Argeweb

Argeweb biedt webhosting aan vanaf €9,95 per maand en domeinregistraties vanaf €12,50 per jaar. Er zijn het eerste jaar regelmatig kortingen, het bedrijf bedient meer dan 50 duizend klanten.

Argeweb Review & Ervaringen

Vanaf
€9,95

Score
8.5

Overzicht Voor/Tegen

 • Inclusief .NL domeinnaam (eerste jaar)
 • Gratis verhuisdienst
 • SSL kost €1,95 per maand extra
 • Hoge vanaf prijs (€9,95 per maand)
Actie

Gratis installatiehulp

1. Algemeen

Het bedrijf Argeweb, gevestigd in Maassluis, is reeds sinds 1999 actief. Het bedrijf richt zich op klantenservice en tevredenheid, dit doen ze door een gratis 0800 telefoonnummer beschikbaar te maken en een 100% tevredenheidsgarantie te geven.

2. Hosting pakketten

Argeweb biedt keuzemogelijkheid uit drie hosting pakketten: Plus, Compleet en Heavy.  Qua functionaliteit en opties lijken deze pakketten erg op elkaar, echter de hoeveelheid beschikbare schijfruimte/dataverkeer/databases/werkgeheugen loopt op. Hierdoor wordt de hosting per stap een stuk sneller.

Plus

 • Gratis verhuisservice
 • 25 GB schijfruimte
 • 50 GB dataverkeer
€9,95 per maand (1e jaar) Daarna €9,95 per maand
Bestellen

Compleet

 • Gratis verhuisservice
 • 50 GB schijfruimte
 • 250 GB dataverkeer
€14,95 per maand (1e jaar) Daarna €14,95 per maand
Bestellen

Heavy

 • Gratis verhuisservice
 • 100 GB schijfruimte
 • 1.000 GB dataverkeer
€19,95 per maand (1e jaar) Daarna €19,95 per maand
Bestellen

Let op, SSL is altijd een extra optie van €1,95 per maand, ook bij het duurdere Compleet (€14,95 per maand) en Heavy (€19,95 per maand) is SSL dus niet standaard inbegrepen. In de meeste gevallen is aan te raden om SSL als extra toe te voegen. Specificaties van de drie pakketten zijn verder grotendeels gelijk, de verschillen zitten enkel in hoeveelheid dataverkeer, hoeveelheid schijfruimte, hoeveelheid RAM en aantal databases.

Argeweb biedt naast hosting en domeinregistraties nog enkele gerelateerde diensten aan. Zo zijn er de zakelijke cloud diensten zoals Office 365 en Hosted Exchange maar zien we ook Online Backup, Online Opslag en zelfs Webdesign als dienst op de homepagina. Vanaf €35,00 per maand plus €299,00 eenmalig kun je gebruik maken van de Argeweb Design Service. Argeweb is sinds 2014 een zelfstandig onderdeel van KPN.

3. WordPress website maken?

Weet je vooraf al zeker dat je een WordPress website wil hosten bij Argeweb dan kun je gelijk voor WordPress Hosting kiezen. Deze pakketten zijn qua prijs en specificaties gelijk met het grote voordeel dat Argeweb het pakket oplevert met een volledige WordPress installatie. Dit scheelt dus weer enkele stappen en zo kun je gelijk van start.

Argeweb lijkt zich erg te richten op Content Management Systemen als Joomla en WordPress aangezien de website hier hele pagina’s aan wijdt. Echter na goed lezen blijkt dat de hosting pakketten enkel geschikt zijn voor deze software pakketten. We zien géén WordPress specifieke hosting eigenschappen, het is echter goed om te weten dat Argeweb kennis in huis heeft betreffende de CMS’en.

4. Beheeromgeving

Het controlepaneel of de beheeromgeving van Argeweb werkt snel en overzichtelijk. Het is gemakkelijk om te zien welke diensten je momenteel hebt afgenomen, welke facturen je reeds betaald hebt of wat er open staat. Ook wijzigingen doorvoeren werkt prettig. Het is een Argeweb eigengemaakte omgeving die goed werkt.

5. Klantenservice

Met een missie gericht op betrouwbaarheid en ‘klantverwachting overtreffen’ mag een gratis service nummer niet ontbreken. En dat doet het dus ook niet, Argeweb biedt een ondersteuning aan die van 09:00 tot 17:30 uur bereikbaar is, 0800-9324678 (gratis). Erg fijn om te zien dat er een Nederlands gratis service nummer is!

6. Argeweb Alternatieven

Met een instaptarief van €9,95 per maand is Argeweb niet heel duur maar ook zeker niet goedkoop. Een alternatieve keuze met vergelijkbare specificaties en prijzen is SiteGround, een alternatief dat goedkoper is dan Argweb is Cloud86.

