Shopify of JouwWeb, wat past bij jou?

Zowel Shopify als JouwWeb zijn kant-en-klare webshops die je kunt gebruiken om jouw producten of diensten online aan de man te brengen. Wat het beste bij jou past, hangt vooral af van wat voor type webshop je op wilt zetten en met welk doel. Ga je veel producten verkopen of juist weinig? Wil je eerst eens kijken wat jouw idee op gaat leveren voor je verder uitbreidt, of wil je een grote bestaande shop overzetten?

Maak kennis met Shopify

Shopify is een onderneming gevestigd in Canada en biedt webshopsoftware voor het mkb. Het is naar eigen zeggen hét pakket voor de kleinere e-commerce-professional. Shopify werkt hard aan vooruitgang en verbetering van de open source-software en dat is te merken. De reviews van verschillende experts zijn namelijk overal het algemeen erg positief. Een verklaring van dit succes is deels omdat ze wereldwijd zoveel betalende gebruikers hebben. Dat geeft ze de ruimte om veel te investeren in ontwikkeling. Je hebt een gratis proefperiode en de keuze uit drie verschillende pakketten. De Basic Shopify voor 29 Dollar per maand, de Shopify voor 79 Dollar per maand en de Advanced Shopify voor 299 Dollar per maand.

Bekijk alle opties en mogelijkheden per Shopify-abonnement.

Maak kennis met JouwWeb

JouwWeb is van Nederlandse makelij. Dat kan voor jou direct een voordeel betekenen ten opzichte van Shopify, want de ondersteuning die je krijgt is volledig in het Nederlands. Het Shopify Help Center in het Nederlands is momenteel een bètaversie. Veel gebruikers spreken bovendien online heel positief over JouwWeb en de persoonlijke ondersteuning die ze krijgen. JouwWeb is met name gericht op beginners of zelfstandigen die een kleine website, portfolio of webwinkel willen opzetten. JouwWeb biedt drie verschillende mogelijkheden: de gratis variant, de Pro (8 Euro per maand) en Business (16 Euro per maand). De bedragen liggen fors lager dan Shopify, maar de mogelijkheden zijn wel wat beperkter.

Bekijk alle opties en mogelijkheden per JouwWeb-abonnement.

JouwWeb en Shopify vergeleken

We hebben in onderstaande tabel een aantal verschillen tussen JouwWeb en Shopify uitgelicht.

JouwWeb Shopify
Met name geschikt voor Mkb, kleine ondernemingen/zzp’ers met grotere webshops Beginners, zzp’ers of hobbyisten met kleinere webshops
Kosten min.- max. 0 – 26 Euro per maand 29 – 299 Dollar per maand
Abonnementstype Maandelijks Maandelijks
Gratis proefperiode Ja Ja
Koppelingen met boekhouding mogelijk Nee Ja
Import/exportfunctie Nee Ja
Aantal producten Alleen onbeperkt bij de Business variant (16 Euro per maand) Bij alle abonnementen onbeperkt

 

Wat past bij jou?

Over het algemeen biedt Shopify meer mogelijkheden dan JouwWeb.  Als je bijvoorbeeld jouw shop aan je boekhouding of voorraadbeheer wilt koppelen, dan is dat alleen mogelijk met Shopify. Ook als je een bestaande site hebt met veel producten en overweegt deze over te zetten in een nieuw systeem, dan is Shopify de beste keuze. Bij JouwWeb kun je namelijk geen producten of data importeren.  Alles handmatig overzetten is dan erg tijdrovend. Heb je maar een aantal producten of diensten die je online wilt verkopen of is het je hobby  naast je werk? Dan is JouwWeb de beste (en meest voordelige) keuze. Dat geldt ook als je bijvoorbeeld eerst eens wilt testen wat jouw ideeën doen op de markt, voor je verder uit gaat breiden. Zo’n pilot kost je aanzienlijk minder als je voor JouwWeb kiest.