WordPress 5.5 foutmeldingen

Sinds 11 augustus 2020 is WordPress 5.5 beschikbaar met daarin verbeteringen op het gebied van snelheid, zoeken en de beveiliging. Ondanks dat deze update een flinke verbetering is zijn er ook regelmatig websites die problemen en fouten rapporteren na het updaten van versie 5.5. De meeste van deze problemen zijn terug te herleiden naar het gebruik van oude plugins of oude templates.

Oude plugins (en templates) functioneren niet meer

In WordPress 5.5 is jQuery Migrate uitgezet, met deze tool konden oude plugins en templates toch draaien op nieuwe jQuery versies. Door deze uit te zetten functioneren oude plugins niet meer. WordPress heeft hiervoor gekozen omdat oude code een groot risico voor websites is en ze op deze manier de overgang naar de nieuwste jQuery versies kunnen maken.

Wat kun je doen?

Indien je toch weer snel je website volledig wil laten functioneren zonder gelijk over te stappen op nieuwe plugins en templates dan is er een tussenoplossing. Met de plugin ‘Enable jQuery Migrate Helper” kun je de functionaliteit die standaard is uitgezet weer aanzetten. Deze plugin is gemaakt door WordPress zelf als tijdelijke oplossing voor websites die nu foutmeldingen ondervinden.

In combinatie met goede WordPress hosting zorg je voor een optimale website prestatie en houd je de site veilig en up to date.

Plugin Website: https://wordpress.org/plugins/