Meest gemaakte Voornemens voor 2015

Volgens onderzoek van de ING zijn de meest gemaakte voornemens voor 2015: Afvallen, Minder Stress en Meer Bewegen. Hoewel dit persoonlijke voornemens zijn kunnen we ze ook prima toepassen op goede voornemens voor je website of webshop!

 #1 Afvallen

Voor websites is het een groot gevaar om steeds meer informatie te willen delen. Bedrijven proberen hiermee te laten zien hoeveel kennis ze in huis hebben. Het gevolg is dat bezoekers door de bomen het bos niet meer zien en verdwalen in de content. Begin 2015 daarom met je website op dieet te zetten! Vaak zijn niet alle kopjes in het menu even belangrijk. Ook lange teksten op landingspagina’s kunnen goed worden ingekort (schrijven is schrappen). Bedenk of de hoofdboodschap wel gelijk duidelijk is op de pagina. Succesvolle websites zijn vaak eenvoudig en leeg, denk aan de witte leegte van Google.

 #2 Minder stress

Een website online zetten is één maar deze online houden is twee. Of het nu een storing van het webhosting bedrijf betreft, een hack in het CMS of een plugin update die niet goed uitpakt. Er gebeuren dingen die de website offline kunnen brengen. Verminder je stress door enkele taken te automatiseren. Controleer of je webhost automatisch elke dag een nieuwe backup maakt. Nog beter is het ook naast je webhosting dienst een backup dienst in te stellen (website backup).  Verder zijn er online tools zoals uptimespy.com waarmee je direct een alert krijgt zodra je website offline is gegaan.

Automatiseer ook de backup van je eigen computer. Op onze zuster website backupvergelijker.nl staan online backup diensten die automatisch elke dag een nieuwe backup van je harde schijf maken.

Wees ook voorbereid op situaties waarin de website toch langere tijd offline is. Heb je een manier om met je klanten te communiceren buiten je eigen website om (email/twitter/facebook etc.) en weten klanten jou ook via deze kanalen te vinden indien nodig?

Zonder extra diensten kun je ook de beveiliging van je website verbeteren. Verander regelmatig je gebruikersnaam en wachtwoord. Kies niet voor gebruikersnamen als user en admin maar maak deze uniek.

Hoe belangrijker de website is hoe meer van deze beveiligingsmaatregelen je kunt toepassen. Bedenk je goed hoe erg je het vindt als de website meer dan 1 dag onbereikbaar is en baseer daarop je voorzorgsmaatregelen.

#3 Meer sporten/bewegen

Extra beweging in het nieuwe jaar is ook erg goed voor uw webshop. Los van wat meer beweging precies inhoudt (dit verschilt per website), hoeveel activiteit was er echt in 2014? Hoe vaak is de website aangepast, is er een blog of nieuwsbericht verschenen? Is er een product van de week of van de maand wat eigenlijk altijd hetzelfde is? Kijk eerlijk terug op een jaar website activiteit en bepaal dan wat er in 2015 echt beter moet. Wees hierbij realistisch want een Facebook en/of Twitter account dagelijks bijhouden is gemakkelijk als voornemen maar enorm lastig in de uitvoering!

Welk Website Voornemen heb jij voor 2015?