Argeweb of SiteGround

Kies je voor webhosting bij Argeweb inclusief SSL (sterk aanbevolen) dan kom je uit op een maandtarief van €11,90. Het goedkoopste hosting pakket van SiteGround kost €12,90 per maand waarbij SSL gratis is inbegrepen. Deze twee diensten zijn dus bijna even duur en ook de pakketten hebben overeenkomsten. Zo bieden ze beide genoeg ruimte voor 1 kleine tot middelgrote website, is er ondersteuning bij de verhuizing, een telefonische klantenservice en is er een 30 dagen geld terug garantie.

Het grote verschil tussen SiteGround en Argeweb is dat de hosting van SiteGround ‘Managed’ is. Dat wil zeggen dat SiteGround de updates van je WordPress website uitvoert inclusief het updaten van de aanwezige plugins. Hiermee wordt de veiligheid vergroot en een stuk werken uit handen genomen.

Bekijk de uitgebreide review van SiteGround

Argeweb of Cloud86

Als je Argeweb hosting net te duur vindt kun je kijken naar een goedkoper alternatief, Cloud86. Voor de beste vergelijking kijken we naar het Medium pakket van Cloud86. Dit pakket kost €5,95 per maand en beschikt over 50 GB schijfruimte en onbeperkte dataverkeer. Verder is SSL inbegrepen, is er een gratis verhuisservice en is het bedrijf telefonisch bereikbaar.

Bekijk de uitgebreide review van Cloud86

7. Conclusie

Argeweb biedt een mooi standaard hosting pakket aan voor €9,95 per maand. We bespreken de voor- & nadelen van Argeweb hosting.

Nadelen van Argeweb:

 • Het grootste nadeel is in onze ogen dat een SSL certificaat niet standaard is inbegrepen, dit is een extra optie die €1,95 per maand kost. Dit geldt voor het hosting pakket Plus van €9,95 per maand en ook voor het pakket Heavy van €19,95 per maand.
 • Een tweede nadeel is het hoge verlengtarief. Argeweb legt bij domeinregistraties en webhosting de nadruk op het lage instaptarief. Het hogere verlengtarief is echter niet gelijk duidelijk en valt bij een .NL domeinregistratie bijvoorbeeld flink duurder uit (€12,50 i.p.v. €0,95).

Voordelen van Argeweb:

 • Voor een hosting bedrijf met een goede uitgebreide klantenservice en support afdeling is het Standaard pakket van Argeweb erg volledig en zeker niet duur. Ook de grotere pakketten zijn volledig, wie echter veel opslagruimte of dataverkeer wil zit ook bij het pakket Compleet nog wel steeds met een limiet van 50 GB in schijfruimte en 250 GB dataverkeer.
 • We zijn positief verrast dat Argeweb de volledige WordPress installatie voor haar rekening neemt en je als klant gelijk een basis website hebt staan.
 • Argeweb biedt een gratis verhuisservice voor nieuwe klanten.
 • Er is een 30 dagen niet goed geld terug garantie.

vanaf €9,95  een eigen website

Recente beoordelingen

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Argeweb
Average rating:  
 56 reviews
 by Frans Knevel

Het bleek dat via Spoofing namens ons account SPAM werd verstuurd.
Jordi heeft snel en goed geholpen om aan ons account de SPF-records in te stellen om dit tegen te gaan.

 by Saar

Fantastische dienstverlening. Altijd bereikbaar en beschikbaar. Superblij mee!

 by J.H.B. Kremers

Vriendelijk, service gericht, vlot, snel, duidelijk.
Vragen worden goed begrepen en perfect beantwoord.

 by Harry Brackel

Reeds enige jaren klant. Tot volle tevredenheid. Betrouwbaar, Heldere informatie en communicatie. Service desk accuraat en altijd vriendelijk. Scherpe prijsstelling van producten en compleet aanbod.

 by Jack Drenthe

Elke keer geweldig vriendelijke acurate hulp geboden bij de helpdesk.
Een verademing in vergelijking met andere hulpdesks. Keep up the good work, Beste medewerkers. Chapeau

 by robert van balen

Ik heb gelukkig niet vaak wat met de support desk te maken maar die van Argeweg is echt een verademing wat mij betreft zijn jullie de benchmark voor andere. Toen Argeweb werd overgenomen door KPN vreesde ik het ergste maar gelukkig weten jullie dicht bij jullie zelf te blijven.

 by Mehmet

Ik ben al sinds 2 weken klant bij argeweb, al 3x vps ruim 3 uur offline per keer. Dat is niet acceptabel.

 by Berend

Snel en goed geholpen

 by Philip

Niet de goedkoopste maar prima service en helpdesk!

 by Karen van Asselt

Doordat ik bij Argeweb de vragen kwijt kon bij het maken van mijn nieuwe website lukte het binnen 2 weken online te zijn. De oude in stand gehouden tot het moment dat de nieuwe online gezet kon worden.
Heel blij met het resultaat. Dank mensen van Argeweb!

Page 1 of 6:
«
 
 
1
2
3
 
»