BlueHost

BlueHost Review & Ervaringen

Vanaf
€7,63

Score
6.0

Overzicht Voor/Tegen

 • Meerdere websites in 1 account
 • Onbeperkt dataverkeer
 •  Extra diensten weinig nuttig
 • Hoge tarieven
 •  Géén .NL domein
 • Géén betaling met iDeal

1. Algemeen

Wie kunnen we beter vragen wat de beste webhosting voor WordPress is dan… de mensen achter WordPress! Toch? Zo komen we terecht bij webhosting bedrijf Bluehost. Op WordPress.org wordt deze aanbieder samen met twee anderen als jaren genoemd als absolute aanrader voor wordpress webhosting.

2. Pakketten

BlueHost biedt keuze uit vier shared hosting pakketten: Basic, Plus, Choice Plus en Pro. Deze pakketten zijn zeer uitgebreid, vanaf Plus kun je al een onbeperkt aantal websites in één pakket onderbrengen.

Basic

 • 1 website
 • 50 GB schijfruimte
 • Onbeperkt dataverkeer
€5,05 per maand (1e jaar) Daarna €7,63 per maand
Bestellen

Plus

 • Onbeperkte websites
 • Onbeperkt schijfruimte
 • Onbeperkt dataverkeer
€6,75 per maand (1e jaar) Daarna €14,42 per maand
Bestellen

Choice Plus

 • Onbeperkte websites
 • Onbeperkt schijfruimte
 • Onbeperkt dataverkeer
€7,60 per maand (1e jaar) Daarna €14,42 per maand
Bestellen

3. Extra Diensten tijdens Bestelproces

Tijdens het bestelproces kunnen hier nog wel enkele extra diensten aan worden toegevoegd. We raden aan erg kritisch te zijn voordat je deze diensten toevoegt aan je bestelling. Ons advies of je deze extra diensten wel of niet nodig hebt:

Extra 1: Domain Privacy

Tot slot is er nog de optie tot Domain Privacy. Hiermee kun je voorkomen dat je eigen persoonsgegevens te vinden zijn in de Whois. Het grote voordeel hiervan is dat je minder email zult ontvangen op basis van je domeinregistratie. Bijvoorbeeld van mensen die je een vergelijkbare domeinnaam willen verkopen. Dit geeft tegelijkertijd ook het nadeel dat wanneer je wellicht zelf bereidt bent je domeinnaam te verkopen potentiële kopers niet zo gemakkelijk je gegevens kunnen vinden. Afhankelijk van je plannen kan deze optie wel de moeite waard zijn!

Toevoegen: Ja

Extra 2: Codeguard basic

Wij zijn helemaal voor een backup en het liefst een automatische backup dienst. Toch zijn we géén voorstander van de Codeguard Basic van Bluehost zelf. Ten eerste maakt Bluehost namelijk standaard al een backup van elke website en server. Ten tweede raden wij altijd aan een backup bij een externe partij te hebben staan. Kortom zelf een backup maken of een losse dienst afsluiten. Deze dienst heeft ook 1-klik restore als functie, dat kan nog wel een reden zijn om deze extra aan te vinken.

Toevoegen: Kan als je 1-klik restore waardeert

Extra 3: SEO tool start

Over deze extra optie kunnen we kort zijn, deze is het niet waard. Ze geven voornamelijk eenmalig een ebook en wat tips waar je vervolgens elk jaar voor moet betalen. Automatische SEO van webhosting bedrijven is eigenlijk nooit aan te raden, dus niet doen.

Toevoegen: Nee

Extra 4: Microsoft 365

Dit is een 30 dagen trial voor Microsoft 365

Extra 5: Sitelock Security

Sitelock security kost bij Bluehost €30 per jaar, en zou volgens het bedrijf extra vertrouwen geven. Daarnaast wordt hiermee je website automatisch op malware gescand. Hoewel het niet erg duur is voegt het in onze ogen ook weinig toe. We gaan er ook vanuit dat Bluehost zelf de website ook goed scant en beschermt tegen malware maar een extra scan kan wellicht geen kwaad. Toch zouden wij deze toevoeging achterwege laten.

Toevoegen: Nee

4. Bluehost ondersteuning

De support van grote bedrijven als Bluehost is erg goed. Je kunt ze dag en nacht bellen/mailen en via de live-chat benaderen. Op het moment van schrijven staat de gemiddelde wachttijd voor de telefonische support van Bluehost op 3 seconden en de laatste email op 10 uur. Kortom je krijgt altijd snel antwoord. Als je belt kan het nog wel eens gebeuren dat je een in Engels met een Indiaas accent te woord wordt gestaan, wij raden de live-chat aan!

5. Conclusie

Samenvattend zijn de specificaties in het aanbod van Bluehost erg indrukwekkend. Ook voor ondernemers en internet marketeers die meerdere (kleinere) websites willen opzetten is Bluehost erg voordelig. Dit samen met de aanbeveling van WordPress.org zelf zijn we erg onder de indruk. Voor Nederlanders is er uiteraard géén Nederlandse ondersteuning en ook de registratie van .nl domeinen kan niet bij Bluehost, het is wel weer gemakkelijk om een .NL domein ergens anders te registreren en vervolgens bij Bluehost te hosten. De snelheid van de hosting bij Bluehost is zeker vanuit Europa niet erg goed, zie ook dit artikel. We horen graag jullie ervaring met betrekking tot de kwaliteit en snelheid van de webhosting bij deze partij!

Recente beoordelingen

Bluehost
Average rating:  
 1 reviews
by Dirk on Bluehost

Trage website en je moet voor echt alles bijbetalen. SSL cert, domain privacy. Daarnaast moet je GOED kijken naar de prijzen. Na het eerste jaar gaan die behoorlijk omhoog. Verder: veel functionaliteit en een goede cPanel