De 5 beste email hosting diensten voor bedrijven

e-mail hosting diensten

Of je nou voor een bedrijf werkt of zelf ondernemer bent: e-mail moet uiteindelijk ook ergens op een server staan als de e-mails opgeslagen moeten worden. Dit kan in de cloud, op een fysieke server of dit kan ook inbegrepen zijn bij de hosting diensten van de provider van je website. Sommige webhosting bedrijven hebben hiervoor specialistische e-mail hosting pakketten voor ondernemers, bedrijven of particulieren.

E-mail Client vs e-mailhost

Het is belangrijk om het verschil even uit te leggen tussen een email client en een e-mail host. Met een email host kunt u mail verzenden, ontvangen en opslaan. Met een e-mail client kunt u tekst editen en in schrijven en lezen. Deze clients moeten dus vaak gekoppeld worden aan een e-mail host (vaak via bepaalde instellingen) waarna alles werkt. 

Waar moet een goede e-mail host aan voldoen?

Als je op zoekt bent naar een dienstverlener die primair gericht is op email hosting services dan moet je ook goed kijken naar waarvoor je de e-mail wilt gebruiken. Een pakket kan voor jou geschikt zijn maar kan direct al ongeschikt zijn voor bijvoorbeeld een bank omdat deze aan veel regels moeten voldoen. 

In onze analyse hebben wij dit soort punten meegenomen:

  • Mogelijkheid om e-mails te koppelen aan de domeinen van jouw bedrijf. 
  • 24 uur per dag ondersteuning
  • POP3 email hosting, zonder de ondersteuning van POP3 wordt het lastig om goede email hosting te bieden.
  • Maximale grootte voor het verzenden en ontvangen van email
  • Hulpprogramma’s en aansluitingen van e-mail clients met de hosting pakketten. 

De 5 beste aanbieders van premium email hosting:

We hebben de aanbieders niet gerangschikt, voor elke partij hebben we aangegeven waarvoor je juist deze partij zou moeten kiezen. 

YourHosting email hosting

Beste keuze voor bedrijven en particulieren die zich geen zorgen willen maken over de beschikbare e-mail ruimte

Yourhosting heeft al vele jaren een focus op e-mail hosting. Dit zie je terug in het huidige aanbod van twee grote e-mail pakketten die een mooie basis bieden voor een midden of groot bedrijf. Je kan namelijk een onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken en de e-mail ruimte is minimaal al 10 GB.

Bekijk de pakketten van Yourhosting: 

yourhosting prijzen

Yourhosting heeft het ook goed uitgelegd voor beginners: ” Met e-mailhosting van Yourhosting mail je met je eigen domeinnaam. Je registreert je domeinnaam in de domeinnaamchecker en maakt vervolgens een e-mailadres aan in de hostingmanager. Je e-mailadres kan er dan zo uitzien: info@jouwbedrijfsnaam.nl. Natuurlijk kun je eindeloos variëren met het eerste deel, en ook de extensie hangt ervan af welke domeinnaam je registreert ”

Yourhosting e-mail hosting kan je hier bekijken en bestellen.

Mijndomein email Hosting

Beste keuze voor bedrijven en particulieren die vooral op de prijs letten. Mijndomein is zeer goedkoop voor email hosting.

Het hosten van e-mail bij MijnDomein begint bij een domeinkeuze, als je deze vastlegt zijn er scherpe kortingen mogelijk voor email hosting. Zo kan je zelfs het hele eerste jaar deze dienst gratis afnemen of enorme korting pakken als je overstapt van email hosting naar webhosting. Voor email hosting an sich is er op dit moment geen scherpere prijs te vinden dan bij MijnDomein.

email bij mijndomein

Mijndomein e-mail hosting kan je hier bekijken en bestellen.

vBoxx email hosting

vBoxx is er voor de grotere en professionele bedrijven die meer nodig hebben dan de standaard email hosting. 

Dat je echte high level email server hosting krijgt bij vBoxx zie je ook direct al snel aan de prijzen. Dus zeer goedkoop is het niet. Wel kan je er echt alles mee, heb je backup servers, anti virus en anti spam scanners, (wel zo fijn binnen een bedrijf). Geen opstartkosten en zijn er meerdere domeinnamen mogelijk. Bekijk alle opties in onderstaand overzicht en op de website van vBoxx zelf.

vboxx managed email hosting

vBoxx email diensten kan je hier bekijken en bestellen.

Mijn.host email hosting

Mijn.host is voor email hosting een goede keuze als je echt goede support wilt en ook interessant voor zeer grote bedrijven

Vooral de enterprise optie is gewoonweg de ideale optie voor snel schalende bedrijven en de iets grotere startups die wel een professionele dienst willen afnemen maar niet teveel willen betalen. Want de prijzen voor email hosting zijn bij mijn.host zeker nog competitief.

Als je de ratings doorleest van mijn.host op Webhosters dan zie je ook dat iedereen bijzonder te spreken is over de goede klantenservice.

Let wel op dat je bij mijn.host voor het jaarabonnement gaat, de korting is te hoog ( -50%) om deze niet te nemen.

mijnhost email hosting prijzen

Mijn.host e-mail is hier te bekijken en te bestellen.

Argeweb email diensten

Argeweb email hosting kan apart worden afgenomen en heeft een sublieme klantenservice 

Argeweb is een goede keuze als je een beginner bent in de wereld van de email hosting en als je van tevoren al weet dat je zeker hulp nodig gaat hebben van de klantenservice. Ook staat bij Argeweb (onderdeel van KPN) veiligheid voorop. En zijn er Outlook koppelingen mogelijk.

argeweb opties email

 

Conclusie mail hosting Nederland

Of je nou of zoek bent naar webmail, POP3 email hosting of andere hosting van jouw mailadressen. In Nederland zit je gewoonweg op de goede plek omdat er veel dienstverleners op dit vlak bezig zijn en al 1000en positieve reviews achter de diensten hebben staan. Je kan eigenlijk niet missen, het barst van de webmail providers!

Als we gedwongen worden om te kiezen…

Zakelijk zouden wij op dit moment zelf voor vBoxx of Mijn.Host kiezen. Als je snel even een email host pakketje nodig hebt zouden wij op dit moment voor Yourhosting gaan. Al is MijnDomein wel weer de goedkoopste optie. Lastige keuzes! =)