In dit artikel bespreken we enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen op je WordPress website sneller te maken. WordPress is een prima CMS maar is niet altijd standaard voor snelheid geoptimaliseerd. Met deze plugins hebben wij de snelheid van deze website (en andere) drastisch verbetert. En zoals bekend is een snelle pagina belangrijk voor je bezoekers en natuurlijk ook voor Google. 

26 juli 2016: Deze pagina is ge-update en enkele eerder aanbevolen plugins zijn verwijderd aangezien deze niet (meer) goed werken.

Voordat je begint met het versnellen van je WordPress website raden we aan zowel de ge-installeerde plugins te updaten als wel de WordPress versie zelf. Bedenk echter goed dat een plugin weliswaar kan helpen maar géén wonderen kan verrichten. In de basis is een goede website op een snelle server met de meest recente updates van o.a. WordPress en PHP het belangrijkste om een website snel te laden.

Kies een Cache Plugin

google-speedtest-screenshot-02

WP Super Cache

Vervolgens kun je de plugin WP Super Cache gebruiken om je website van snelle cache te voorzien. Deze plugin bestaat al langer en wordt regelmatig van een update voorzien. Inmiddels gebruiken ruim 1 miljoen websites de plugin en wordt deze op WordPress.org met een 4.2/5 beoordeeld. Wij hebben op een testpagina een verbetering van 87/100 naar 90/100 gerealiseerd, niet schokkend maar toch 3% sneller.

download

W3 Total Cache

Naast WP Super Cache is een andere bekende cache plugin het W3 Total Cache. Ook deze plugin is meer dan 1 miljoen keer geïnstalleerd en kent veel positieve reacties. De installatie is gemakkelijk, er zijn echter veel opties waardoor een goede configuratie flink wat tijd in beslag kan nemen.

Download

Zoals gezegd kun je de snelheid van je WordPress website testen via: gtmetrix.com en developers.google.com/speed. Mochten deze plugins er in het geheel niet voor zorgen dat je website sneller laadt en behaal je nog steeds slechte scores van onder de 80%? Dan is het misschien toch beter om over te stappen naar een ander webhosting bedrijf. Je kunt ook altijd even contact met ons opnemen en wellicht kunnen we je verder helpen.

Een veelgemaakte fout onder WordPress gebruikers is dat er teveel (matige) plugins geactiveerd staan. Zeker wanneer je plugins niet gebruikt kun je deze beter de-activeren. Elke plugin die actief is wordt door de website geladen en kost weer tijd. Succes met de verbeteringen en mocht je mooie resultaten behalen zouden we het leuk vinden als je deze hieronder met ons deelt!