Cloud Hosting

Cloudhosting is een veilige manier van hosten doordat niet alles op één plek staat, maar wordt verspreid over verschillende servers. Als er dan ergens iets mis gaat met een server, dan zijn zijn er voldoende andere servers om in te springen. Ook grote sites kunnen gebaat zijn bij Cloudhosting. Er zijn verschillende cloud hosting bedrijven om te vergelijken.

Bekijk hieronder de 4 beste cloud hosting providers die zowel wereldwijd als in Nederland actief zijn (met Nederlandse support).

Cloud hosting providers vergelijken

1
SiteGround logo Managed Cloud Hosting
Gratis setup
 • Opslag 40 GB
 • Data 5 TB
 • Prijs €96,80
Bezoek website Handig zelf te configureren Lees recensie
2
hostgator logo Gratis SSL
€4 (3 jarig contract)
 • Opslag 2 GB
 • Data Onbeperkt
 • Prijs €9,75
3
Cloud86 logo Beste Nederlandse provider
 • Opslag 25 GB
 • Data Onbeperkt
 • Prijs €25,00
Bezoek website snelste Virtual Private Servers met SSD Lees recensie
4
hostinger logo
€9,99 (1e jaar)
 • Opslag 200 GB
 • Data Onbeperkt
 • Prijs €19,99

Sommige prijzen kunnen afwijken van de werkelijkheid vanwege wisselkoersverschillen. Sommige bedragen zijn namelijk teruggerekend van Dollar naar Euro.

Transparantie & Disclaimer: Wij vergelijken webhosting bedrijven en stellen gebruikers in staat ervaringen te delen. Als u een hosting provider kiest via Hostingvergelijken.eu, dan ontvangen wij soms een commissie. Meer informatie hoe wij werken.

Recente beoordelingen

Jul 26, 2021
Gelukkig weer als vanouds een goede klantenservice, telefonisch bereikbaar en een snelle beantwoording van alle vragen Lees verder >
anastasia op Yourhosting
Jul 23, 2021
The support team of YouHosting is amazing! They helped me frequently and quickly with all my questions! Totally worth getting on board! Lees verder >
Jesse op Yourhosting
Jul 23, 2021
Ik was tevreden over Yourhosting. Het had een goede prijs/kwaliteit verhouding. Nu hebben ze alle pakketten omgezet. Kon ik voorheen 3 kleine websites draaien op... Lees verder >
Jul 23, 2021
zeer goede snelle service. ik kan yourhosting aanbevelen. Lees verder >

Het aanbod van Cloud hosting & Cloud hosting VPS is erg beperkt t.o.v. van andere vormen van hosting.

Als 1e partij staat Siteground in deze lijst (gedeelde plek met Hostgator). Gemiddeld genomen krijgt Siteground erg goede beoordelingen. Deze managed cloudhosting is aan te raden voor wie veel van de hosting verwacht. Dat wil zeggen: erg geschikt voor grote internationale websites.

Voor goedkope cloud hosting kunt u goed terecht bij Hostgator. Op het eerst gezicht is Hostgator niet heel duidelijk (ook hun prijsstelling niet) maar eenmaal ‘onderweg’ zijn mensen erg tevreden. Hostgator krijgt op onze site dan ook een hoge beoordeling (bekijk review). Het grootste voordeel van Hostgator is de lage prijs voor cloud hosting.

Cloud86 is een jong Nederlands hostingbedrijf dat in korte tijd zeer populair is geworden. De goede Nederlandse support en kwaliteit van de hosting is voor veel van de bezoekers aan Hostingvergelijken.eu een reden om voor dit bedrijf te kiezen. U betaalt voor cloud hosting iets meer, maar dan krijgt u wel Nederlandse support.

Ook Hostinger is er eentje om zeker te overwegen. Het is een club die met een zeer goed ontwikkeld hosting concept (lees: mooie interface) de wereld veroverd.

Over Cloud hosting

Wat is cloud hosting nu precies? Welke verschillen zijn er in cloud hosting producten en welke bedrijven bieden het aan? Cloud Hosting is relatief nieuw, het is echter niet zozeer nieuw als voornamelijk anders.

Erg nieuw is het concept van de cloud en ook cloud hosting eigenlijk niet. Waar een bedrijf vroeger een server in de kelder had staan met software en mail kan dit nu worden verhuist naar de ‘cloud’. Kortom naar een server die op een centralere plaats in het land staat en door een extern bedrijf wordt beheerd. Het grote verschil zit voornamelijk in het feit dat de verbinding met deze server via internet wordt gelegd waard dit vroeger vaak een intern netwerk was.

Het grote voordeel van kantoorapplicaties en mogelijk het gehele OS (Operating System) in de cloud situeren is dat de beheerder deze applicaties tevens voor je kan updaten, beveiligen en backuppen. Echter momenteel bieden de meeste aanbieders in Nederland niet meer aan dan flexibele data hosting in cloud computers.

Uit welke cloud diensten kan ik kiezen?

Veel cloud aanbieders maken momenteel het onderscheid tussen Private en Public cloud. Logischerwijs betekent private cloud dat je een eigen privé server koopt of huurt terwijl er bij public cloud sprake is van het delen van server ruimte met andere bedrijven. Dit verschil is te vergelijken met shared hosting en een Virtual Private Server (VPS) of Dedicated hosting. Hierbij zal Private Cloud Hosting meer geschikt zijn voor bedrijven met privacy gevoelige informatie terwijl Public Cloud Hosting goedkoper is en meer geschikt is voor basis functionaliteiten.