klantvriendelijk. Ga zo door jullie zijn op de goede weg.