Wie host mijn website?

Wanneer je een website tegenkomt en je afvraagt waar deze is gehost, dan kun je dat erg gemakkelijk achterhalen met deze 3 tools. Dat geldt ook voor als je even niet meer weet waar je eigen site gehost is.

Tool 1: Digital.com

Bij https://digital.com/web-hosting/who-is/ (voorheen Whoishostingthis.com) krijg je een IP-adres te zien en een naam van het hosting bedrijf. De tool werkt voor verschillende soorten domeinextenties en daarmee is dit een erg handige website om te achterhalen waar jouw (of een) website of domein wordt gehost.

Soms lijkt de informatie niet te kloppen of krijg je enkel Cloudflare als naam te zien. Dat betekent dat de whois gegevens zijn afgeschermd. Het kan zijn dat je het een paar keer moet proberen omdat de zoekknop het niet altijd even goed doet i.v.m. anti-spam.

wie host mijn website Digital

 

Tool 2: HostingChecker

Bij deze andere tool HostingChecker krijg je direct wat meer informatie te zien. Naast de hosting aanbieder toont checkwebsitehosting.nl ook de plaats waar de hosting server staat. Voorbeeld van een resultaat dat Hostingchecker geeft voor als je op zoek bent naar de hosting provider. In het geval van Nu.nl is dat Amazon:

hosting checker

 

Tool 3: SIDN

Voor .nl domeinen kunt u ook de WHO IS functie van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) gebruiken. Zij organiseren en beheren het .nl-domein. https://www.sidn.nl/whois. De hosting is niet altijd even goed te vinden als bij de 2 bovenstaande tools, maar toch is SIDN handig in gebruik om te achterhalen wie er achter een bepaald domein zit.

sidn achterhalen wie een site gehost heeft

 

Naast antwoord op de vraag: “Waar wordt mijn website gehost” zijn de genoemde tools ook erg handig om te gebruiken wanneer je een website tegenkomt die erg snel of juist erg traag laadt en je daarom dus direct wilt achterhalen bij welk hosting bedrijf deze website gehost wordt.