Hoe werkt Shopify dropshipping (Oberlo)?

Shopify biedt naast webshop software ook extra diensten aan waaronder Oberlo, een dropshipping dienst. Volgens Shopify is Oberlo de magische oplossing om zorgeloos dropshipping te integreren in je webshop, is het écht zo perfect?

In eerste instantie zijn we ook onder de indruk van de kracht en eenvoud van Oberlo. Shopify legt duidelijk uit hoe je met Oberlo gratis producten kunt dropshippen die klanten bij jou bestellen. Je hebt niet te maken met voorraad of verzending, dit gebeurt allemaal dankzij Oberlo.

1. Hoe werkt Oberlo precies?

De uitleg van Shopify over Oberlo geeft een bijna magisch gevoel, dat is het natuurlijk niet. Oberlo is een functie waarmee je in Shopify producten kunt zoeken en dropshippen. Deze producten vind je simpelweg in de database van AliExpress. Zoals bekend is AliExpress één van de grootste webwinkels wereldwijd met miljoenen producten. AliExpress is oorspronkelijk een Chinese webshop voor Chineses producten maar ze bezorgen tegenwoordig wereldwijd en krijgen steeds meer naamsbekendheid in tal van landen.

Nadat je de producten hebt gevonden bestel je deze in AliExpress. De verkopende partij op AliExpress zal ze vervolgens rechtstreeks naar jouw klanten verzenden.

2. Oberlo werkt met AliExpress

Met Oberlo bestel je vanuit Shopify producten in AliExpress en laat je deze vervolgens rechtstreeks bij je eigen klanten bezorgen. Aangezien er op AliExpress naar schatting ruim 100 miljoen producten te koop zijn is de kans groot dat je hier wel zult slagen.

Op AliExpress zijn duizenden verschillende verkopers actief, je bent elke keer volledig afhankelijk van de snelheid en betrouwbaarheid van deze verkopers. Wanneer ze producten te laat, kapot of niet volledig verzenden zal de klant jou hierover aanspreken. Voor Nederlandse webshops is het lastige aan deze aanpak ook de lange levertijden. Producten die je bestelt via AliExpress zullen vaak een levertijd hebben van 5 tot 25 dagen, betaal je iets meer voor de verzending dat daalt dit naar 7-14 dagen. Dit is in ieder geval een stuk langer dan Nederlandse klanten gemiddeld gewend zijn.

3. Voordelen van Shopify Dropshipping met Oberlo

  • Géén voorraad nodig
  • Verzending wordt uit handen genomen
  • Groot productaanbod mogelijk (alle producten op AliExpress)
  • Verwerking in enkele klikken

Probeer Shopify en / of Oberlo

4. Nadelen van Shopify Dropshipping met Oberlo

Langere bezorgtijden
Géén eigen pakbon in de bestelling
Afhankelijk van verkopers op AliExpress